Gemeente Deventer zoekt een

Junior raadsadviseur – 32-36 uur per week

Deel deze vacature:

De gemeenteraad van Deventer zoekt een Junior raadsadviseur. Een unieke kans om de gemeenteraad te adviseren en ondersteunen bij beleidsprogramma’s. Heb jij affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en heb je interesse in lokale democratie? Wil jij je graag ontwikkelen tot een volwaardig raadsadviseur? Solliciteer!

Jouw werk
De gemeenteraad van Deventer is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt besluiten over de toekomst en inrichting van de stad en dorpen. De raad bestaat uit 39 leden, die om de 4 jaar worden gekozen door de inwoners van Deventer. De gemeenteraad wordt met alle werkzaamheden ondersteund door de griffie. Die verzorgt onder andere vergaderingen, organiseert bezoeken aan bedrijven, instellingen en initiatieven en geeft advies aan de leden van de raad en de 12 politieke fracties.

Je bereidt vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad voor en je zorgt dat vergaderingen en bijeenkomst in goede banen lopen. Daarnaast zet je jouw visie in bij werkgroepen van de raad, waar jullie samen werken aan projecten rond democratisering en participatie van de samenleving.

Over jou
Jij werkt nauwkeurig, geordend en kan goed plannen en organiseren. Jij weet met jouw uitstekende mondelinge- en schriftelijke vaardigheden de vergaderingen en bijeenkomsten in goede banen te leiden en voor te bereiden. Daarnaast ga je goed om met deadlines en heb je een flexibele instelling. De gemeenteraad werkt namelijk regelmatig buiten reguliere kantooruren. Tot slot ben je leergierig en wil je je graag verder ontwikkelen tot een volwaardig adviseur van de gemeenteraad.

Jouw ervaring

  • Een afgeronde masteropleiding, bijvoorbeeld publiek recht, bestuursrecht of bestuurskunde.
  • Een (beginnende) politieke antenne en bestuurlijke sensitiviteit.

Team Griffie
De griffie is de ondersteunende afdeling van de gemeenteraad. Zij ondersteunen bijvoorbeeld administratief of facilitair. De griffie is een klein en gezellig team bestaande uit 7 medewerkers. 3 raadsadviseurs, 2 ondersteunende medewerkers, een medewerker communicatie en een griffier. De griffier stuurt de griffie aan.

Ons aanbod
Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

  • Goede faciliteiten voor thuiswerken.
  • 27 vakantiedagen op basis van 36 uur.
  • Een contract voor 2 jaar.
  • Je start in schaal 9. Bij goed functioneren is bevordering naar schaal 10 in het 2e jaar mogelijk.
  • Je ontvangt van ons een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw bruto maandsalaris per maand. Boven op jouw salaris. Dit kun je laten uitbetalen op een moment wat jou uitkomt. En op een manier die voor jou het beste uitkomt. Wat dacht je van extra vakantiedagen, studiemogelijkheden of fiscale uitruil woon-werkverkeer!

We werken flexibel
We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.

Vragen?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ingrid Heijmans (plaatsvervangend Griffier) via telefoonnummer 06 – 23 33 88 38.

Enthousiast over deze vacature?
Solliciteren kan tot en met 27 september 2023 via het sollicitatieformulier op onze website. De eerste gesprekken vinden plaats op 3 en 5 oktober.

Daarom kiezen voor Deventer
Deventer is een gemeente met lef. Een gemeente van doen en durven, van handen uit de mouwen en voeten in de klei. Kom je werken bij de gemeente Deventer, dan doe je veel meer dan plannen maken op papier en overleggen achter gesloten deuren. Je gaat de deur uit, de historische stad en groene dorpen in. Onderzoeken, uitproberen, verder kijken, mogelijk maken. Dat doe je samen met de vrijdenkers, aanpakkers, dromers en uitvinders die onze gemeente van oudsher rijk is. Je gaat werken voor én met Deventenaren dus. Aan een historische gemeente met grootse toekomstplannen.

Lees meer over ons op https://werkenvoor.deventer.nl/over-ons.

We gaan niet in op acquisitie.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2023
Verloopdatum: 31/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Deventer

Provincie

Overijssel
Scroll naar boven