Gemeente Middelburg zoekt een

Juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Ben jij een veelzijdige jurist, op zoek naar een uitdagende baan in de dynamiek van politiek en bestuur? Ben jij sterk in adviseren, maar beschik je daarnaast ook over een praktische ‘hands-on’ mentaliteit? Dan is deze baan bij de provinciehoofdstad van Zeeland echt iets voor jou!

Voor de afdeling Wijk en Bestuur zoeken wij een

Juridisch adviseur
voor 36 uur per week

Het cluster juridische zaken waar de juridisch adviseur onderdeel vanuit maakt, bestaat uit zes collega’s. Doordat je als adviseur voor verschillende afdelingen werkzaam bent heb je contacten door de hele organisatie.

Werken bij de gemeente Middelburg betekent werken in een ambitieuze en informele organisatie, waar je regelmatig wordt gevraagd mee te denken over brede ontwikkelingen. Dit alles met het doel: onze inwoners, bedrijven en bezoekers het beste bieden. Ons credo is dan ook: samen op zoek naar de “ja”.

Wat ga je doen?

Je adviseert en informeert het college, het management en de medewerkers over juridische vraagstukken. Naast advisering draag je ook zorg voor de uitvoering. Dit doe je gevraagd en ongevraagd op zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke vraagstukken. Privaatrechtelijk in het bijzonder op het gebied van arbeidsrechtelijke aangelegenheden. Je houdt goed overzicht op alle rechtsontwikkelingen (algemene ontwikkelingen, jurisprudentie; wet- en regelgeving) en vertaalt deze naar de praktijk. Het in rechte vertegenwoordigen van gemeentelijke bestuursorganen maakt ook onderdeel uit van de functie. Ook kun je ingezet worden voor het team bevolkingszorg, onderdeel van de crisisorganisatie van de veiligheidsregio Zeeland.

Profiel

Naast een relevante HBO- of WO-opleiding beschik je over relevante werkervaring. Je hebt veel ervaring in het optreden in overlegsituaties. Je hebt een proactieve en oplossingsgerichte houding; je bent sterk analytisch, een creatief denker en een teamplayer. Je bent positief ingesteld en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Door je werkervaring beschik je over een natuurlijke overtuigingskracht, en heb je een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen ontwikkeld. Tenslotte kun je het werk goed plannen en organiseren.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende werkkring in een open en collegiale omgeving met mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring word je in de aanloop- of functieschaal geplaatst. Het salaris bedraagt maximaal € 4.671,– bruto per maand (functieschaal 10). Het salaris is gebaseerd op een 36-urige werkweek. Ook kennen wij afhankelijk van het functioneren een uitloopschaal. Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor onder andere het kopen van extra verlof, opleidingen, aanvulling op het salaris.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Willem van Kooten, afdelingshoofd Wijk en Bestuur, telefoon (+31) 0118 675484

Interesse?

Reageer voor 10 november 2022 via deze link t.a.v. Lenny Sandee.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 14 oktober 2022
Verloopdatum: 10/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Middelburg

Provincie

Zeeland

Salarisindicatie

Max. € 4.671,–
Scroll naar boven