Gemeente Velsen zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Bijt jij je graag vast in complexe en bestuurlijk gevoelige zaken? Heb je een juridische opleiding en werkervaring bij de overheid? Dan zoeken we jou!

Over ons

Het team Juridische Zaken werkt voor de inwoners van Velsen en draagt met de juridische kennis bij aan een optimale dienstverlening.

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het bredere team Advies en Projecten waarin de adviseurs van het domein Bedrijfsvoering zijn samengebracht.  Het onderdeel Juridische Zaken is onder meer belast met het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, de juridische kwaliteitszorg en de algemene juridische advisering aan bestuur en organisatie.

Wat ga je doen

Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt de gemeente in beroep en hoger beroep. Het betreft hier vooral zaken op het gebied van het omgevingsrecht en aanverwante rechtsgebieden, zoals de APV. Je adviseert (op termijn) gevraagd en ongevraagd de burgemeester, het college van burgemeester en wethouders en collega’s binnen de organisatie over diverse juridische onderwerpen. Het werk is afwisselend, de diversiteit aan onderwerpen is groot.

Wat wij vragen

Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je krijgt energie van resultaten behalen en weet deze ook over te brengen, intern en extern. Je kunt mensen enthousiasmeren en weet de juridische werkelijkheid ook aan niet-juristen uit te leggen. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en je werkt accuraat.

Je zoekt graag de samenwerking op en bent een inhoudelijk klankbord voor collega’s. Het ontvangen en geven van feedback gaat jou gemakkelijk af. Je controleert tussentijds de activiteiten op inhoud en voortgang, signaleert afwijkingen en stuurt zo nodig bij.

Wat breng je in elk geval mee?

  • Een afgeronde (relevante) juridische HBO- of WO opleiding en bijbehorend werk- en denkniveau.
  • 2 tot 5 jaren relevante werkervaring in bestuursrecht en omgevingsrecht. Gedegen kennis van de Algemene wet bestuursrecht, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Wet ruimtelijke ordening.

Wat wij bieden

We zijn een overzichtelijke organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij al ons vertrouwen. Gecombineerd met de veelzijdige vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een manager die ruimte geeft, maar graag meedenkt levert dat jou een interessante en verantwoordelijke functie op.

Waar kun je verder op rekenen?

  • Een salaris van maximaal € 4671 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10).
  • Een dienstverband voor één jaar, die we daarna, bij goed functioneren, graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden.
  • Een hybride manier van werken, waardoor je zelf voor een groot deel bepaalt waar, wanneer en hoe je je werk doet.
  • Vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen.
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Maartje Hemmelder, manager Advies en Projecten, op 06-43408444.

Informatie over de gemeente Velsen kun je vinden op onze website bij ‘bestuur en organisatie’ via deze link: https://www.velsen.nl/bestuur-en-organisatie

Of ben je al enthousiast? Solliciteer vóór 15 april 2023  via de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken staan gepland op 24 april 2023.

Een kort, door HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 maart 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Ijmuiden

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Maximaal €4.671,-
Scroll naar boven