Gemeente Coevorden zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:


Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

In verband met het vertrek van een collega zoeken wij een

Juridisch Adviseur
HBO | SCHAAL 10 | VAST | € 0 – 5009 | 32 – 36 UUR

(voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband)

Team Advies & Middelen

Je bent werkzaam in het team Advies & Middelen. Dit team bestaat uit vier clusters, namelijk Juridische Zaken & Inkoop, Personeel & Organisatie, Bestuurssecretariaat & Kabinet en Financiën, Auditing & BI. Je werkt veel samen met de drie andere juridische adviseurs, de contactfunctionaris Woo, de medewerker verzekeringen en twee juridisch administratieve ondersteuners.

De functie van juridisch adviseur valt binnen het cluster Juridische Zaken & Inkoop.

Onze organisatie is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor dit cluster. We werken hard aan een meer wendbare organisatie waar we steeds meer datagedreven willen werken en daarmee ons voordeel doen. We werken aan de toekomst van onze gemeente. Een transparante en objectieve juridische basis voor de besluitvorming is daarbij ontzettend belangrijk. Daar draag jij als juridisch adviseur aan bij!

Wat ga je doen?

Als tweedelijns adviseur geef je gevraagd en ongevraagd advies. Alle teams en bestuursorganen van de gemeente kunnen een beroep doen op je expertise over uiteenlopende onderwerpen. Het ene moment check je een overeenkomst, het andere moment denk je mee over een nieuwe beleidsregel of een privacyvraagstuk.

Jij legt een degelijke en transparante juridische basis voor besluiten. Voor jou geen probleem, want je staat stevig in je schoenen en draait al een tijdje mee in de juridische wereld. Je bent een specialist maar kijkt breed door een integrale bril. Hierdoor kun je meepraten over allerlei juridische vraagstukken. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen met een goede afweging van risico’s.

Je bent op de hoogte van relevante wetgeving; je hebt kennis van onder andere de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht, het Burgerlijk Wetboek en de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Dat je in de volle breedte van de organisatie actief bent, vind je geweldig; je juridische hart gaat er sneller van kloppen. Je adviseert over alle beleidsvelden van de gemeente met een accent op aanbestedingen, privacy, overeenkomsten en juridische procedures. Ook neem je deel aan interne overleggen voor je inbreng op juridisch vlak.

Samen met één van je collega’s vervul je de rol van secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Je woont zittingen bij en adviseert het bestuur namens de bezwaarschriftencommissie over de afhandeling van bezwaarschriften.

Wie zoeken we?

Jij bent een nieuwsgierige en proactieve adviseur met een frisse blik. Je begrijpt dat in beton gegoten regels niet zaligmakend zijn. Veel liever ga jij het goede gesprek aan waarbij je niet bang bent om positie in te nemen. In deze functie sta jij dicht bij het bestuur en ben je een volwaardige gesprekspartner op allerlei juridische vraagstukken. Jij denkt in oplossingen en kan goed schakelen met verschillende partijen. Als energiek en enthousiast persoon houd jij van de diversiteit van je werkdagen.

Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau en werkt vanuit de kennis die je hebt opgedaan tijdens een juridische opleiding. Uit je werkervaring en opleiding blijkt je kennis van het bestuurs- en privaatrecht. Je hebt een streepje vóór met kennis van het aanbestedingsrecht én een certificering CIPP/E.

Wij vinden het belangrijk om met elkaar te kunnen sparren, maar ook dat je zelfstandig kunt werken aan vraagstukken. Je brengt actuele ervaring mee als juridisch adviseur en hebt raakvlakken met juridische kaders binnen de overheid. Complexe vraagstukken pak je met beide handen aan en je gaat daadkrachtig aan het werk. Je neemt initiatief en brengt een positieve kijk op het leven mee!

Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor en je kan je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken.

Het gaat om een functie waarbij je 32 tot 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 10. Dat is maximaal € 5.009,- bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke en 43,2 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je er extra verlofdagen mee kopen, je kunt verlofsparen en je kunt het inzetten voor de fietsregeling. Je mag het budget natuurlijk ook laten uitbetalen. Bij ons krijg je bovendien nog een reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding én een Persoonlijk budget van € 850 per jaar.

Wil je meer weten?

Dat mag altijd, wij beantwoorden je vragen graag! Een telefoongesprek van een minuut op 10 kan voor jou het verschil maken. Bel daarom gerust met Henry ten Hoven (06-15489734) of Katja Mulder (06-11653397).

Koffiemoment

Ben je benieuwd naar onze organisatie, maar weet je nog niet zeker of je ook gelijk wilt solliciteren? Dán is een koffiemoment een leuke manier om een ‘kijkje’ te kunnen nemen in onze organisatie. Wij ontvangen je graag op dinsdagochtend 9 mei a.s. Meld je vóór vrijdag 5 mei a.s. aan voor een persoonlijke afspraak voor een kopje koffie of thee via solliciteren@coevorden.nl.

Gelijk solliciteren mag natuurlijk ook: Je persoonlijke motivatie voor deze leuke job én je CV ontvangen wij graag uiterlijk maandag 15 mei a.s. via onze sollicitatiepagina. De 1e gespreksronde vindt plaats op donderdag 25 mei a.s. Een vervolggesprek wordt gepland op 30 mei a.s.

Wil je meer weten over werken bij de gemeente Coevorden en hoe onze collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
Trefwoorden:
Juridisch, Adviseur, Juridisch Adviseur, Bestuursrecht, Gemeentewet, Gegevensbescherming, HBO, WO, Overheid, Gemeente, Coevorden, Drenthe

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 april 2023
Verloopdatum: 05/05/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Coevorden

Salarisindicatie

maximaal € 5.009,- bruto
Scroll naar boven