Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Ben jij die gedreven jurist die verschillende belangen onderkent en deze wikt en weegt?

Ben jij ook een realist die bij rechtmatigheid ook de doelmatigheid niet uit het oog verliest? Begrijp jij de complexiteit in het afwegen van publieke en private belangen? En heb je minimaal 32 uur per week tijd en zin om een hele leuke overheidsorganisatie daarbij te ondersteunen? Dan kan de provincie Utrecht je hulp goed gebruiken. Wij zoeken namelijk een jurist die bewust is van de bestuurlijke en politieke gevoeligheid bij overheidsoptreden.

Je komt in een team te werken waar je grote mate van handelingsvrijheid hebt en waar je altijd direct bij collega’s terecht kan mocht dat nodig zijn.

Je start hier in functieschaal 11. In eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Je bent hier bezig met iets belangrijks

Bij de provincie Utrecht zijn we altijd bezig met belangrijke en actuele maatschappelijke vraagstukken. Door de balans te zoeken tussen groei en groen, vergroten we de aantrekkelijkheid van onze provincie. En zorgen we voor een gezonde en duurzame leefomgeving. We willen dat iedereen hier fantastisch woont, werkt en leeft. Jouw rol is daar belangrijk bij, want met jouw kennis en oplossingen van de diverse juridische vraagstukken draag jij bij aan een goed functionerende provincie die al deze vraagstukken kan aanpakken.

Dat vraagt wat van je

Jij bent bij ons het eerste aanspreekpunt voor juridische ondersteuning bij het ontwikkelen van beleidsvoorstellen, provinciale regelgeving, contracten of het deelnemen in projecten voor het oplossen van de juridische vraagstukken.

Je gaat aan de slag binnen een van onze clusters Juridische Zaken. Deze teams adviseren over generieke, complexe en specialistische juridische vraagstukken op terreinen als mobiliteit, leefbaarheid en stedelijke ontwikkeling. Daarbij vind advisering plaats over o.a. mandaat,  staatssteun, privacy, aanbesteding en over speciale wetgeving als de Wet personenvervoer, Wet Stikstof… en Wet open overheid.). Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de collega’s uit de beleidsafdelingen. Jij zal in het begin voornamelijk een centrale spil zijn in het soepel afhandelen van verzoeken op grond van de Wet openoverheid (Woo). Verder kan je jezelf breed ontwikkelen op andere juridische vraagstukken bij ons.

Met jouw enthousiasme en daadkracht ga je een mooie bijdrage leveren als adviseur. Dit hoef je niet alleen te doen want je maakt deel uit van een team van 30 juristen dat verspreid over de beleidsdomeinen hun werk doet. Daarin zijn privaatrechtelijke en publiekrechtelijke expertises en specialismen vertegenwoordigd. Er vindt regelmatig roulatie plaats, zodat je een allround ervaring kunt opdoen met de verschillende beleidsdomeinen van de provincie. Om de kwaliteit van het juridisch advies hoog te houden, begeleiden mentoren de beginnende juristen. Belangrijke adviezen worden  collegiaal getoetst om structureel van elkaar te leren. En jaarlijks wordt er collectief een opleidingsprogramma aangeboden, om je kennis actueel te houden.

Kennis en ervaring

 • je neemt een afgeronde WO-master rechten mee;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • je hebt overtuigingskracht en weet wanneer je moet meebewegen en wanneer je vast moet houden.
 • goede contacten, zowel intern als extern, staan voor jou centraal;
 • Je bent resultaatgericht en hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke belangen.

Gelukkig levert je werk veel op. Voor anderen én jezelf

In ruil voor al dat harde werk krijg je van ons:

 • Een contract
  Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week. Met zicht op een vast contract.
 • Inkomen
  Een salaris in schaalniveau 11. Elke maand krijg je maximaal € 5.564,56 bruto, op basis van 40 uur per week werken.
 • Extra inkomen
  Een Individueel Keuze Budget van 22,37% boven op je maandelijkse salaris – en je kiest zelf wanneer je dat krijgt.
 • Vrijheid
  Jaarlijks 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met maximaal 25,5 extra vrije dagen
 • Pensioen
  Gewoon een goede pensioenopbouw
 • Opleiding
  Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,00 per vijf jaar
 • Persoonlijke ontwikkeling
  Altijd de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de Utrecht Academie.
 • (Openbaar) vervoer en thuiswerken
  Je krijgt een vergoeding voor het gebruik van (openbaar) vervoer. We werken best veel thuis tegenwoordig. Daarvoor is een hybride thuiswerkvergoeding beschikbaar, en je mag thuis op onze kosten een Arbo-proof werkplek inrichten.

Kom iets goeds doen, solliciteer

Wil jij iedere werkdag weer het gevoel hebben dat je goed bezig bent? Dan ben je bij de provincie Utrecht zeker op je plek. Je kunt tot en met 21 mei bij ons solliciteren als juridisch adviseur via onze sollicitatiepagina.

Misschien wil je eerst nog wat meer weten? Geen probleem, voor extra informatie over deze functie kun je contact opnemen met teamleider Menno van Enk. Zijn telefoonnummer is 06 – 435 65 482

Voor meer informatie over de procedure heb je Eddy Marques nodig, adviseur werving & selectie. Je bereikt hem via matchpoint@provincie-utrecht.nl of 06 – 462 66 634.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het  doelgroepenregister van harte uit om te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 mei 2023
Verloopdatum: 21/05/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

5.564,56 bruto per maand
Scroll naar boven