Connekt zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Delft, 32-40 uur per week

Jouw ongevraagde advies is precies wat we nodig hebben. Heb je een gezonde dosis enthousiasme over innovatie op het gebied van de logistiek en mobiliteit in Nederland en daarbuiten? Dan beloven wij dat alle deuren voor jou openstaan, zodat jij je ongestoord kan bemoeien met onze projecten, bedrijfsvoering en vraagstukken van onze leden.

De functie

Het juridisch geweten in een wereld van innovatie, zo voelt het om aan de slag te zijn in deze functie. Tussen alle dynamiek en hectiek in zorg jij organisatie breed voor de juridische basis. Klopt het wel wat iedereen roept? Word er een nieuw idee geopperd, dan denk jij mee of dit ook haalbaar is op het juridische vlak. Is dit nog niet direct zo, dan denk jij creatief mee over hoe we dat ombuigen. Geen situatie is hetzelfde, je bent altijd nieuw en grensverleggend bezig met een focus op maatschappelijke belangen.

Het grootste gedeelte van de tijd (+- 60%) ben je bezig voor de innovatietrajecten van projecten. Je zet aanbestedingen op, voert deze uit, sluit en managet contracten. Ook voer je subsidieregelingen uit. Je houdt alle belangen scherp in het oog en onderhandelt hierover. Afspraken gemaakt? Dan leg je deze goed vast in contracten, geheimhoudingsverklaringen, data-verwerkingsovereenkomsten en afspraken over IP.

Daarnaast ben je +- 25% van de tijd bezig voor onze leden. Er komt een reeks nieuwe wetten aan vanuit Europa en leden maken hier nog geen chocola van. Jij doet dit wel en neemt ze hierin mee, bijvoorbeeld in kennissessies. Ongeveer 15% van de tijd ben je bezig voor Connekt op bedrijfsjuridisch vlak. Stel, een programma onder onze paraplu wordt als stichting opgericht. Hoe pakken we zoiets aan? Zo vul je je werkdagen met zeer afwisselende vraagstukken.

In deze rol sluit je actief aan bij inhoudelijke besprekingen. Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van logistiek en mobiliteit, maar zonder enige interesse hierin raden we je snel aan om verder te zoeken. Op juridisch vlak krijg je ondersteuning van externe juridische experts. Ook binnen de organisatie is er enige juridische kennis aanwezig, maar jij zal ons hoofd aanspreekpunt hiervoor zijn.

Connekt, niet een standaardorganisatie

Connekt is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor slimme mobiliteit en duurzame logistiek. Onze kennis wordt ingezet voor leden en voor overheden die via publiek-private samenwerkingsverbanden innovaties willen stimuleren. De focus ligt op mobiliteit en logistiek, met bouwlogistiek en digitalisering (federatieve data spaces) als recente nieuwe speerpunten. Connekt acteert onder andere in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als het programmabureau van de Topsector Logistiek, van het Modal Shift Programma en van de Digitale Infrastructuur Logistiek. We gaan voor de praktische aanpak en komen daar samen met het netwerk.

Praktisch stappen maken, dat is dan ook onze insteek. Daar komen we door to the point en laagdrempelig te communiceren. Door de uiteenlopende belangen altijd in het vizier te houden, verantwoordelijkheid te nemen en door onszelf niet te goed te voelen om de handen uit de mouwen te steken, zorgen wij voor een organisatie waar je weet waar je aan toe bent. Je bent een deel in het grote geheel en we zijn enthousiast om je erbij te hebben.

Belangrijkste punten

 • 32 tot 40 uur. Standplaats: Delft (je bent altijd welkom!) en thuis, in je favoriete café, waar dan ook.
 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ongeveer 3-10 jaar werkervaring in aanverwante functies.
 • Je hebt ten minste een jaar ervaring met aanbestedingen.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt gevoel voor verschillende belangen en weet daar goed mee om te gaan.
 • Jij bent bovenal initiatiefrijk en ziet het avontuur tegemoet om de wereld te verbeteren vanuit jouw expertise.

Wat bieden wij jou?

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer:
 • Startsalaris (afhankelijk van kennis en ervaring) tussen de € 5.180,- en max. € 6.910,- bruto per maand, op basis van 40 uur.
 • Flexibele werk- en kantooruren (je privéleven bestaat en daar houden we graag rekening mee. Denk aan hobby’s die daglicht vereisen of een voorkeur voor vroeg beginnen en vroeg weggaan, prima!).
 • Bedrijfstelefoon- en laptop.
 • Reiskostenvergoeding (21ct/km en een Shuttelpas).
 • Thuiswerkvergoeding (€ 3,50 per dag).
 • Eindejaar uitkering (afhankelijk van besluit bestuur).
 • Premievrij pensioen.
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden: je kan de diepte opzoeken of juist verbreden.
 • Een gezellig team collega’s om je heen in een kleinschalige organisatie (+- 35 mdw).

Interesse?

Trekken jouw mondhoeken omhoog van de woorden “innovatie”, “kennisdeling” en “aanbestedingen”, dan gaan we graag verder met je in gesprek!

Solliciteren kan gemakkelijk via het sollicitatieformulier aan de bovenkant van deze pagina. Jouw sollicitatie komt terecht bij Wienanda Kort, onze recruiter.

Hoe gaat het verder?

 • Binnen 2 werkdagen plannen we een telefonische intake in om even kennis te maken.
 • Binnen een week kan jouw eerste gesprek op locatie plaatsvinden met een directe collega.
 • Op korte termijn voer je een tweede gesprek met andere collega’s.
 • Jij enthousiast, wij enthousiast? Dan gaan we in gesprek over de arbeidsvoorwaarden en gaan over tot het tekenen van het contract.
 • Jij bent de nieuwste Connekter!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 14 november 2023
Verloopdatum: 09/12/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Delft

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

5180 - 6910 euro bruto per maand
Scroll naar boven