Rechtstelefoon zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Bij De Rechtstelefoon hebben we als missie om laagdrempelig toegang te bieden tot onafhankelijke juridische hulp aan alle particulieren en ondernemers in Nederland. We groeien snel, helpen inmiddels vele tienduizenden mensen per jaar en ontvangen daarvoor hoge waarderingen. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een Juridisch Adviseur die klaar is om verder te groeien.

Over de functie

In de functie van Juridisch Adviseur krijg je de unieke kans om te werken met vrijwel alle rechtsgebieden, ideaal voor als je een brede juridische interesse hebt. Je adviseert zelfstandig aan zowel particulieren als ondernemers.

Ook krijg je de ruimte om mee te werken aan de uitbreiding van onze diensten en nieuwe oplossingen te verzinnen. Zoals het verder uitbouwen van onze nieuwe juridische consulten, het schrijven en publiceren van informatieve boeken, het uitbreiden van ons eigen opleidingsprogramma en het bereiken van nieuwe doelgroepen via video’s en social media.

Bij goed functioneren als Juridisch Adviseur is het ook mogelijk om na verloop van tijd juridische dossiers te gaan behandelen. Je zal dan in uiteenlopende kwesties van begin tot eind zelfstandig juridische bijstand verlenen, indien noodzakelijk ook door te procederen bij de rechter. Natuurlijk is dit niet verplicht en mag je ook je focus blijven houden op het juridisch adviseren en daarin doorontwikkelen als juridisch expert.

Opleiding en groeimogelijkheden

Wij hebben een cultuur waarin we graag samen met jou individueel kijken naar waar je ambities liggen en hoe die binnen het bedrijf kunnen passen. We maken dan gezamenlijk een plan en ondersteunen je met de opleidingen, trainingen en de werkervaring die je nodig hebt.

We hebben interne- en externe opleidingsmogelijkheden. Intern via de Rechtstelefoon Academie, waar je kunt deelnemen aan verschillende praktijkcolleges om je juridische kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Extern met juridische opleidingen die gecertificeerd zijn door de Nederlandse Orde van Advocaten, om verder door te groeien als jurist. Wij betalen dit altijd volledig.

Teamactiviteiten

Naast het harde werken, vinden we het belangrijk om ook tijd te maken voor ontspanning. We borrelen regelmatig samen en organiseren maandelijks een leuke teamactiviteit, variërend van uitjes tot sportevenementen en workshops. Dit draagt bij aan een gezellige werksfeer en een hecht team waarin iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt.

Over jou

 • Afgeronde opleiding Rechten
 • Je hebt 0-5 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • In staat om analytisch complexe juridische vraagstukken te benaderen en vervolgens vertalen naar een advies in begrijpelijke taal voor cliënten
 • Proactief, klantgericht en oplossingsgericht

Taken en verantwoordelijkheden

 • Adviseren van cliënten op vrijwel alle rechtsgebieden
 • Opstellen van juridische documenten en overeenkomsten
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in de juridische wereld en hierop inspelen
 • Meebouwen aan de toekomst van de Rechtstelefoon door deelname aan bedrijfsbrede projectteams

Arbeidsvoorwaarden

 • Een startsalaris tussen de € 3.000 en € 4.220 per maand
 • Plus 8,33% vakantiegeld, 30 vrije dagen per jaar, pensioenregeling, reiskosten- of thuiswerkvergoeding en laptop met toebehoren
 • Flexibele arbeidsomvang (parttime en fulltime mogelijkheden)
 • Flexibele werklocatie (kantoor, hybride of geheel thuis)
 • Breed aanbod van volledig betaalde opleidingen
 • Eigen parkeerterrein en op loopafstand van Den Haag Centraal/Den Haag HS
 • Regelmatige borrels en teamuitjes met een ontzettend leuk team

Locatie

Ons kantoor is gevestigd in BINK36. We hebben een eigen parkeerterrein en zijn vlakbij zowel Den Haag Centraal als Den Haag HS gevestigd, waardoor we ook uitstekend bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om gedeeltelijk of geheel thuis te werken, na je inwerkperiode.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar recruitment@rechtstelefoon.nl. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 701 3286.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Scroll naar boven