Gemeente Wijk bij Duurstede zoekt een

Juridisch Adviseur

Ben jij een integere, stressbestendige, accurate man of vrouw met een proactieve houding? Bijt jij je graag ergens in vast? Ga je tot het juridische naadje van de kous, maar verlies je de hoofdlijnen niet uit het zicht? En zie jij snel welke belangen in het geding dreigen te komen?

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dan zie jij jezelf vast al werken als juridisch adviseur in een boeiende organisatie waar geen dag hetzelfde is.

Wijk bij Duurstede in ’t kort

De gemeente Wijk bij Duurstede doet haar werk in het midden van en mét de samenleving. Er wordt ruimte gecreëerd voor meer verantwoordelijkheid en eigen initiatief. De Wijkse organisatie wordt herkend aan vier kenmerken: (1) We werken ambitie gestuurd (2) We werken voor, met en vanuit de samenleving (3) Ménsen maken het verschil (4) We doen ons werk met betrokkenheid en vakmanschap.

Team Advies en Ondersteuning

Het team Advies en Ondersteuning (22 medewerkers) heeft een nauwe betrokkenheid met het bestuur, hetzij vanuit inhoudelijke advisering, maar ook als het gaat om representatieve taken. Het team wordt gekenmerkt door een diversiteit aan disciplines variërend van dagelijkse uitvoering tot strategische advisering. Binnen het team zijn de bestuursadviseurs, de juridisch adviseurs en communicatie gepositioneerd. Daarnaast maken het bestuurssecretariaat, kabinet én de facilitaire medewerkers deel uit van dit team.

Wat ga je doen

 • Je adviseert veelal naar aanleiding van vragen, maar zo nodig ook ongevraagd over juridische aangelegenheden op voornamelijk de volgende rechtsgebieden: Algemene wet bestuursrecht, Gemeenterecht, Omgevingsrecht, inclusief handhaving, Verkeer, Subsidies, APV en andere verordeningen, Wet maatschappelijke ondersteuning, Staatssteun, Verordeningen en beleidsregels, Overeenkomsten en huurrecht. Het sociaal domein en in het bijzonder de participatiewet zijn regionaal georganiseerd en behoren niet tot jouw werkgebied.
 • Belangrijke uitgangspunten zijn de bevordering van kwaliteitszorg en risicobeperkend werken. Daarnaast controleer en rapporteer je over de uitvoering van deze adviezen.
 • Je beoordeelt bezwaar- en beroepschriften op inhoud en juridische acceptatie en stelt beroeps- en verweerschriften op.
 • Je voert het secretariaat van de commissie bezwaar- en beroepschriften. Daar hoort ook het opstellen van commissieadviezen bij.
 • Adviseert over en draagt bij aan de implementatie van nieuwe regelgeving, niet specifiek een functionele afdeling betreffende.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in rechterlijke procedures.

Wie zoeken wij

 • Hbo werk- en denkniveau of in bezit van een relevant juridisch HBO diploma
 • Ruime ervaring met juridische procedures en werkzaamheden
 • Werkervaring bij de overheid is gewenst
 • Bekendheid met de AVG is een pré
 • Je maakt makkelijk verbinding met andere collega’s/teams en ze weten je snel te vinden als vraagbaak

Wij bieden jou

We bieden een ambitieuze, informele organisatie met ruim 140 professionele en betrokken medewerkers. De functie is gewaardeerd in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal € 4.450,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De gemeente kent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals het IKB (Individueel Keuze Budget). De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren kan deze worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 13 december a.s. via de sollicitatiepagina. De 1e gespreksronde is gepland op 17 december a.s. De 2e gespreksronde is op 22 december a.s. Met vragen kun je terecht bij Maartje Hemmelder, teamleider A&O via telefoon 06-28739312 of via m.hemmelder@wijkbijduurstede.nl.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 6 november 2020

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top