Provincie Utrecht zoekt een

Juridisch adviseur

Ben jij een praktisch ingestelde jurist met gevoel voor doelmatigheid? Begrijp jij de complexiteit van belangenafweging? De provincie Utrecht zoekt jou! Wij zoeken namelijk een jurist die zich bewust is van de bestuurlijke en politieke gevoeligheid bij overheidsoptreden.

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een

Juridisch adviseur

32 – 40 uur per week | schaal 11 | contract voor bepaalde tijd met intentie tot vast

Ben jij een praktisch ingestelde jurist met gevoel voor doelmatigheid? Begrijp jij de complexiteit van belangenafweging? De provincie Utrecht zoekt jou! Wij zoeken namelijk een jurist die zich bewust is van de bestuurlijke en politieke gevoeligheid bij overheidsoptreden.

Wat ga je doen?
Als Juridisch Adviseur ben jij het eerste aanspreekpunt voor juridische ondersteuning bij het ontwikkelen van beleidsvoorstellen, provinciale regelgeving, contracten, of deelname aan projecten voor het oplossen van juridische vraagstukken. Je richt je advieswerk op diverse onderwerpen, met specifieke focus op staats- en bestuursrecht.

Je levert een waardevolle bijdrage als adviseur binnen een team van 30 juristen met expertise in privaatrechtelijke en publiekrechtelijke domeinen. Samen met collega’s werk je verspreid over beleidsdomeinen en ben je betrokken bij uiteenlopende onderwerpen. Er wordt samengewerkt waardoor je je als jurist bij de provincie Utrecht met veel verschillende onderwerpen bezig kunt houden. Om de kwaliteit van het juridisch advies hoog te houden, begeleiden mentoren de beginnende juristen. Je komt in een team te werken waar je een grote mate van zelfstandigheid hebt en waar je altijd direct bij collega’s terecht kan. Belangrijke adviezen worden collegiaal getoetst om structureel van elkaar te leren. En jaarlijks wordt er een opleidingsprogramma aangeboden om je kennis actueel te houden.

Op dit moment wordt binnen de organisatie gekeken naar een passende positionering van het juridische team, om de organisatie nog beter van dienst te kunnen zijn.

Je gaat aan de slag binnen het team Juridisch. Dit team adviseert over generieke, complexe en specialistische juridische vraagstukken op terreinen als omgevingsrecht, mobiliteit, energietransitie, en stedelijke ontwikkeling. Daarbij vindt advisering plaats over o.a. bestuursrechtelijke procedures, nieuw op te stellen regelgeving, de Provinciewet, mandaat, staatssteun, subsidies, privacy, deelnemingen, (bestuurs)overeenkomsten en de Wet open overheid. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de collega’s uit de beleidsafdelingen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een samenwerkgerichte netwerker die oog heeft voor mens en proces. Als jurist behoud je overzicht, stel je prioriteiten en houd je verbinding met zowel je directe team als collega’s breder in de organisatie en extern.  Je beschikt over een stevige persoonlijkheid, goede overtuigingskracht en bent als jurist breed inzetbaar. In een bestuurlijke omgeving ken jij jouw rol, denk je proactief mee en begrijp je de complexiteit van adviserende posities.

Kennis en ervaring:

 • je neemt een afgeronde WO-master met specialisatie staats- en bestuursrecht mee;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden ;
 • je hebt overtuigingskracht en weet wanneer je moet meebewegen en wanneer je vast moet houden;
 • goede contacten, zowel intern als extern, staan voor jou centraal;
 • je bent resultaatgericht en hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke gevoeligheid.

Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); Dit is nog exclusief de cao-verhoging van 2024.
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Contactinformatie
Voor verdere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther van Rooijen, teamleider juridische zaken a.i., esther.van.rooijen@provincie-utrecht.nl, telefoon 06 – 27 58 72 35.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Henny Willems, adviseur werving & selectie, telefoon 06 – 38 57 32 85 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 25 mei 2024 via onze sollicitatiepagina.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 mei 2024
Verloopdatum: 03/05/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

€3935 - €5564
Scroll naar boven