Gemeente Emmen zoekt een

Juridisch adviseur | 36 uur | Emmen

Emmen; een gemeente met meer dan 100.000 inwoners. Onze fysieke leefomgeving is een dynamisch werkveld waarin je als jurist continu belangen tegen elkaar afweegt. Het is breed, het is dynamisch, het is complex en soms is het lastig. Elke dag zijn we als team Vergunningen Leefomgeving (VLO) bezig met de vraag hoe we de fysieke leefomgeving zo veilig, zo mooi en zo prettig mogelijk kunnen laten zijn. Dat doet iedereen hier vanuit zijn passie en expertise. Zin om mee te doen? Reageer dan op onze vacature van

Deel deze vacature:

Vacaturenummer 23.096

Wat ga je doen?

Door een samenloop van omstandigheden zijn we op zoek naar twee praktische juristen die samen ons juridisch team vormen. We zoeken juristen die met plezier de veelzijdigheid en de uitdaging in dit werk oppakken. Het werk verdeel je in goed overleg onder elkaar. De ene dag werk je aan een verweerschrift en de andere dag loopt er van alles door elkaar heen. Je beantwoord de juridische vragen van je collega’s, je adviseert over bestemmingsplannen, je beoordeelt de juridische kwaliteit van vergunningen en je hebt contact met bezwaarmakers. Meestal kom je er bij bezwaar onderling wel uit maar soms ligt het gecompliceerd en lukt dat niet. Dan vertegenwoordig jij het college bij de bezwarencommissie, de rechtbank of de Raad van State. Dat is altijd spannend, maar het geeft je ook een enorme dosis energie.

Wat breng jij mee?

  • Je beschikt over een afgeronde universitaire of hbo-opleiding op juridisch gebied, bijvoorbeeld HBO Rechten;
  • Je hebt kennis van het omgevingsrecht en kent de weg in de relevante wet- en regelgeving, zoals de Awb, Wabo en Wro – en natuurlijk de Omgevingswet (welke op 1 januari in werking treedt);
  • Je bent bereid om één keer in de drie weken de avondzitting van de bezwarencommissie bij te wonen.

Kenmerkend aan jou

Denk je dat het allemaal vanzelf wel goed komt of ben je onzeker of verlegen? Dan is deze functie niet geschikt voor jou. Je moet namelijk zelfstandig zijn en zelf je tijd goed kunnen managen, ook als er een ‘spoedje’ tussendoor komt.

  • Je bent een zelfstarter, wat inhoudt dat je je eigen weg moet willen zoeken;
  • Je steekt je ziel en zaligheid in jouw advies en toch kan het bestuur afwijken, ook daar moet je tegen kunnen. Dus je hebt al wat eelt op de ziel.
  • Emmen wil graag met inwoners meedenken, de belangenafweging daarbij is per definitie een grijs gebied. Je denkt dus niet zwart-wit maar beheerst ook de vele grijstinten daartussen;
  • Pragmatisch handel jij binnen de kaders in de geest van de wet;
  • En met een goede onderbouwing weet je mensen mee te krijgen.

Wat bieden we jou?

Na een goed doorlopen proeftijd kunnen we jou een vaste baan bieden. De omvang van de gemeente Emmen brengt veel uitdagende casussen met zich mee. Je krijgt hier te maken met zowel stedelijke als landelijke problematiek. De ruimte die je hebt om met onze inwoners mee te denken maakt de functie extra interessant. Je kunt je werktijden flexibel invullen. Zelfstandigheid en vrijheid worden je hier geboden vanuit vertrouwen. Je verdient maximaal €5.009,00 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Naast het salaris biedt de gemeente Emmen een Individueel Keuzebudget (IKB), een goede werk-privébalans, voldoende opleidingsmogelijkheden en een prima werksfeer. Het IKB is 17,05% van je salaris en kan maandelijks worden uitbetaald of worden besteed aan bijvoorbeeld verlof, studie, fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling.

Het team

Het team VLO is volop in beweging: voorbereiding op de komst van de Omgevingswet, de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen en de invoering van een zaaksysteem waarin we werken zorgen voor meer dan voldoende ‘reuring’. Er werken 25 mensen binnen team VLO. Binnen ons team staat iedereen voor kwaliteit van de leefomgeving.

Werken bij…

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Peter Post (teamleider VLO), via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton! Stuur je brief en curriculum vitae vóór 21 augustus 2023. Je kunt je brief richten aan Peter Post.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 24 augustus. Voorafgaand aan het gesprek wordt een casus voorgelegd, deze krijg je uitgereikt bij binnenkomst.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 juli 2023
Verloopdatum: 21/08/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Emmen

Provincie

Drenthe

Salarisindicatie

maximaal €5.009,00 bruto per maand
Scroll naar boven