Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Wat ga je doen

Als juridisch adviseur binnen het team Inkoop, Juridische Zaken & Subsidies (IJS) breng je advies uit aan beleidsmedewerkers, projectleiders, management en bestuur. Je draagt, samen met 5 directe collega juridisch adviseurs, bij aan een integrale en volledige advisering.

Voor deze functie vragen wij specifiek om kennis van en ervaring met subsidierecht, staatssteun en mandaat. Verder adviseer je over een breed pallet aan concernbrede bestuurs- en privaatrechtelijke onderwerpen zoals regelgeving, (bestuurs)overeenkomsten, deelnemingen en Awb.

Wat verwachten wij

Natuurlijk ben je een breed inzetbare jurist, voor wie het adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving geen geheimen kent. Je kent je rol, denkt mee met degene die advies vraagt en begrijpt dat jouw advies niet altijd overgenomen wordt. Verder ben je een netwerker, je bent samenwerkingsgericht en je hebt oog voor de mens en het proces. Ook weet je het overzicht te behouden, stel je prioriteiten en je bezit een stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht.

Wat de provincie verder van kandidaten vraagt is

 • Een afgeronde HBO+ – opleiding op juridisch gebied of (bij voorkeur) een WO-opleiding Nederlands Recht
 • WO-werk- en denkniveau en ervaring met juridisch complexe vraagstukken
 • Minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur bij een overheidsorganisatie
 • Parate kennis van en aantoonbare ervaring met subsidierecht, staatssteun en mandaat
 • Adviesvaardigheden, een proactieve houding en creativiteit in denken en doen
 • Bestuurlijke sensitiviteit en een pragmatische instelling
 • Stressbestendigheid, resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen.

Wat bieden wij je?

Naast veel variatie, uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een jaarsalaris van maximaal € 75.179,76 bruto op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (= schaalniveau 11 van CAO Provincies en inclusief een Individueel Keuze Budget van 22,37%)
 • in uitzonderlijke gevallen toekenning van een arbeidsmarkttoelage;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een hybride werkplek: de mogelijkheid om 50% van je contracturen vanuit huis te werken;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Enthousiast? Solliciteer!

Vertel ons waarom je als juridisch adviseur bij de provincie Utrecht wilt werken.

De organisatie laat zich in deze procedure voor werving en selectie bijstaan door VIA de Leeuw. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de W&S-adviseurs van VIA de Leeuw: Dick de Leeuw of Gerard Vogel. Bel: 085- 0603456 of mail naar info@viadeleeuw.nl.

Een eerste selectie zal worden uitgevoerd door VIA de Leeuw. De Provincie Utrecht besluit welke kandidaten in de vervolgprocedure worden opgenomen. Solliciteren doe je door een brief (met motivatie) en CV te mailen naar info@viadeleeuw.nl. We zien je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 31 mei 2022, tegemoet. Je sollicitatie wordt direct behandeld en sollicitatiegesprekken kunnen al tijdens de procedure worden gevoerd.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wie zijn wij

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Wat bieden wij

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet, geven we samen vorm. Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 april 2022
Verloopdatum: 31/05/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

maximaal € 75.179,76 per jaar
Scroll naar boven