Slachtofferhulp Nederland zoekt een

Juridisch Adviseur

Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit. Je kan bij ons terecht voor emotionele steun, hulp in het strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade. Met 940 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde medewerkers, helpen wij jaarlijks ruim 145.000 slachtoffers en nabestaanden persoonlijk. Via de website zijn er meer dan 280.000 diensten verleend. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Hoe help jij onze cliënten verder?

Onze juridisch medewerkers en casemanagers ondersteunen slachtoffers van een misdrijf bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten, bijvoorbeeld bij de uitoefening van het spreekrecht of het indienen van een verzoek tot schadevergoeding. Vanuit de afdeling Kennis, Onderzoek en Ontwikkeling – het centrale punt voor het ontwikkelen van kennis en expertise – ondersteun jij als adviseur deze medewerkers met kennis en informatie. Ook zorg je dat nieuwe wetgeving vertaald wordt naar de werkpraktijk van Slachtofferhulp Nederland door het aanpassen van werkinstructies en informatiebronnen zoals de juridische encyclopedie. Daarnaast vindt er beleidsontwikkeling op tactisch en operationeel niveau plaats en onderhoud je daartoe een relevant netwerk in de keten. In de strafrechtketen werken we nauw samen met onder andere de politie en het Openbaar Ministerie.

Wat ga je doen?

Als juridisch adviseur ben je de vraagbaak en adviseur voor medewerkers in het land. Je draagt bij aan de kwaliteit en actualiteit van de juridische kennis van Slachtofferhulp Nederland en haar medewerkers. Je houdt relevante (politieke) ontwikkelingen en wetswijzigingen bij en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling en nieuwe werkwijzen op juridisch gebied. Je vertaalt nieuw beleid in werkinstructies; kennisdossiers en trainingen. Je beheert interne informatie bronnen zoals de juridische encyclopedie en de jurisprudentiebank.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde juridische universitaire opleiding.
  • Minimaal drie jaar werkervaring in een relevante juridische werkomgeving, bijvoorkeur binnen het strafrecht.
  • Kennis van het werkveld, de strafrechtketen en relevante wet- en regelgeving.
  • Analytisch vermogen en het vermogen trends en ontwikkelingen in het werkveld te signaleren en te vertalen naar relevantie voor Slachtofferhulp Nederland.
  • Een pro-actieve en onderzoekende instelling.
  • Ervaring met het geven van presentaties en trainingen is een pré.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan van maatschappelijk belang bij een betrokken organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.

De CAO Sociaal Werk is van toepassing. Je krijgt onder andere een:

  • individueel loopbaanbudget;
  • NS-Business Card op basis van 2e klas;
  • individueel keuzebudget;*
  • contract voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met zicht op verlenging.

* Hierdoor heb je de keuze om de 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering om te zetten naar geld, scholing of vrije tijd.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Hetty Burgman, hoofd KO&O via h.burgman@slachtofferhulp.nl.

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur

Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 2, op het Landelijk Kantoor in Utrecht.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag behoort tot de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 23 december 2020

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top