NICAM zoekt een

Juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Wij zijn per direct op zoek naar een nieuwe collega die met de focus op juridische zaken en affiniteit met kinderen en media een bijdrage wil leveren aan het doel van de organisatie.

Het doel van NICAM/Kijkwijzer is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en games.

Functieomschrijving

Als de juridisch adviseur van het NICAM ga je zelfstandig aan de slag met juridische aangelegenheden binnen onze organisatie. Jij brengt de achtergronden bij (externe) stakeholders in kaart, stelt rapportages op en bent betrokken bij de juridische kant van diverse projecten en overeenkomsten. Daarnaast ben je het aanspreekpunt en visitekaartje voor partijen die zich bij NICAM willen aansluiten. Ook neem je deel aan de kwaliteitsbewaking van Kijkwijzer en behandel je als secretaris van een externe Klachtencommissie klachten die betrekking hebben op de statuten en reglementen van Kijkwijzer. Ook ondersteun je de directie op juridische en organisatorisch gebied bij bijvoorbeeld het opstellen, aanpassen en/of onderhandelen over overeenkomsten of de statuten

Dus ben jij politiek- en bestuurlijk sensitief,  heb jij uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands, ben je autonoom, analytisch sterk, kun je gestructureerd en planmatig werken en heb je goed inzicht in politiek-maatschappelijke verhoudingen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij hebben een jong team en zoeken een collega met de volgende eigenschappen:

 • Je hebt interesse in de ontwikkelingen in het audiovisuele domein en de maatschappelijke en politieke impact van innovaties.
 • Je kunt je snel in nieuwe ontwikkelingen verdiepen en bent in staat verschillende taken tegelijk zorgvuldig uit te voeren.
 • Je bent uitermate georganiseerd: je documenteert alle contacten en verzamelt relevante informatie. Het vertalen van deze informatie naar een sterke en heldere brief, position paper of rapportage is geen probleem voor jou.
 • Je voelt je niet te groot voor onze kleine organisatie en niet te klein voor het indrukwekkende speelveld waarin je je regelmatig bevindt.
 • Daarnaast kun je goed zelfstandig werken en ben je besluitvaardig.

Werkzaamheden

 • Je vertaalt informatie naar een advies, heldere brief of een rapportage.
 • Je maakt/ beoordeelt contracten en onderhandelt.
 • Je vertaalt wetgeving naar beleid in de reglementen van Kijkwijzer.
 • Je bent als secretaris van een externe Klachtencommissie verantwoordelijk voor de procedure en het proces.

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding (rechten), kennis van IE- en/of mediarecht is een pre;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de mediawereld;
 • Jen hebt minimaal 3 jaar werkervaring als jurist;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (native);
 • Je bent communicatief ijzersterk; zowel mondeling als schriftelijk;

Over NICAM

Het NICAM is de organisatie achter het Kijkwijzer en PEGI-systeem. Ons doel is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en online content. Vanuit Hilversum werken we met een team van circa 18 collega’s aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.

Wij bieden je een interessante en uitdagende baan binnen een jonge organisatie waarin je een bijdrage kunt leveren aan een maatschappelijk doel. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve en innovatieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring tussen €2.599,38 en €4.262,90

Solliciteren

Herken jij jezelf in deze functie? Stuur jouw motivatie en cv naar Tiffany van Stormbroek, directeur NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 november 2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Hilversum

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

tussen €2.599,38 en €4.262,90
Scroll naar boven