Slachtofferhulp Nederland zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Ben jij een adviseur, enthousiast, juridisch geschoold én wil jij je graag inzetten voor een maatschappelijke organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over ons
Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning, zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Kom jij ons team in Utrecht versterken?

Hoe help jij onze cliënten verder?
Onze juridisch medewerkers in het land ondersteunen slachtoffers van een misdrijf bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten, bijvoorbeeld bij de uitoefening van het spreekrecht of het indienen van een verzoek tot schadevergoeding. Vanuit de afdeling Kennis, Onderzoek en Ontwikkeling – het centrale punt voor het ontwikkelen en bijhouden van kennis  – ondersteun jij als adviseur deze medewerkers met kennis en informatie. Je beantwoordt vragen van medewerkers telefonisch of per mail. Ook zorg je dat nieuwe wetgeving vertaald wordt naar de werkpraktijk van Slachtofferhulp Nederland door het aanpassen van werkinstructies en informatiebronnen zoals de juridische encyclopedie en de jurisprudentiebank.

Wat ga je doen?
Als juridisch adviseur ben je de vraagbaak en adviseur voor medewerkers in het land. Je draagt bij aan de kwaliteit en actualiteit van de juridische kennis van Slachtofferhulp Nederland en haar medewerkers. Je houdt relevante (politieke) ontwikkelingen en wetswijzigingen bij en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling en nieuwe werkwijzen op juridisch gebied. Je vertaalt nieuw beleid in werkinstructies; kennisdossiers en trainingen. Je beheert interne informatie bronnen zoals de juridische encyclopedie en de jurisprudentiebank en samen met het team ben je telefonisch en per mail bereikbaar voor vragen van medewerkers. Je levert een bijdrage aan het verspreiden van deze kennis via nieuwsbrieven en kenniscafés.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde juridische universitaire opleiding;
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een relevante juridische werkomgeving;
 • Kennis van het werkveld, de strafrechtketen en relevante wet- en regelgeving;
 • Analytisch vermogen en het vermogen trends en ontwikkelingen in het werkveld te signaleren en te vertalen naar relevantie voor Slachtofferhulp Nederland;
 • Een pro-actieve en onderzoekende instelling;
 • Ervaring met het geven van presentaties en trainingen is een pré.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan van maatschappelijk belang bij een betrokken organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.

De cao Sociaal Werk is van toepassing. Je krijgt onder andere een:

 • Contract voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met zicht op verlenging;
 • Individueel keuzebudget*;
 • Opleidingsmogelijkheden via Slachtofferhulp Academie;
 • Individueel loopbaanbudget;
 • NS-Business Card (2e klasse) voor zakelijke reizen;
 • Mobiele telefoon en chromebook.

* Hierdoor heb je de keuze om de 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering om te zetten naar geld, scholing of vrije tijd.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact met op met Hetty Burgman, Hoofd kennis onderzoek & ontwikkeling op 0636360971.

 • Om bij ons te mogen werken moet je in het bezit zijn van een VOG zonder bezwaar. De aanvraag regelen wij en de kosten kun je declareren.
 • Als werkgever streeft Slachtofferhulp Nederland naar een evenredige vertegenwoordiging in kennis, ervaring, leeftijd, geslacht en achtergrond.

Solliciteren
Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 juni 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven