Gemeente Bergeijk zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Gemeente Bergeijk is op zoek naar een ambitieuze

Juridisch Adviseur
36 uur per week

Gemeente Bergeijk is een dynamische gemeente met ruim 18.500 inwoners, gelegen in het groen en ambitieus in haar doelen. De gemeentelijke organisatie speelt actief in op ontwikkelingen uit de samenleving en geeft invulling aan andere vormen van samenwerking binnen en buiten het gemeente-huis. Een uitgangspunt in onze aanpak is ‘lerend ontwikkelen’, waarbij slagvaardigheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid belangrijke kenmerken zijn. Om onze klant, de inwoner en ondernemer van Bergeijk, optimaal van dienst te zijn houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel en pragmatisch. Hiervoor hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek uitsteken voor inwoner en organisatie.

Wat ga je doen als Juridisch Adviseur?
Als juridisch adviseur ben je onderdeel van de Staf van de afdeling Bedrijfsvoering en Publiekzaken. Je bent in deze Staf 1 van de 2 juristen, met specialisatie Publiekrecht.

 • Je blijft doorlopend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op publiekrechtelijk gebied en ver-taalt deze naar onze organisatie.
 • Je adviseert het bestuur en collega’s van de organisatie op publiekrechtelijk gebied in de breedste zin. Complexe besluiten en bezwaar- en beroepsprocedures neem je zelf ter hand. In de minder complexe gevallen heb je een ondersteunende en adviserende rol.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor het optimaliseren van de juridische kwaliteitszorg
 • Als klachtencoördinator handel je proactief klachten af, bij voorkeur informeel door contact te zoeken en in gesprek te gaan maar formeel als dat nodig is. Als coördinator Bibob acteer je con-form dit beleid.
 • Je beheert ook het secretariaat van de bezwaarschiftencommissie.
 • Je draait mee in projecten of bent op onderdelen zelf de projectleider.

Wie ben je?
Als jurist word je aangesproken op je vakkennis. Je bent daarbij in staat over grenzen van je eigen terrein heen te kijken om zodoende integrale advisering en hoogwaardige uitvoering te waarborgen. Daarnaast word je graag en vaak gevraagd naar je mening en ben je in staat om mee te denken in oplossingen.Je bent initiërend wat betreft nieuwe ontwikkelingen en de vertaling ervan in gemeentelijk advies. Samen met collega’s handel je bezwaar- en beroepsprocedures af. Vanuit integraal denken en hande-len zoek je samenwerking met andere beleidsterreinen. De op jou van toepassing zijnde kernbegrippen zijn dan ook omgevingsbewustzijn, teamspeler, com-municatief en contactueel goed onderlegd, integer, flexibel, consistent en pragmatisch.

Wat wij van je verwachten
We zoeken een resultaatgerichte en dienstverlenende teamspeler met:

 • Een academisch denk- en werkniveau (Publiekrecht);
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Pragmatische en procesgerichte instelling;
 • Inzicht in en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Uitstekende communicatieve, schriftelijke, en digitale vaardigheden.

Wat neem je mee?

 • Je bent een goede teamspeler, weet anderen te stimuleren en te activeren en durft vernieuwende oplossingen voor te stellen;
 • Je bent communicatief en contactueel goed onderlegd, representatief en diplomatiek en weet discreet om te gaan met gevoelige informatie;
 • Je bent door resultaat en inhoud gedreven en hebt gevoel en inzicht voor omgevingsfactoren;
 • Kennis van en vaardigheden in het interpreteren en vormen van een oordeel;
 • Analytisch denkvermogen.

Wat biedt Gemeente Bergeijk jou?
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal €  4.494,- per maand (schaal 10), bij een fulltime dienstverband. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals oplei-dingsfaciliteiten en onder voorwaarden een tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer. Wij bieden allereerst een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je terecht bij Eric Geraerts, hoofd afdeling Bedrijfsvoe-ring en Publiekszaken, tel 088-4970233.

Solliciteren op de functie Juridisch Adviseur
Upload je motivatiebrief en CV vóór 17 mei 2021 via het sollicitatieformulier. Je kunt je brief richten aan Eric Geraerts, hoofd afdeling Bedrijfs-voering en Publiekszaken. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 mei en 3 juni 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 7 mei 2021
Verloopdatum: 17/05/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Bergeijk

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

€ 4.494

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top