CAOP zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

CAOP is op zoek naar een

Juridisch Adviseur

32-38 uur

Wil je werken aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden? Beschik jij over relevante arbeid juridische kennis en vind je het leuk om te opereren in het speelveld tussen werkgevers en werknemers? Heb je daarnaast interesse in het ondersteunen van diverse klachtencommissies bij onze opdrachtgevers? Kortom, wil je werken aan betekenisvol werk? Solliciteer dan op de functie van Juridisch adviseur!

Wat ga je doen?

De activiteiten van het team concentreren zich op de ondersteuning van opdrachtgevers bij het creëren van een integere en sociaal veilige werkomgeving, het inrichten van een effectieve medezeggenschap, advisering bij arbeid juridische vraagstukken en ondersteuning bij de afwikkeling van geschillen en klachten. Dit doen we van oudsher binnen de publieke sector, maar ook voor organisaties in de private markt. Wij leveren expertise en ondersteunen onze opdrachtgevers. Het team bestaat uit enthousiaste en betrokken professionals. Zij leveren onder andere inhoudelijke expertise op het terrein van arbeidsrecht, klachtrecht, cao’s, medezeggenschap, integriteit, sociale veiligheid, formatiezaken en functiewaardering.

Als juridisch adviseur werk je volop samen met de interne en externe opdrachtgevers van het CAOP. Je taken zijn vooral gericht op het geven van inhoudelijk juridisch advies rond arbeidszaken. Je fungeert als aanspreekpunt voor opdrachtgevers. In deze functie ondersteun je tevens diverse juridische commissies, zoals geschillen- en klachtencommissies, in de rol van juridisch secretaris. Verder lever je een actieve bijdrage aan de interne kennisontwikkeling op het vakgebied. Als juridisch adviseur bij het CAOP begeef je je doorgaans op het neutrale middenveld tussen partijen. Procederen behoort niet tot de werkzaamheden.

Wat neem je mee?

Je beschikt in elk geval over WO werk- en denkniveau en je hebt een relevante juridische opleiding. Voor deze functie heb je minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent goed ingevoerd in het Nederlands recht en hebt ervaring met arbeidsrecht of bestuursrecht. Je bent representatief, klantgericht en kan zelfstandig klantvragen beantwoorden. Je beweegt gemakkelijk in een complexe organisatie en hebt een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je bent accuraat en flexibel inzetbaar.

Wie zijn wij?

Werken aan maatschappelijke uitdagingen en complexe arbeidsvraagstukken. Dat is wat we bij het CAOP doen. Vol passie houden wij ons dagelijks bezig met actuele onderwerpen als het lerarentekort, de werkdruk in zorg en onderwijs, de invloed van technologie op de werkvloer, duurzame ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden, cao-onderhandelingen, en nog veel meer. Dit doen we door advies, onderzoek, opleiding en ondersteuning te bieden. Maar ook door opdrachtgevers fonds-, project- en programmamanagement uit handen te nemen. Samen werken we aan een betere samenleving, zorgen we voor impact en maken we écht het verschil.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige, uitdagende baan in een interessant en complex werkveld en een inspirerende werkomgeving met professionele collega’s. De functie is gewaardeerd in schaal 11, maximaal bruto € 5.735,- (CAO-CAOP). De indeling is afhankelijk van kennis en ervaring en op basis van een 38-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoelage en 9,56% individueel keuze budget.

Informatie

Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Sandra van ’t Westende, Sectormanager, telefoonnummer 06-10612052. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Frank Korendijk, HRM-adviseur, tel 070-3765959.

Solliciteren?

Stuur ons een motivatie en je CV via onze sollicitatiepagina en wij nemen contact met je op.

De procedure bestaat uit een tweetal gesprekken en een integriteitscan. Een capaciteiten- en talententest kan deel uitmaken van de procedure.

Het CAOP staat middenin de samenleving en werkt dagelijks aan maatschappelijk uitdagingen. Dat kan alleen als onze organisatie een goede afspiegeling is van de maatschappij. Wij streven naar divers en inclusief samengestelde teams, waarin respect centraal staat. Alleen dan leren wij onze maatschappij beter te begrijpen en kunnen onze adviezen van waarde zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 oktober 2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max € 5.735,-
Scroll naar boven