Gemeente Bloemendaal zoekt een

Juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Ben jij een ervaren jurist? En wil jij aan de slag in een uitdagende adviesfunctie én als secretaris van de bezwaarschriftencommissie? 

Wat ga je doen als Juridisch adviseur?

Als Juridisch adviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de bestuurlijk-juridische kwaliteit van de gemeente Bloemendaal. Je werkt aan adviezen, rapporten en stelt besluiten op, vooral op het gebied van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht. Even belangrijk is je rol als vraagbaak en sparringpartner voor je collega’s in de ambtelijke organisatie en voor het bestuur. Dit zijn bijvoorbeeld vraagstukken over de Wet Open Overheid of vraagstukken betreffende raadsaangelegenheden. Als secretaris van de bezwaarschriftencommissie ben je aanwezig tijdens de hoorzittingen en stel je de conceptadviezen van de commissie op. Zo nodig fungeer je ook als secretaris van de commissie Integriteit. Kortom, een brede en uitdagende rol!

Hoe ziet het team Juridische Controle en Ondersteuning er uit?

Het Team Juridische Controle en Ondersteuning (JCO) bestaat uit 7 collega’s: 6 juridisch adviseurs en 1 juridisch administratief medewerker. Het is een klein, enthousiast en hecht team dat veel (hybride) met elkaar samenwerkt en spart over uitdagende vraagstukken.

Waar beschik je over?

Wij zoeken een enthousiaste en dienstverlenende jurist met ruime kennis van juridische onderwerpen die spelen binnen een gemeente. Een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen is daarbij van belang.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau;
 • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie en complexe (overheids)omgeving;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal €5.021,- bruto per maand (schaal 10A, bij een 36-urige werkweek), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
 • Tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis, een laptop en smartphone in bruikleen, en een thuiswerkvergoeding van €2,- netto per dag.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Callenfels, coördinator team Juridische Ondersteuning & Control (023-5225736) of Joost van Hooft, Domeinmanager Beheer (023-5225730).

Wil je reageren?

Leuk! Solliciteren kan tot en met 15 september 2022. Wij kijken uit naar je reactie!

Waarom werken bij Bloemendaal?

Een nationaal park om de hoek, Amsterdam op een steenworp afstand en het predicaat ‘groenste dorp van Nederland’. In Bloemendaal zit je altijd goed. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Je leert je nieuwe collega’s snel kennen, ook doordat er regelmatig lunches, borrels en trainingen zijn waar je elkaar ontmoet. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal!

Locatie: Overveen 

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijbloemendaal.nl/privacyverklaring/.

Vragen over deze vacature?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Jacqueline Callenfels op telefoonnummer 023-5225736.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2022
Verloopdatum: 15/09/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast, Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Overveen

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

maximaal €5.021,- bruto per maand
Scroll naar boven