CAOP zoekt een

Juridisch adviseur arbeidsrecht

CAOP is op zoek naar een Juridisch adviseur arbeidsrecht

Deel deze vacature:

CAOP is op zoek naar een
Juridisch adviseur arbeidsrecht
(32-38 uur)

Wil je werken aan betekenisvol werk in een inspirerende omgeving? Beschik je over arbeidsjuridische kennis en vind je het leuk om te opereren in het speelveld tussen werkgevers en werknemers? Heb je interesse in het ondersteunen van diverse commissies bij onze opdrachtgevers in de rol van secretaris? Solliciteer dan op de functie van Juridisch adviseur arbeidsrecht!

Wat ga je doen?

De activiteiten van het team concentreren zich op de ondersteuning van opdrachtgevers bij het creëren van een integere en sociaal veilige werkomgeving, het inrichten van een effectieve medezeggenschap, advisering bij arbeidsjuridische vraagstukken en ondersteuning bij de behandeling van geschillen, bezwaren en klachten. Dit doen we van oudsher binnen de publieke sector, maar inmiddels ook voor organisaties in de private markt. Het team bestaat uit enthousiaste en betrokken professionals. Zij leveren onder andere inhoudelijke expertise op het terrein van arbeidsrecht, klachtrecht, cao’s, medezeggenschap, integriteit, sociale veiligheid, formatiezaken en functiewaardering.

Als juridisch adviseur arbeidsrecht werk je volop samen met de interne en externe opdrachtgevers van het CAOP. Je taken zijn vooral gericht op het geven van inhoudelijk juridisch advies rond arbeidszaken. In deze functie ondersteun je, in de rol van juridisch secretaris, diverse commissies die onder andere zaken behandelen op het gebied van rechtspositionele geschillen, integriteit en ongewenst gedrag. Je fungeert daarnaast als aanspreekpunt voor opdrachtgevers. De opdrachten zijn zeer divers en daardoor ook de werkzaamheden. Zo kan je werken voor het Rijk, provincies, gemeenten, ZBO’s, politie, Defensie, universiteiten, Tweede Kamer, woningbouwcorporaties, de cultuursector en de particuliere beveiligingsbranche.

Verder lever je een actieve bijdrage aan de interne kennisontwikkeling op het vakgebied. Als juridisch adviseur arbeidsrecht bij het CAOP begeef je je doorgaans op het neutrale middenveld tussen partijen. Procederen behoort niet tot de werkzaamheden.

Wat neem je mee?

  • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau met een relevante juridische opleiding.
  • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt goede kennis van het Nederlands recht en ervaring met arbeids- of bestuursrecht.
  • Je bent klantgericht, representatief en kunt zelfstandig werken.
  • Je beweegt je makkelijk in een complexe omgeving.
  • Je beschikt over een uitstekend gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.
  • Je bent accuraat.
  • Je vindt het leuk om meerdere ballen hoog te houden in de uitvoering van verschillende opdrachten.

Wie zijn wij?

Werken aan maatschappelijke uitdagingen en complexe arbeidsvraagstukken. Dat is wat we bij het CAOP doen. Vol passie houden wij ons dagelijks bezig met actuele onderwerpen als het lerarentekort, de werkdruk in zorg en onderwijs, de invloed van technologie op de werkvloer, duurzame ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden, cao-onderhandelingen, en nog veel meer. Dit doen we door advies, onderzoek, opleiding en ondersteuning te bieden. Maar ook door opdrachtgevers fonds-, project- en programmamanagement uit handen te nemen. Samen werken we aan een betere samenleving, zorgen we voor impact en maken we écht het verschil.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige, uitdagende baan in een interessant en complex werkveld en een inspirerende werkomgeving met professionele collega’s. De functie is gewaardeerd in schaal 11, met een maximaal bruto salaris van € 6.084,- (CAO-CAOP). De indeling is afhankelijk van je kennis en ervaring en op basis van een 38-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoelage en 9,56% individueel keuzebudget.

Informatie

Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Sandra van ’t Westende, Sectormanager, telefoonnummer 06 – 106 120 52. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Frank Korendijk, HRM-adviseur via hrm@caop.nl.

Solliciteren?

Stuur ons een motivatie en je CV via onze sollicitatiepagina en wij nemen contact met je op. De sollicitatieprocedure bestaat uit een tweetal gesprekken en een integriteitscan. Een capaciteiten- en talententest kan deel uitmaken van de procedure.

Het CAOP staat middenin de samenleving en werkt dagelijks aan maatschappelijk uitdagingen. Dat kan alleen als onze organisatie een goede afspiegeling is van de maatschappij. Wij streven naar divers en inclusief samengestelde teams, waarin respect centraal staat. Alleen dan leren wij onze maatschappij beter te begrijpen en kunnen onze adviezen van waarde zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 2 november 2023
Verloopdatum: 02/01/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€6.084,-
Scroll naar boven