Waterschap De Dommel zoekt een

Juridisch Adviseur Belastingen

Deel deze vacature:

Waterschap De Dommel te Boxtel is op zoek naar een

Juridisch Adviseur Belastingen

Boxtel   |   32 uren per week

Wat ga je doen?

De processen Belastingheffing en -invordering zorgen ervoor dat  de burgers en bedrijven in ons beheergebied tijdig de juiste aanslag opgelegd krijgen. Beide processen zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van de inkomstenstroom van het waterschap door het opleggen en invorderen van de aanslagen waterschapsbelastingAls juridisch adviseur geef je gevraagd en ongevraagd advies op met name fiscaal gebied. Je handelt complexe bezwaarschriften af en vertegenwoordigt het Waterschap bij de rechtbank in beroepsprocedures. Je implementeert nieuwe wetgeving en/of wetswijzigingen en stelt verordeningen op. Ook fungeer je als vraagbaak (vaktechnisch en fiscaal) voor bestuur, directie, medewerkers, gerelateerde processen en derden en voer je interne controles en analyses uit. Tevens draag je bij aan beleidsvoorbereiding, -ontwikkeling, -implementatie en –evaluatie met betrekking tot fiscale aangelegenheden en het (mede) opstellen van bijvoorbeeld het procesplan, de meerjarenbegroting, managementrapportages en benchmarks.Als juridisch adviseur ga je ook de formele rol van klachtencoördinator vervullen. Je maakt daarbij onderdeel uit van een team van – op dit moment – 3 klachtencoördinatoren. Je behandelt formele klachten van burgers over het gedrag van medewerkers en/of bestuurders. Je brengt – samen met betrokkenen – in beeld waarom een burger tevreden of ontevreden is door het goede gesprek te voeren. Hierbij is er bijzonder aandacht voor contact intensieve of bezorgde burgers. Samen probeer je tot een voor iedereen werkbare oplossing te komen. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 8 uur van je tijd in beslag.

Dit ben jij:

Je bent service- en klantgericht en in het bezit van een fiscaal/ juridische HBO- of WO-opleiding. Je wordt enthousiast van het actief en concreet verbeteren van onze dienstverlening. Je hebt enige jaren relevante werkervaring en kennis van de waterschapsbelasting is een pré. Je werkt kwaliteitsbewust en resultaatgericht en bent betrokken, betrouwbaar en je voelt goed aan wat anderen nodig hebben. Je bent proactief, flexibel, nauwkeurig en werkt plezierig samen in een team, neemt initiatieven en legt makkelijk verbanden. Ervaring opgedaan binnen een waterschap is tevens een pré.

Dit bieden wij jou!

  • Een salaris van minimaal € 3.824,- en maximaal € 5.340 per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11), afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:
  • Een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water.
  • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen.
  • Variabele werktijden.
  • Ondersteuning om fijn thuis te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek én regelmatig digitaal of wandelcontact met collega’s).
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.

Waar kom je te werken?

Welkom bij Waterschap De Dommel, dé waterpartner in Midden-Brabant! Samen met je collega’s zorg je voor droge voeten, voldoende water en schoon water. Bij ons draag je actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving, waarin mensen graag wonen, werken, recreëren en ondernemen. En zo’n inspirerende omgeving, die bieden we jou ook graag. Daarom kun je rekenen op veel ruimte voor ontwikkeling en ondernemerszin. Jouw vrijheid, persoonlijk leiderschap, mobiliteit en autonomie vinden we heel belangrijk.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij het talent waarnaar wij op zoek zijn? Dan ontvangen wij graag vóór 28 november 2022 via ons sollicitatieformulier met jouw cv en motivatie.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Harold van de Waardt, Manager belastingheffing en – invordering (tel. 0411-618250). Voor het proces werving en selectie kun je contact opnemen met Rieke Verlare (tel. 0411-613156). De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 6 december aanstaande.

Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Juridisch Adviseur, Adviseur, Rechten, Fiscaal, Fiscalist, Rechten, Juridisch Adviseur Belastingen, HBO, WO, Overheid, Waterschap, Waterschap De Dommel, Boxtel, Noord-Brabant, Belastingheffing, Belastinginvordering

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 15 november 2022
Verloopdatum: 28/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Boxtel

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

Max. € 5.340,-
Scroll naar boven