Gemeente Zuidplas VIA de Leeuw zoekt een

Juridisch Adviseur Bestuursrecht 24-36 uur

Deel deze vacature:

Ben jij een bestuursrechtelijke duizendpoot en zoek jij werk waarbij je van toegevoegde waarde bent voor de samenleving? Kom dan werken bij Zuidplas: een gemeente, met ruimte voor iedereen. Voor het team Juridische Zaken & Inkoop zoeken wij per direct een Juridisch adviseur Bestuursrecht die meebouwt aan het vijfde dorp.

Uitdagende functie en een plezierige werkomgeving

Als juridisch adviseur ben je vooral bezig vanuit het bestuursrecht. Je geeft gevraagd en ongevraagd juridisch advies aan collega’s en denkt mee bij het bepalen van strategieën: heb je direct contact met collegeleden en neem je deel aan projecten. Als juridisch adviseur bestuursrecht ben je voor je collega’s het eerste aanspreekpunt als ze vragen hebben op het gebied van het bestuursrecht, maar ook bij het toetsten van (concept)regelgeving (verordeningen/beleidsregels). Dit maakt de diversiteit in jouw werkzaamheden groot! Maar het allerbelangrijkste: werken met gedreven en betrokken collega’s die samen maatschappelijke impact willen maken voor de inwoners van gemeente Zuidplas en daarnaast binnen de organisatie het team Juridische Zaken meer op de kaart willen zetten. Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

 • Het oppakken van interne en gemeentebrede juridische adviesvragen.
 • Advies uitbrengen aan beleidsmedewerkers, projectleiders en management. In het advieswerk bewaak je de kaders en denk je mee in (juridische) mogelijkheden.
 • De sparringpartner zijn van de inkoop adviseurs en je collega juridisch adviseurs.
 • Meedenken over het verbeteren van de juridische dienstverlening van de gemeente, intern en extern.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
 • Goede en brede kennis van het bestuursrecht en affiniteit met meerdere rechtsgebieden binnen het bestuursrecht.
 • Je hebt ruime aantoonbare ervaring, minimaal 3 jaar, binnen of buiten de gemeente/bestuurlijke omgeving met bestuursrechtelijke vraagstukken en het afhandelen van complexe juridische zaken.
 • Je wordt blij van het oppakken van uitdagingen.
 • Je bent een teamspeler en werkt graag samen met andere collega’s binnen en buiten het team Juridische Zaken.
 • Kandidaten met werkervaring binnen een kleine gemeente of kleine organisatie hebben een pre.

Wat hebben wij jou te bieden?

Als juridisch adviseur bestuursrecht bij de gemeente Zuidplas bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Verder bieden wij:

 • Een salaris tussen de € 4.020,- en de € 5.725,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (schaal 11).
 • Een Individueel Keuze Budget van 17.05% van het bruto jaarsalaris dat je helemaal naar eigen wens kan inzetten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van het laten uitbetalen of het kopen van extra vakantiedagen.
 • Een contract van een jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Hybride werkmogelijkheden en de flexibiliteit om je werktijden in te richten zoals dat bij jou past.
 • Toegang tot de Zuidplas Academie waar je tal van trainingen en cursussen kunt volgen.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0.19 per kilometer, tot 30 kilometer enkele reis of een NS Businesscard om naar je werk te reizen.
 • Pensioenregeling via het ABP waarbij gemeente Zuidplas 70% van jouw pensioenopbouw betaalt.
 • Een thuiswerkvergoeding en voldoende faciliteiten om thuis je werkplek in te richten.

Zuidplas als werkgever

Zuidplas is een groeigemeente. Deze groei – met de ontwikkeling van een vijfde dorp – vertaalt zich ook in de organisatie van de gemeente. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. De gemeente is gehuisvest in een nieuw gemeentehuis en is goed bereikbaar (met het treinstation op loopafstand).

Het team Juridische Zaken is onderdeel van het cluster Communicatie, HR, JZ & Inkoop. Het team is klein en hecht en bestaat uit acht enthousiaste collega’s die elk op hun eigen werkterrein een bijdrage leveren aan de gemeente Zuidplas. De werkzaamheden van het team zijn heel divers. Zo behandelen we op dagelijkse basis bezwaarschriften, aansprakelijkstellingen, toetsen we op conceptregelgeving en adviseren we over het opstellen van contracten en aanbestedingen. Verder ontvangen veel adviesvragen vanuit de gehele organisatie.

Enthousiast? Solliciteer!

Vertel ons waarom je als juridisch adviseur bestuursrecht bij de gemeente Zuidplas wilt werken. De organisatie laat zich in deze procedure voor werving en selectie bijstaan door VIA de Leeuw. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de W&S-adviseurs van VIA de Leeuw: Henri Vogel & Hans Huisman. Bel: 085- 0603456 of mail naar info@viadeleeuw.nl. De eerste selectie zal worden uitgevoerd door VIA de Leeuw. De gemeente Zuidplas besluit vervolgens welke kandidaten in de vervolgprocedure worden opgenomen.

Solliciteren doe je door een brief (met motivatie) en cv te sturen naar solliciteren@viadeleeuw.nl. We zien je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 30 oktober 2023 tegemoet. Je sollicitatie wordt direct behandeld en sollicitatiegesprekken kunnen al voor de sluitingsdatum worden gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 september 2023
Verloopdatum: 25/11/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Zuidplas

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Min. €4.020 - Max. €5.725
Scroll naar boven