Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zoekt een

Juridisch Adviseur Bestuursrecht 36 uur | Rotterdam

Deel deze vacature:

Kennis over water. Dat gaat dieper dan je denkt. Het is een wereld die niet iedereen kent. Een wereld waar we ons verdiepen in de uitdagingen die ons klimaat ons geeft. Want water stroomt waar het wil. Aan ons om te onderzoeken: wanneer en waarheen. En dat is een kwestie van balans.
Balans die jij ook zoekt. We geven je direct de regie. Waarmee je de ruimte hebt om te doen wat je belangrijk vindt in het leven. Terwijl je er ook voor zorgt dat volgende generaties de toekomst in kunnen duiken, droge voeten houden en kunnen genieten van het zuiverste water.
Wil jij ook watervol werk doen? Duik erin bij HHSK! We zijn op zoek naar een nieuwe collega in de functie van:

Juridisch Adviseur Bestuursrecht
36 uur | Rotterdam

Je duikt in dit team
Het team JAV is onderdeel van de afdeling Bestuur, Informatie en Juridische zaken (BIJ) en bestaat uit ruim twaalf betrokken adviseurs. We adviseren over de meest uiteenlopende juridische onderwerpen waar een waterschap mee te maken heeft. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het juridisch beheer van de eigendommen, die het waterschap ter uitoefening van zijn taak bezit.
Op het gebied van transparantie van bestuurlijke besluitvorming en de nieuwe Wet open overheid (de Woo) ter vervanging van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) zijn diverse ontwikkelingen gaande. Daarom zijn we op zoek naar een bestuursrechtjurist.

Jouw waterkracht
Samen met je collega’s zorg jij voor het behandelen en afwikkelen van de vele bestuursrechtelijke dossiers waar het Hoogheemraadschap mee te maken heeft. In het bijzonder de Woo verzoeken. Je coördineert werkzaamheden en biedt inhoudelijke deskundigheid en begeleiding aan medewerkers binnen het team. Daarnaast voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • Het behandelen van de Woo-verzoeken en het adequaat informeren van alle betrokkenen;
 • Opstellen van concept besluiten met een advies over juridische, politieke en of publicitaire gevolgen. Dit doe je in samenwerking met de senior juridisch coördinator bestuursrecht;
 • Adviseren van je collega’s, het management en het bestuur over (beleids)ontwikkelingen.
 • Het toetsen van besluitvorming, brieven en rapporten op de juridische kwaliteit en houdbaarheid op het gebied van het bestuursrecht en waterrecht in de breedste zin;
 • Ontrafelen van juridische vraagstukken en zorgen voor een juiste afhandeling van acties.

Wat maakt jou watervol?
Om deze functie van juridisch adviseur bestuursrecht goed uit te kunnen voeren beschik je over persoonlijke eigenschappen als open, leergierig, collegiaal en heb je lef.

Daarnaast:

 • Heb jij kennis van en ervaring met de Wet openbaarheid van bestuur (Wob);
 • Heb je minimaal een afgeronde HBO/WO-opleiding op juridisch gebied;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het persoonlijk contact met burgers, bedrijven, collega’s en bestuurders, als in het schrijven en redigeren van de verschillende adviezen, voorstellen, processtukken en correspondentie.

Wij bieden

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris tussen € 3.431,00 en € 4.722,00 conform de cao ‘Werken voor Waterschappen’;
 • Bovenop het salaris ontvang je een individueel keuzebudget op basis van 21% van het salaris. Mooi meegenomen voor het kopen van extra verlof of ter aanvulling op je salaris;
 • Een persoonlijk basisbudget van €4800,- om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,00 per dag en een thuiswerkbudget van € 850,00;
 • Een goede pensioen- en reiskostenregeling;
 • Collectieve korting op je ziektekostenverzekering.

Enthousiast? Duik erin bij HHSK!
Reageer direct! Toch eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Susanne de Jong, Recruitment Strateeg, telefoonnummer 0653478895. Zij vertelt je graag meer over de rol, het team en onze organisatie.
Je kan reageren op deze functie tot en met 9 oktober. De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 13 oktober tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 september 2022
Verloopdatum: 09/10/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

tussen € 3.431,00 en € 4.722,00
Scroll naar boven