Gemeente Zuidplas zoekt een

Juridisch Adviseur Bestuursrecht

Deel deze vacature:

Heb je kennis van en ervaring met het bestuursrecht? Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten voor een dynamische en jonge gemeente met een prettige werksfeer? Word je enthousiast van complexe juridische vraagstukken en vind je het leuk om gevraagd en ongevraagd juridisch advies te geven? Lees dan verder, want voor het team Juridische Zaken & Inkoop zijn wij op zoek naar jou!

De gemeente Zuidplas te Nieuwerkerk aan den IJssel is voor haar team Juridische Zaken op zoek naar een:

Juridisch Adviseur Bestuursrecht
32-36 uur | €4.020,- en de €5.725,-

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Het team Juridische Zaken is onderdeel van het cluster Communicatie, HR, JZ & Inkoop. Het team is klein en hecht en bestaat uit acht enthousiaste collega’s die elk op hun eigen werkterrein een bijdrage leveren aan de gemeente Zuidplas.

De werkzaamheden van het team zijn heel divers. Zo behandelen we op dagelijkse basis bezwaarschriften, aansprakelijkstellingen, toetsen we op conceptregelgeving en adviseren we over het opstellen van contracten en aanbestedingen. We ontvangen veel adviesvragen vanuit de gehele organisatie, waarvoor kennis van bestuursrecht, privacy en civiel recht nodig en aanwezig is in ons team.

Wat ga je doen als Juridisch Adviseur Bestuursrecht:

Hoe kun je tot een juridisch houdbare oplossing komen in gezamenlijkheid met je collega’s, waarbij de belangen van burgers en ondernemers mee worden genomen? Word je enthousiast van een diversiteit aan adviesvragen vanuit de organisatie? Denk hierbij aan het toetsen van verordeningen en beleidsregels. Hoe kunnen we voldoen aan de veranderende privacy wet- en regelgeving en de invoering van de Woo? Zomaar een paar belangrijke vragen waar we bij de gemeente Zuidplas een antwoord op moeten vinden en we jou bij nodig hebben!

Als juridisch adviseur bestuursrecht ben je voor je collega’s het eerste aanspreekpunt als ze vragen hebben op het gebied van het bestuursrecht, het toetsten van (concept)regelgeving (verordeningen/beleidsregels). Daarnaast ligt je focus op privacy, werkervaring hierin is een pré. Dit maakt de diversiteit in jouw werkzaamheden groot! Je inzetbaarheid kan over de verschillende werkdagen variëren en incidenteel ook op de avond gewenst zijn.

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

 • Het oppakken van interne juridische adviesvragen;
 • Advies uitbrengen aan beleidsmedewerkers, projectleiders en management. In het advieswerk bewaak je de kaders en denk je mee over (juridische) mogelijkheden voor de voorliggende opgaven;
 • Het toepassen van jouw kennis en ervaring op het gebied van het bestuursrecht;
 • De sparringpartner zijn van de inkoop coördinator en je collega juridisch adviseurs;
 • Meedenken over het verbeteren van de juridische dienstverlening van de gemeente.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt WO werk- en denkniveau, een master in Rechtsgeleerdheid of een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau;
 • Goede kennis van de Algemene wet bestuursrecht;
 • Je hebt ruime aantoonbare ervaring binnen of buiten de gemeente/bestuurlijke omgeving over bestuursrechtelijke vraagstukken en het afhandelen van complexe juridische zaken;
 • Je hebt een heldere en doortastende communicatiestijl en een daadkrachtige werkwijze;
 • Je houdt ervan om actief verbinding te zoeken met collega’s;
 • Je hebt kennis van of affiniteit met het privacy recht of bent bereid om dit op te bouwen;
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Ons aanbod:

Wat hebben we jou te bieden?

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van tussen de € 4.020,- en de € 5.725,- (schaal 11) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Daarnaast ben je verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB), pensioenregeling, variabele werktijden en een goede reiskostenregeling.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 –36 uur
 • Een relaxte en gezonde werkomgeving in een modern gebouw (flexconcept), goed bereikbaar en van alle gemakken voorzien.
 • Een gezonde werkbalans en de mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • Werken in teamverband met collega-juristen in je rechtsgebied, zonder commerciële verantwoordelijkheden.
 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar.

Naast een uitdagende functie in een plezierige werkomgeving vind je bij Zuidplas voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld via onze eigen Zuidplasacademie. Als eigentijdse werkgever met ons nieuwe moderne gebouw (flexconcept) wordt flexwerken ook sterk gefaciliteerd. Je krijgt als gemeenteambtenaar de beschikking over een smartphone, Chromebook en een elektrische fiets voor werkafspraken. Tot slot werk je met gedreven en betrokken collega’s, die samen resultaat willen behalen en altijd bereid zijn om anderen te helpen. Het Juridische Zaken team kijkt uit naar een leuke nieuwe collega om het team te versterken.

Ben jij de collega die we zoeken?

Ben jij de Juridisch Adviseur Bestuursrecht de wij zoeken? Solliciteer dan nu via onze sollicitatiepagina!

Voldoe je niet aan alle punten qua werkervaring maar denk je dat jij dé kandidaat bent? Schroom dan niet om toch te solliciteren en te motiveren waarom jij dé kandidaat bent of neem contact op met Inge Hendriks (clustermanager Communicatie, HR, JZ & Inkoop).

Je kunt tot 30 mei 2023 solliciteren.

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Sandhia Sheombar , Corporate Recruiter.  Zowel Inge als Sandhia zijn bereikbaar via 0180 – 330 300.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Juridisch Adviseur, Adviseur Bestuursrecht, Adviseur, Juridisch, Juridische Zaken, Recht, Rechtsgeleerdheid, Privacywet, Woo, WO, Overheid, Gemeente Zuidplas, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 april 2023
Verloopdatum: 30/05/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Nieuwerkerk aan den IJssel

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

tussen de € 4.020,- en de € 5.725,-
Scroll naar boven