Gemeente Nieuwegein zoekt een

Juridisch adviseur (bestuursrechtelijk)

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een

Juridisch adviseur (bestuursrechtelijk)
Vaste formatie, 24 – 32 uur, Schaal 11

Ben je een juridisch expert die zin heeft in een nieuwe, verfrissende carrièrestap? Kom bij ons werken als juridisch adviseur, waarbij je je voornamelijk inzet voor het Openbaar domein.

Wat ga je doen als juridisch adviseur?
Je geeft zelfstandig advies over juridische bestuursrechtelijke vraagstukken van, voornamelijk, de afdeling Openbaar domein. Hieronder vallen diverse vakgroepen, waaronder: verkeer, openbaar groen, riolering, water, kabels en leidingen, begraven, afval en ongediertebestrijding.

Dagelijks behoort dit tot je takenpakket:

 • Je geeft juridisch advies variërend van uiteenlopende cases tot advies over (meer) complexe kwesties of strategische keuzes die juridische gevolgen kunnen hebben. Onderdeel is, waar nodig, ook het adviseren van de vakafdeling in het overleg met directie of bestuur.
 • Je vertaalt nieuwe wetten of (juridische) ontwikkelingen en je stelt lokale regelgeving en beleidsregels op. Hierin vervul je zowel een adviserende rol als (mee) schrijvende rol.
 • Je verwerkt jurisprudentie en zet het om in een advies aan de vakafdeling.
 • Je bent sparringpartner voor de collega juridisch adviseurs in het team.
 • Je vervult, bij ingewikkelder bezwaarzaken, de rol van verweerder.
 • Je stelt (hoger) beroepschriften en verweerschriften op en vertegenwoordigt de gemeente in gerechtelijke procedures.

Wat verwachten we van je?

 • Een universitaire opleiding Rechten;
 • Tenminste 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis van en ervaring in (of in staat je dit snel eigen te maken): Algemene wet bestuursrecht, Gemeentewet, Bezwaar- en beroepsprocedure, Wet Open Overheid, AVG en domein specifieke wet- en regelgeving.

Wat neem je verder mee?
Als juridisch adviseur ben je analytisch en proactief. Je voorziet tijdig eventuele juridische risico’s en schakelt hierop met de vakafdeling. Je hebt een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Ook ben je het gewend onder tijdsdruk intensief met andere collega’s te werken; flexibiliteit is voor jou vanzelfsprekend. Je bent toegankelijk en je bent in staat vakjargon om te buigen naar de praktijk. Verder ben je klant- en resultaatgericht en neem je verantwoordelijkheid. Niet alleen voor je eigen werk, maar ook voor de organisatie als geheel. Je hebt een open en enthousiaste persoonlijkheid met een praktische instelling, waardoor je snel kunt schakelen tussen verschillende vakgebieden. Kan je ook goed en professioneel samenwerken in (project)teams? Dan is deze baan écht iets voor jou.

Afdeling Communicatie, Juridische Zaken en Onderzoek
Jouw thuisbasis is de afdeling Communicatie, Juridische Zaken en Onderzoek. De afdeling maakt onderdeel uit van het domein bedrijfsvoering waar de staffuncties zijn ondergebracht. De afdeling is verantwoordelijk voor de advisering aan de organisatie op de genoemde werkvelden. Binnen het werkveld juridische zaken worden naast de adviesfunctie ook eigen taken uitgevoerd zoals het behandelen van bezwaarzaken, beroepszaken, aansprakelijkstellingen, WOO – verzoeken en klachtbehandeling.

Wat krijg je van ons?
Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis.

Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van minimaal €3.090,-  en maximaal €4.671,-  bruto per maand bij aanloopschaal 10 en een salaris van minimaal €3.701,- en maximaal €5.372,-  bruto per maand bij schaal 11 (bedragen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek);
 • een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een laptop en telefoon van de zaak;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma;
 • de mogelijkheid om hybride te werken: vanuit huis, in ons Stadshuis of op één van onze andere locaties;
 • aandacht voor werk/privé balans: werk 4 dagen van 9 uur, parttime of stem je werktijden flexibel af.

We hebben twee levendige personeelsverenigingen: de NieuweGeineratie en de Zandkruiers. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Meer weten?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Femke Verleg (afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken). Je kunt Femke bereiken via telefoonnummer 06-50088129 of per e-mail: f.verleg@nieuwegein.nl.

Direct solliciteren?
Ben je enthousiast om voor de gemeente Nieuwegein aan de slag te gaan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via onze sollicitatiepagina. We ontvangen graag je cv en een (korte) motivatie.

Deze vacature staat open tot en met maandag 23 januari 2023. Solliciteer je al eerder, dan maken we graag tijd voor je vrij om kennis te maken, bijvoorbeeld op donderdagmiddag 12 januari.

Komt deze vacature later op jouw pad? Dan maken we graag kennis op woensdagmiddag 25 januari 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 december 2022
Verloopdatum: 23/01/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Nieuwegein

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Max. €5.372,-
Scroll naar boven