Gemeente Papendrecht zoekt een

Juridisch Adviseur Handhaving

Deel deze vacature:

Vind jij het leuk om de naleving van regels in het samenspel tussen gemeente, inwoners en ondernemers naar een hoger niveau te brengen? Ben jij iemand die het gedrag van burgers en bedrijven centraal stelt in naleving en handhaving? Aanpakken, creatief, energiek en enthousiast zijn begrippen die jou aanspreken? Dan is deze vacature iets voor jou!

De gemeente Papendrecht is voor haar team Veiligheid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VVTH) op zoek naar een

Juridisch Adviseur Handhaving
32 uur per week | €3.090,- tot €4.671,-

Waar kom je te werken?
Welkom in de gemeente Papendrecht. Dé plek waar ruim 32.000 inwoners prettig wonen, werken en recreëren. Een fijne leefomgeving waar we trots op zijn. Met een gunstige ligging aan de Merwede heb je hier de perfecte balans tussen groene natuurgebieden, toeristische attracties en stedelijke gebieden. Midden in het centrum staat ons moderne gemeentehuis waarin het fijn werken is. De gemeente kenmerkt zich door relatief veel groen terwijl de gemeente grenst aan stedelijk gebied. De gemeente Papendrecht is onderdeel van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: ‘Samen stad aan het water’.

Binnen de gemeente Papendrecht versterk je het team Veiligheid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VVTH). Wij zijn verantwoordelijk voor het verlenen van de vergunningen, Openbare orde en veiligheid en toezicht houden op en handhaven van verschillende wetten en regelingen. Denk aan de Wabo, AVP en Drank- en Horecawet. Op dit moment bestaat jouw toekomstige team uit 21 enthousiaste collega’s met functies als vergunningverleners, toezichthouders en juristen.

De gemeentelijke organisatie kent een platte organisatiestructuur. Onder leiding van de directie zijn er 8 teams. Elk team wordt direct aangestuurd door een teamleider. Dit betekent een open informele cultuur, korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Als juridisch adviseur (handhaving) ligt jouw uitdaging op het adviseren bij het nemen van handhavingsbesluiten op het terrein van de WABO, APV en bijzondere wetten en stel je deze besluiten op. Hieronder een opsomming van de taken waar je bij ons mee aan de slag gaat.

 • Je adviseert over de aanpak van de bestuursrechtelijke handhaving waarbij de nadruk ligt op de WABO.
 • Je maakt naar aanleiding van de controleverslagen en de processen verbaal de bestuursrechtelijke besluiten op, zoals een last onder dwangsom of bestuursdwang.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Je adviseert het bestuur over toepassing van de verschillende handhavings- en nalevingsmiddelen.
 • Je werkt mee in projecten en opdrachten van andere organisatie onderdelen waarbij je vanuit je juridische kennis een bijdrage levert aan het opstellen van verordeningen, besluiten en dergelijke.
 • Vanuit je handhavingsexpertise lever je een inhoudelijke bijdrage aan de implementatie van de Omgevingswet. Hierbij kan je denken aan het aanpassen van het handhavingsbeleid.

Wat neem je mee?
Door jouw goede communicatieve en sociale vaardigheden ben je prima in staat om inwoners en ondernemers te overtuigen om mee te gaan in een bepaalde aanpak. Je denkt in oplossingen en houdt rekening met verschillende belangen. Je bent betrokken bij wat er in de samenleving gebeurt. Je bent kritisch, neemt niet alles voor zoete koek aan en tegelijkertijd ben je flexibel en creatief in de oplossingen.

Daarnaast beschik jij over:

 • Een afgeronde juridische opleiding op tenminste Hbo met kennis van bestuursrecht;
 • Enige jaren ervaring bij een gemeente-of overheidsorganisatie;
 • Aantoonbare kennis of ervaring op het gebied van handhaving op WABO gerelateerde zaken, zien wij als een pré;

Wat bieden we jou?
We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé. Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder krijg je:

 • een contract voor 32 uur per week voor 1 jaar, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.
 • een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10, cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor extra vakantiedagen of tussentijds laten uitbetalen.
 • woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed. Werk je een dag thuis dan krijg je per dag €2,- thuiswerkvergoeding.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • 26 vakantiedagen bij een 36-urige werkweek.

Solliciteren of meer weten?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Spreekt onze organisatie en deze functie jou aan, wacht dan niet te lang met reageren en dien snel jouw sollicitatie in via onze sollicitatiepagina. Wij gaan dan graag gelijk met je in gesprek als wij een aansluiting zien met jouw ervaring en de functie. De kans is dan ook aanwezig dat de vacature snel wordt ingevuld en jouw nieuwe collega’s jou snel gaan verwelkomen.

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen, dan kun je contact opnemen met Yolanda Emans, Teamleider VVTH, via 06 23870593.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Juridisch Adviseur, Handhaving, Adviseur, Juridisch, Bestuursrecht, WABO, Veiligheid, Toezicht, Vergunningen, HBO, APV, bijzondere wetten, Overheid, Gemeente, Gemeente Papendrecht, Drechtsteden

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Papendrecht

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €4.671,-
Scroll naar boven