Gemeente Altena zoekt een

Juridisch adviseur Omgevingsplan 32-36 uur | Almkerk/ Hybride

Deel deze vacature:

Wij zijn voor het team Omgeving en Vastgoed opzoek naar een jurist die een prominente rol heeft bij de juridische begeleiding van het omgevingsplan en alle ruimtelijk/juridische vragen die hier rondom spelen. Maak jij met jouw juridische kennis binnen de omgevingswet bij ons het verschil als juridisch adviseur? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Jouw werk
Als juridisch adviseur ben je het aanspreekpunt voor collega’s en bestuur op het gebied van publiekrechtelijke onderwerpen. Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en beroepszaken bij de rechtbank en de Raad van State en probeert deze waar mogelijk te voorkomen. Je wordt enthousiast van participatie en gaat samen met collega’s actief hiermee aan de slag. Je bent een team overstijgende vraagbaak en sparringpartner voor collega’s.

 • Je houdt actief de jurisprudentie en veranderingen in wet- en regelgeving bij en vertaalt deze waar nodig naar de gemeentelijke praktijk of adviseert hierover.
 • Je speelt een actieve rol bij de implementatie van de juridische aspecten van de omgevingswet en het opstellen van het omgevingsplan.
 • Je voert mede regie op de verschillende wijzigingsbesluiten voor het omgevingsplan.
 • Je adviseert bij het opstellen van intentie-, anterieure- en samenwerkingsovereenkomsten op het terrein van Ruimtelijke Ontwikkeling.

Over jou
Een gedreven juridisch adviseur die kennis en creativiteit inzet om toe te werken naar (gezamenlijke) oplossingen ter voorkoming van juridische procedures, binnen de gemeente met collega’s en extern met burgers. Je bent proactief, geeft gevraagd en ongevraagd advies waarin je buiten de gebaande paden durft te denken. Je bent scherp en analytisch, sociaal, flexibel en toont lef in je doen. Je beschikt over een goede dosis humor en relativeringsvermogen.

 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een diploma WO Nederlands recht of een vergelijkbare opleiding op minimaal HBO niveau;
 • Je hebt aantoonbare actuele kennis van de Algemene wet bestuursrecht, WRO, Omgevingswet en overige relevante wetgeving;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je beschikt over een politiek- bestuurlijke antenne;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Over ons
Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Een prachtig gebied met groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn een ambitieuze gemeente die zich na twee jaar door ontwikkelt. De vraagstukken voor het landelijke gebied zijn groot, daarom investeren we in nog meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. De komende jaren gaan we een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden én willen we een duurzame en natuur inclusieve gemeente zijn. Er is bij Altena veel ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat jij uitdaging en waardering vindt in je werk, want jouw werk doet ertoe! Samen met onze 400 bevlogen collega’s kan jij je inzetten voor de inwoners en de ondernemers van de gemeente.

Team Omgeving & Vastgoed
Team Omgeving & Vastgoed bestaat uit 35 gedreven collega’s. Er heerst een gezellige en open sfeer waarin iedereen elkaar weet te vinden. Er wordt hard gewerkt, maar de betrokkenheid onderling blijft sterk.

“Door mee te denken met onze inwoners en bedrijven lever je een wezenlijke bijdrage in het mogelijk maken van hun ruimtelijke plan en/of droom. Samen met ons bestuur wil ik graag met jou de uitdaging aan om Altena nog een stukje mooier te maken. Het team zal je met open armen verwelkomen!”
– Roeland van Eeten, teammanager Omgeving en Vastgoed

Wat bieden wij jou?
We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé.Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder ontvang je natuurlijk:

 • Een salaris minimaal € 3396,- en maximaal € 5009,- (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur), we schalen je in op basis van opleiding en ervaring. De functie is voor 32 tot 36 uur.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Een zakelijke iPhone en een laptop.
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantie-uren opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Nog een aantal mooie zaken, zoals een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen en allerlei opleidingsmogelijkheden via onze Altena Academie.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Klinkt goed toch?
Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct en stuur je cv en motivatie uiterlijk 3-9-2023 in via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Roeland Eeten teammanager Omgeving en Vastgoed via 0183-516100  of r.vaneeten@gemeentealtena.nl. Vanwege de vakantieperiode staat de vacature een langere tijd open.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 augustus 2023
Verloopdatum: 20/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Almkerk

Provincie

Noord-Brabant
Scroll naar boven