Werkorganisatie HLTsamen zoekt een

Juridisch adviseur omgevingswet

HLTsamen is op zoek naar een Juridisch adviseur omgevingswet.

Deel deze vacature:

HLTsamen is op zoek naar een
Juridisch adviseur omgevingswet
HBO   |   Tussen €3558 en €5247   |   Schaal 10   |   Regulier   |   Vast   |   32 – 36 uur

Ben jij die kei in juridische vraagstukken op het gebied van omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten? En ben jij tegelijkertijd die mediator die partijen moeiteloos nader tot elkaar weet te brengen? Dan zijn wij benieuwd naar jou!

Wat ga je doen?
Samen met je 3 juridische collega’s geef je juridische ondersteuning aan 11 vergunningverleners Wabo en 5 vergunningverleners APV en Bijzondere wetten. Je bent in het proces van vergunningverlening verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • collega’s adviseren op het gebied van omgevingsrecht en de APV;
 • de gemeenten vertegenwoordigen in bezwaar- en (hoger-)beroepzaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties;
 • zorgvuldige afwegingen maken tussen wettekst, beoogd doel en het maatschappelijke en politieke draagvlak.
 • Samen met je juridische collega’s sta je garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten. Ook ben je vraagbaak voor je collega’s en geef je gevraagd en ongevraagd advies. De lijnen in onze organisatie en met de bestuurders zijn kort.


Een dag uit het leven van een juridisch medewerker
Je start bijvoorbeeld je dag met het doornemen van een juridische vraag die je direct beantwoordt of die je later gaat beantwoorden, omdat je er even de wet bij moet pakken of er jurisprudentie bij gaat zoeken. Vervolgens ga je aan de slag met je verweerschrift voor een bezwaar gericht tegen een verleende omgevingsvergunning. Voor input spreek je je collega’s.

In de middag woon je een informeel overleg bij met bezwaarmaker, vergunninghouder en een medewerker van APV. Het overleg loopt positief, de bezwaarmaker en vergunninghouder gaan nadenken over de besproken oplossing. Je gaat verder met het verweerschrift waarmee je vanochtend begonnen was. Tussendoor krijg je de vraag of je even mee wilt lezen met een te versturen mail of besluit. Natuurlijk doe je dat. Je koppelt terug en dan zit je werkdag erop.

Wat wij jou bieden
Je komt terecht in een fijn, hecht team. Tegelijkertijd ben je deel van iets groters: een organisatie van ongeveer 470 medewerkers, met allerlei specialismen, die het verschil maken voor de besturen en de inwoners van drie gemeenten. Daarnaast bieden we je:
eerst een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we na dat jaar allebei tevreden? Dan zetten we dit graag om in een vast contract;

 • afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal €3.558-, en maximaal €5.247-, per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • 27 vakantiedagen op fulltime jaarbasis en een uitstekende verlofregeling, waaronder betaald ouderschapsverlof;
 • Een persoonlijk budget van 17% van je salaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bij voorbeeld voor extra salaris, extra vakantiedagen of opleidingen;
 • plaats- en tijdonafhankelijk werken. We werken namelijk daar waar het voor ons werkt of voor ons persoonlijk het beste werkt. Daarvoor bieden wij goede faciliteiten, waaronder een mobiele telefoon en een laptop in bruikleen, een reiskosten- en thuiswerkvergoeding en een bijdrage in de kosten van de inrichting van je thuiswerkplek;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder betaald ouderschapsverlof, een collectieve ziektekostenverzekering, ABP keuzepensioen, waarvan wij 70% betalen, een uitstekende verlofregeling en flexibele werktijden;
 • alle kans om jezelf verder te ontwikkelen, inclusief doorgroeimogelijkheden;
 • ervaren collega’s, die je graag de kneepjes van het vak leren.


Dit ben jij
Je goede gevoel voor juridische vraagstukken maakt dat je je als een vis in het water voelt bij team Vergunningen. Je bent pragmatisch, hebt een gezond relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Daarnaast kan je ook onder druk goed blijven presteren. Ook zie je snel verbanden en ga je resultaatgericht te werk.

Dit breng je mee

 • hbo-werk- en -denkniveau
 • relevante werkervaring op het gebied van omgevingsrecht en/of hierin opgeleid
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.


Ja! Ik wil deze baan
Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Onno Persoon, Teammanager Vergunningen, via telefoonnummer 14-0252. Of solliciteer direct en stuur ons je cv en een korte motivatie via onze sollicitatiepagina.

We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang. Een referentiecheck en een screening door Justitie maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Waarom kiezen voor het team Vergunningen?
Met een hecht team van 23 medewerkers staan wij dagelijks klaar voor de inwoners en besturen van Hillegom, Lisse en Teylingen. Wij worden gedreven door een dienstverlenende instelling en onze contacten met inwoners, bedrijven, instellingen, bestuurders en collega’s zijn heel laagdrempelig. Dit maakt dat je je als nieuwe medewerker snel thuis zal voelen bij ons. Het is hard werken, maar er is ook altijd ruimte voor persoonlijke aandacht. Serieus waar het moet en los waar het kan.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend
Meer informatie over HLTsamen vind je op werkenbijhltsamen.nl

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 januari 2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Sassenheim

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Tussen €3558 en €5247
Scroll naar boven