Werkorganisatie HLTsamen zoekt een

Juridisch adviseur Omgevingswet

Ben jij die kei in juridische vraagstukken op het gebied van omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten? En ben jij tegelijkertijd die mediator die partijen moeiteloos nader tot elkaar weet te brengen? Denk je graag in oplossingen? Dan zijn wij benieuwd naar jou!

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een

Juridisch Adviseur Omgevingswet
30 uur

Ben jij die kei in juridische vraagstukken op het gebied van omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten? En ben jij tegelijkertijd die mediator die partijen moeiteloos nader tot elkaar weet te brengen? Denk je graag in oplossingen? Dan zijn wij benieuwd naar jou!

Dit ga je doen

Samen met je 3 juridische collega’s geef je juridische ondersteuning aan 11 vergunningverleners Wabo en 5 vergunningverleners APV en Bijzondere wetten. Je bent in het proces van vergunningverlening verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:
collega’s adviseren op het gebied van omgevingsrecht en de APV;
de gemeenten vertegenwoordigen in bezwaar- en (hoger-)beroepzaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties;
zorgvuldige afwegingen maken tussen wettekst, beoogd doel en het maatschappelijke en politieke draagvlak.
Samen met je juridische collega’s sta je garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten. Ook ben je vraagbaak voor je collega’s en geef je gevraagd en ongevraagd advies. De lijnen in onze organisatie en met de bestuurders zijn kort.

Een dag uit het leven van een juridisch medewerker

Je start bijvoorbeeld je dag met het doornemen van een juridische vraag die je direct beantwoordt of die je later gaat beantwoorden, omdat je er even de wet bij moet pakken of er jurisprudentie bij gaat zoeken. Vervolgens ga je aan de slag met je verweerschrift voor een bezwaar gericht tegen een verleende omgevingsvergunning. Voor input spreek je je collega’s.

In de middag woon je een informeel overleg bij met bezwaarmaker, vergunninghouder en een medewerker van APV. Het overleg loopt positief, de bezwaarmaker en vergunninghouder gaan nadenken over de besproken oplossing. Je gaat verder met het verweerschrift waarmee je vanochtend begonnen was. Tussendoor krijg je vragen of je even mee wilt lezen met een te versturen mail of besluit. Natuurlijk doe je dat. Je koppelt terug en dan zit je werkdag erop.

Dit bieden wij

Je komt terecht in een fijn, hecht team. Tegelijkertijd ben je deel van iets groters: een organisatie van ongeveer 470 medewerkers, met allerlei specialismen, die het verschil maken voor de besturen en de inwoners van drie gemeenten. Daarnaast bieden we je:

  • in overeenstemming met je kennis en ervaring en inclusief een persoonlijk budget van ruim 17% van je salaris, een bruto maandsalaris van maximaal € 4.885,- op basis van een 30-urige werkweek;
  • op jaarbasis 162 verlofuren (bij een werkweek van 30 uur) en een uitstekende verlofregeling, waaronder betaald ouderschapsverlof;
  • flexibele werktijden, een telefoon en laptop in bruikleen en goede thuiswerkfaciliteiten om waar, wanneer en hoe je wilt je werk te kunnen doen. We werken daar waar dat voor ons werk het beste werkt, en dat hoeft niet altijd op kantoor te zijn;
  • ruimte voor je (persoonlijke) ontwikkeling en groei. Zo kan je een Talenten Motivatie Analyse doen, krijg je ontwikkelgesprekken en kun je via onze HLTacademy online allerlei cursussen en trainingen doen;
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een werkgeversbijdrage van 70% in de opbouw van je pensioen via ABP, keuze uit enkele collectieve ziektekostenverzekeringen, een vergoeding voor je reiskosten woon-werkverkeer als je naar kantoor komt, een thuiswerkvergoeding voor de dagen die je thuis aan het werk bent en een bijdrage in de inrichting van je thuiswerkplek;
  • gratis parkeergelegenheid bij al onze locaties.

Dit ben jij

Je goede gevoel voor juridische vraagstukken maakt dat je je als een vis in het water voelt bij team Vergunningen. Je bent pragmatisch, hebt een gezond relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Daarnaast kan je ook onder druk goed blijven presteren. Ook zie je snel verbanden en ga je resultaatgericht te werk.

Dit breng je mee

  • hbo-werk- en -denkniveau
  • relevante werkervaring op het gebied van omgevingsrecht en/of hierin opgeleid
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Ja! Dit is mijn baan

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Onno Persoon, Teammanager Vergunningen, via telefoonnummer 14-0252. Of solliciteer direct. Stuur ons je cv en een korte motivatie vóór 30 oktober 2023. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang. Een referentiecheck en een screening door Justitie maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

De eerste gesprekken vinden plaats op 6 november tussen 13:00 uur en 16:00 uur in het gemeentehuis van Sassenheim.

Waarom kiezen voor het team Vergunnningen?

Met een hecht team van 23 medewerkers staan wij dagelijks klaar voor de inwoners en besturen van Hillegom, Lisse en Teylingen. Wij worden gedreven door een dienstverlenende instelling en onze contacten met inwoners, bedrijven, instellingen, bestuurders en collega’s zijn heel laagdrempelig. Dit maakt dat je je als nieuwe medewerker snel thuis zal voelen bij ons. Het is hard werken, maar er is ook altijd ruimte voor persoonlijke aandacht. Serieus waar het moet en los waar het kan.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

We zijn een organisatie in ontwikkeling. Dat biedt ruimte voor eigen inbreng, eigen inzichten en mogelijkheden. Je moet dus kunnen werken in een omgeving waarin niet alles is in beton gegoten is. Wij zijn goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden.

Meer informatie over HLTsamen vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 oktober 2023
Verloopdatum: 11/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Sassenheim

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Maximaal €4885
Scroll naar boven