Gemeente Delft zoekt een

Juridisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid

Deel deze vacature:

Juridisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid

Wil jij je vastbijten in handhavingszaken rondom Openbare Orde & Veiligheid (OOV) en openbare ruimte? Laat de Wet Bibob jouw hart sneller kloppen? Lees dan verder wat je bij de gemeente Delft kan ontwikkelen!

Wat doet een juridisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid?
Drank- en horecavergunningen, terrassen, terrasboten, handhaven bij geweldsincidenten in de horeca, handhaving op grond van de APV, handhaving Opiumwetzaken, handhaving door middel van gebiedsverboden en het opleggen van tijdelijke huisverboden …zomaar een greep uit de onderwerpen waar jij als juridisch adviseur mee te maken krijgt.. Daarnaast omvat deze functie met taakaccent Bibob de coördinatie op het gemeentelijk Bibob-beleid en de behandeling van Bibob-zaken.

Is er juridisch advies nodig over zaken met betrekking tot openbare orde en veiligheid of Bibob, dan weten de burgemeester en onze opdrachtgevers ons team zo te vinden.

Bij het advies uitbrengen houd je altijd een aantal belangrijke zaken in je achterhoofd, namelijk landelijke regelgeving, Delftse beleidsdocumenten, handhavingsscenario’s en jurisprudentie . Zijn er risico’s? Dan breng je die in kaart en weet je te verdedigen waarom een bepaalde keuze de juiste is.

In je rol als juridisch adviseur Veiligheid verzorg je het juridische advies met betrekking tot verschillende dossiers op casusniveau. Daarnaast behandel je de bezwaar- en beroepszaken. Je krijgt hierin veel verantwoordelijkheid en werkt in een hecht team samen aan de juridische advisering op het gebied van openbare orde en veiligheid. Ook zal je een coördinerende rol vervullen op het gemeentelijke Bibob-beleid. Je voert politiek-bestuurlijk urgente Bibob-onderzoeken uit, draagt zorg voor het actueel houden van het Bibob-beleid en bent naar de burgemeester toe aanspreekpunt voor vragen rondom de Wet Bibob. Je zal dan ook regelmatig aan tafel bij de burgemeester zitten om advies te geven. Ook geef je (beleids)advies aan de uitvoerende afdelingen of lever je input bij complexe adviesvragen.

Een goed gevulde werkdag omvat bijvoorbeeld advisering op overlast, advisering op een Bibob-onderzoek, maar ook het ondersteunen en/of opstellen van een bestuurlijke maatregel in het kader van de Opiumwet. Tussendoor kunnen collega’s bij jou terecht voor beleidsmatige vragen op het gevarieerde gebied van OOV. Soms schrijf je mee aan beleid of verordeningen. Kortom, het werkgebied is veelzijdig en uitdagend.

Je komt te werken op een afdeling waarin veel ruimte is om je als juridisch adviseur verder te ontwikkelen. De mate van complexiteit in je werk bepaal je zelf samen met het team. Samen sta je aan de lat om werk te doen wat er voor de stad toe doet.

Wie zijn wij?
Jij komt te werken in het cluster Veiligheid, dé plek waar invulling en uitvoering wordt gegeven aan de doelstelling veilige stad. Wat die precies inhoudt? Het veilig en aantrekkelijk houden van het woon- en leefklimaat in Delft. Of praktisch: dat bewoners, bezoekers en mensen die in Delft werken zich vrij kunnen bewegen en niet belemmerd worden door criminaliteit en onveiligheid. De adviseurs binnen de afdeling Advies Veiligheid werken hiervoor samen met diverse partners in de veiligheidsketen, zoals collega’s uit andere clusters, de politie, het Openbaar Ministerie, de brandweer, veiligheidsregio, reclassering, jongerenwerk en burgers en ondernemers van Delft.

Je wordt één van de elf collega’s uit het team juristen veiligheid, waaronder drie op het gebied van Openbare Orde & Veiligheid en een collega die zich bezighoudt met Bibob-zaken. Bij het uitvoeren van je werk kan je terugvallen op de kennis en expertise van je collega’s. De cultuur kenmerkt zich door samenwerken met elkaar en het ondersteunen van elkaar. Je staat er niet alleen voor en we weten van elkaar waar we mee bezig zijn.

Wie ben jij?
Je hebt een sterke persoonlijkheid en straalt dit ook uit. Dit komt onder andere van pas wanneer jij in gesprek moet met bijvoorbeeld bezwaarmakers in een bezwaarschriftprocedure of wanneer je als adviseur je advies bespreekt met collega’s of samenwerkingspartners. Maar je beschikt natuurlijk over meer competenties. Je bent resultaatgericht, werkt graag samen in een team, hebt een open houding, kunt snel schakelen en hebt een proactieve werkhouding. Tijdsdruk, daar laat jij je niet klein door krijgen. Een (juridische) deadline haal je zonder moeite en je kunt daarin snel schakelen.

Wat breng je met je mee naar Delft?

  • Je hebt een wo-opleiding Nederlands recht
  • Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met het begeleiden van (complexe) juridische dossiers op het gebied van openbare orde en openbare ruimte. )
  • Je hebt kennis van en ervaring met de inhoudelijke behandeling van Bibob-dossiers op diverse gemeentelijke onderwerpen (o.a. horeca en subsidies).
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het leveren van verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures en weet je daar goed staande te houden.
  • Je hebt kennis van bestuurlijke processen en gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen.
  • Je bent bereid om – incidenteel– werkzaamheden in de avonduren te verrichten. Dit kan zijn om het college te vertegenwoordigen bij de bezwaarcommissie of om de burgemeester te ondersteunen bij raadsvergaderingen. Bij ernstige calamiteiten kan ook onverwachts buiten reguliere werktijden een beroep op jou worden gedaan.

Wat is ons aanbod?
Op basis van opleiding en ervaring, zal je worden geplaatst in schaal 10 (maximaal €5.009,- bruto) of in schaal 11 (maximaal €5.725,- bruto) bij een 36-urige werkweek. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van één jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Door het Individueel Keuze Budget (17,05% van het jaarsalaris) heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: wij werken in een hybride werkvorm. Dat betekent dat je deels vanuit je (door ons gefaciliteerde) thuiswerkplek werkt en deels vanuit ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Bonnie Kaptein (juridisch adviseur Veiligheid) via telefoonnummer 06 40 72 68 61 of Daniël Meijer (Adjunct-afdelingshoofd Veiligheid Advies) via telefoonnummer 06 34 47 71 17.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv uiterlijk 8 december via de solliciteer button. Zien wij aansluiting met jouw profiel dan nemen wij contact met je op om kennis te maken en je meer te vertellen over de functie. Reserveer de datum: de eerste selectiegesprekken vinden plaats op 12 december. De tweede gesprekken vinden plaats op 14 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 november 2023
Verloopdatum: 12/08/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Delft

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max €5725
Scroll naar boven