Juridisch adviseur Privaatrecht

Deel deze vacature:

Juridisch adviseur Privaatrecht
36 uur per week

Privaatjurist voor advisering binnen het fysiek domein.

Vind jij het leuk om afwisselend en dynamisch werk te hebben? Ben jij daarnaast communicatief sterk en heb je kennis van het privaatrecht? Dan ben jij de nieuwe collega waar het team Juridische Zaken naar op zoek is!

In deze functie adviseer je het bestuur en (het management van) een aantal teams binnen het fysiek domein binnen een jonge en ambitieuze organisatie. Je adviseert over privaatrechtelijke zaken met raakvlakken aan het publieke domein. In deze afwisselende functie kan jouw dag beginnen met een adviserende rol t.a.v. privaatrechtelijke aangelegenheden in een projectgroep over een ontwikkellocatie. Deze bijeenkomst wordt gevolgd door een afspraak met een inwoner die het niet eens is met een afwijzing van een aanvraag om grond te kopen, waarbij de rest van de dag besteed wordt aan het opstellen van een anterieure overeenkomst. Verder neem je deel aan gesprekken en adviseer je over intentie-, samenwerkings- en ontwikkelovereenkomsten, afspraken met opdrachtgevers, kadastrale kaarten, trafo’s, ligplaatsen, telecomaanvragen, gesprekken met projectontwikkelaars, sportfondsen, de energietransitie (waarin het omgevingsrecht leidend is) en in voorkomende gevallen gesprekken over aanbestedingen. Verder ben je in deze functie bezig met:

 • (Input leveren voor) het opstellen van beleid inzake grondgebruik.
 • Het toetsen en opstellen van privaatrechtelijke overeenkomsten, maar niet beperkt tot koop-, verhuur-, opstal en anterieure overeenkomsten.
 • Het overzien van het speelveld van belangen en eventuele gevolgen bij complexe vraagstukken en deze vervolgens vertalen naar bruikbare uitwerkingen.
 • Contact leggen en onderhouden met notarissen.

Ons aanbod
Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waarin met plezier gewerkt wordt. We hebben goede arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is maximaal € 5.372, – bruto per maand (indicatief schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36 uur) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waar mee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Jouw salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen.

Functie-eisen

 • Je hebt een studie afgerond op het gebied van privaatrecht op wo-niveau.
 • Je hebt ruime ervaring met privaatrecht.
 • Je bent een stevige adviseur en kunt jouw advies met overtuiging overbrengen.
 • Je bent besluitvaardig en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in de sector Gemeenten.

Het gemeentehuis ligt in het centrum van het dorp. Deze kun je bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto reist, dan kun je in de nabije omgeving gratis parkeren.

Jouw werkplek
De organisatie is onderverdeeld in vier domeinen: Mens en Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie en Publiek & Bestuur. Je komt te werken bij het domein Organisatie dat bestaat uit de teams HR en Financiën, Facilitair, Inkoop en Juridische Zaken. Je werkt in het team Juridische Zaken met ca. tien collega’s. De organisatie en het team zijn in ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om je te ontplooien. Gezien je brede rol heb je veel contact met collega’s van verschillende teams.

Onze organisatie
We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons de kans om je talenten veelvuldig in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Solliciteren
Enthousiast? Solliciteer dan uiterlijk 11 december 2022 via het sollicitatieformulier op onze website. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 17 november 2022. Graag in jouw motivatiebrief aangeven of je op die dag beschikbaar bent voor een sollicitatiegesprek.

Voor vragen kun je contact opnemen met Jacqueline Jonkhout, Teammanager Juridische Zaken en Inkoop, via 088–6549381 of jjonkhout@voorschoten.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 19 oktober 2022
Verloopdatum: 11/12/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Voorschoten

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €5372,-
Scroll naar boven