Waterschap Zuiderzeeland zoekt een

Juridisch Adviseur Publieksrecht

Bij Waterschap Zuiderzeeland help je als juridisch adviseur publiekrecht met algemene en complexe vraagstukken op (voornamelijk) publiekrechtelijk gebied. Je werkt bij ons op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Onze dijken, watergangen, gemalen en waterzuiveringen houden ons veilig en zorgen voor voldoende en schoon water in een omgeving die voortdurend verandert – maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Heb jij bij voorkeur minstens 3 jaar juridische werkervaring en affiniteit met de waterwereld? Dan zoeken we jou!

Deel deze vacature:

Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad is op zoek naar een

Juridisch Adviseur Publiekrecht

maximaal € 5742 bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur | 21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Waar jij aan bijdraagt:

Als juridisch adviseur publiekrecht houd je je bezig met algemene en complexe vraagstukken. Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) en ondersteunt de organisatie samen met je collega’s van juridische zaken. Je rol is breed en je werkzaamheden zijn gevarieerd. Je adviseer bijvoorbeeld over de invoering van de Omgevingswet en werkt samen met gemeenten op het gebied van stedelijk afvalwater. Ook ben je vraagbaak voor de vergunningverleners, handhavers en toezichthouders van het waterschap. Daarnaast vertegenwoordig je het bestuur tijdens zittingen van de bezwarencommissie en in beroepszaken.

Je zoekt praktische oplossingen voor juridische knelpunten en je deelt actief jouw juridische kennis met de organisatie. Je helpt ook in de uitvoering zoals het meeschrijven aan (publiekrechtelijke) overeenkomsten.

Jouw profiel:

Je bent een professional met een pragmatische insteek die samen met collega’s, en soms zelfstandig, aan de slag gaat. Je kunt overtuigen, denken in oplossingen en je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen, adviesvormen en methodes. Je bent nieuwsgierig en stelt kritische vragen met als doel te leren en/of te verbeteren. Verder durf je op tijd om hulp te vragen en toon je initiatief als het volgens jou anders moet.

Daarnaast vragen wij:

 • een afgeronde juridische wo-opleiding, bij voorkeur bestuursrecht;
 • bij voorkeur ten minste 3 jaar werkervaring als juridisch adviseur bij een overheid, jurist of advocaat;
 • oog voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en de maatschappelijke relevantie van een waterschap;
 • kennis van:
  • de Algemene wet bestuursrecht;
  • de Omgevingswet;
  • Waterwet/Waterschapswet.

Heb jij minder dan 3 jaar juridische werkervaring maar wel affiniteit met de waterwereld? We horen graag van je! Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt, maar leergierig bent en zin hebt je verder te ontwikkelen, ben je welkom om te solliciteren!

Hier ga je werken:

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee in een omgeving die voortdurend verandert – maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Je gaat werken binnen de gedreven afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering in het team Juridische Zaken en Grondzaken. Dit team bestaat uit 9 medewerkers.

Dit krijg je ervoor terug:

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris – afhankelijk van je ervaring maximaal
 • € 5.742 bruto per maand (schaal 11, peildatum 1 juli 2023) bij 36 uur – en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,21 per kilometer (peildatum 1 juli 2023).

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 14 januari 2024. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Claudia van Lare, teammanager Juridische Zaken/Grondzaken, via 06 – 15 03 71 73.

De sollicitatiegesprekken zijn op 24 januari 2024. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 13 december 2023
Verloopdatum: 13/12/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Lelystad

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

maximaal € 5.742 bruto per maand
Scroll naar boven