Gemeente Opsterland zoekt een

Juridisch Adviseur Sociaal Domein

Deel deze vacature:

Ben jij een sociale en betrokken juridisch adviseur? Wil je werken aan maatschappelijke vraagstukken vanuit een zelfstandige functie in een omgeving waar jouw expertise zeer wordt gewaardeerd? Dan zoeken wij jou! Voor gemeente Opsterland zoeken wij een juridisch adviseur voor het sociaal domein. Lees hieronder snel verder.

Wat ga je doen?

In de functie van juridisch adviseur sociaal domein ben je het aanspreekpunt voor juridische vragen en vraagstukken voor het brede sociaal domein. Je ondersteunt het gebiedsteam bij de uitvoering van de Participatiewet, Wmo en Jeugdwet en bent sparringpartner voor de beleidsadviseurs van het sociaal domein. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van je werkzaamheden, waarbij je de juridische procedures en termijnen volgt. Je vertegenwoordigt het gebiedsteam bij de Bezwaren Commissie Gemeente Opsterland en vertegenwoordigt de gemeentelijke organisatie bij de Rechtbank en de Centrale Raad van Beroep. Hierdoor heb je vaak contact met mensen en organisaties buiten de gemeente, waarbij je de vrijheid hebt om naar eigen inzicht beslissingen te nemen. Je adviseert het college van B&W in bezwaar- en beroepsprocedures. Je draagt actief bij aan de volgende zaken:

  • adviseren over de juridische aspecten van wet- en regelgeving;
  • adviseren over en administratieve afhandeling van besluiten van het college;
  • verzorgen van beschikkingen;
  • opstellen en onderhouden van dossiers;
  • instellen van hoger beroep;
  • uitvoeren van interne dossiercontrole op rechtmatigheid.

Je maakt deel uit van het ondersteunende cluster van ca. 8 medewerkers binnen het sociaal domein, waarin je de enige jurist bent. Het is een zelfstandige en solistische functie in grote verbondenheid met collega’s van het gebiedsteam. Vanuit jouw rol kun je sparren met de andere juridische adviseurs die werkzaam zijn binnen de organisatie.

Het gebiedsteam, met ca. 75 medewerkers, is het uitvoeringteam binnen het Sociaal Domein van gemeente Opsterland. Het voert de verschillende wetten uit en opereert als één team naar buiten. Intern is het team verdeeld in vijf clusters die door drie teammanagers worden aangestuurd. De sfeer binnen het team is collegiaal, toegankelijk en gepassioneerd. De verantwoordelijkheid is zo laag mogelijk in de organisatie belegd, wat resulteert in bevlogen collega’s.

 Wie ben jij?

Jij bent een communicatief vaardige, enthousiaste en resultaatgerichte adviseur. Je bent sensitief, probleemoplossend en hebt overtuigingskracht. Je neemt gemakkelijk verantwoordelijkheid en bent nauwkeurig in de uitvoering van je werk. Je kan goed zelfstandig werken en weet prioriteit aan de juiste zaken te geven. Mocht je nog geen gemeentelijke ervaring hebben, zie dit dan als een kans en uitdaging om je dit eigen te maken. Verder heb je:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van rechten, SJD of vergelijkbaar;
  • een aantal jaar werkervaring in een juridische adviesfunctie en daarmee kennis van juridische procedures en processen;
  • affiniteit met het sociaal domein, kennis hiervan is niet vereist en wordt je graag bijgebracht;
  • de bereidheid om regelmatig naar een rechtbank elders in het land te reizen.

Wat biedt gemeente Opsterland?

Gemeente Opsterland biedt je een leuke, uitdagende en dynamische functie met kans om hierin te ontwikkelen. Een functie in het hart van het sociaal domein, waarmee je inwoners en de organisatie echt een dienst bewijst. Je krijgt veel persoonlijke ontwikkeling geboden, bijvoorbeeld door opleidingen en trainingen. Je komt te werken in een omgeving waarin ideeën en eigen initiatieven zeer op prijs worden gesteld en waar je veel ruimte en vertrouwen krijgt.

Je kunt werken op verschillende locaties: thuis, op kantoor of een andere (werk)plek. Met de tools die ze beschikbaar stellen werk je hoe en wanneer jij dat wilt. Ze hebben één voorwaarde: op dinsdag en donderdag ben je in Beetsterzwaag, dan werken ze samen en praten ze bij over wat er speelt.

 

Het betreft een functie van 32 – 36 uur per week met een salaris in functieschaal 10 van de cao-gemeenten met een maximum van € 5.009,- per maand. Dit wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je salaris.  Je krijgt onder andere een ABP-pensioen, flexibele werkuren en de mogelijkheid om op een andere locatie te werken. Het betreft een overeenkomst voor een jaar met de intentie het om te zetten naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Stuur zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief via de sollicitatiepagina.

Voor meer informatie kan je bellen of mailen met Huib Jacobs (06-50642886 en huibjacobs@tibpartners.nl) of Wouter Aukes (06-31691807 en wouteraukes@tibpartners.nl). TIB & Partners is verantwoordelijk voor de werving en selectie van kandidaten voor de functie van juridisch adviseur bij gemeente Opsterland. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Bij aanstelling in deze functie wordt een VOG aangevraagd.

De planning van deze procedure is te vinden op de vacature-pagina van TIB & Partners: https://vacature.tibpartners.nl/vacatures/vacature_juridisch_adviseur_sociaal_domein_4856361_11.html

Wie is gemeente Opsterland?

Bossen en weilanden, natuur, water en 16 mooie dorpen, dat is Opsterland op zijn best. Een gemeente met 30.000 inwoners, waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Een gemeente die vooruit wil én vooruit gaat. Als er iets gedaan moet worden, zetten ze samen de schouders eronder. Waar het gemeenschapsgevoel groot is en inwoners en bedrijven de ruimte krijgen om initiatieven te ontplooien om samen te bouwen aan deze mooie gemeente. Opsterland gaat uit van de kracht van de gemeenschap waarbij verbinden en samenwerking essentieel zijn.

Bij de gemeente Opsterland werken ca. 250 medewerkers. De organisatie wordt aangestuurd door een tweehoofdige directie en ca. negen teammanagers. Daarnaast is een groot aantal uitvoerende taken ondergebracht bij de OWO-organisatie (het samenwerkingsverband van Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland). Opsterland neemt het onderdeel Vergunningen, Toezicht en Handhaving voor haar rekening. Hier werken vanuit Opsterland drie teamleiders en een afdelingshoofd. De medewerkers zetten zich gezamenlijk in voor de lokale samenleving. Dit onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de burgemeester, vier wethouders en de gemeenteraad.

Medewerkers geven aan dat het prettig werken is bij Opsterland. Zo is er sprake van een prettige werksfeer en wordt er integraal (samen)gewerkt met fijne collega’s. Je krijg de ruimte om initiatief en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Daarbij krijg je aandacht en waardering. Er is veel ruimte voor talent- en persoonlijke ontwikkeling. Maar vooral krijg je veel voldoening door je inzet voor mensen, organisaties, het landschap in je directe omgeving. Ze investeren in de kwaliteit van de eigen organisatie zodat het een slagvaardige organisatie is die doet wat echt nodig is voor de dorpen en inwoners.

De gemeente is goed bereikbaar dankzij de ligging langs de snelweg A7 en N381. Grote plaatsen als Heerenveen en Drachten zijn in 10 minuten bereikbaar en Groningen en Leeuwarden binnen 30 minuten.

Zie voor meer informatie ook de website: www.opsterland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2023
Verloopdatum: 31/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Beesterzwaag

Provincie

Friesland
Scroll naar boven