juridisch adviseur sociale verzekeringen 32-36 uur bestuursrecht

Deel deze vacature:

Rechtbank Rotterdam is een van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties in Rotterdam en Dordrecht behandelen 180 rechters jaarlijks 175.000 rechtszaken. Zij worden daarbij ondersteund door gerechtsjuristen, bodes en medewerkers administratie en bedrijfsvoering.

Werken bij de rechtbank Rotterdam

Bij rechtbank Rotterdam houden we van aanpakken, in een informele, collegiale sfeer. Wat ons motiveert is recht doen aan mensen en nieuwe oplossingen bedenken die de Rechtspraak nog toegankelijker maken. Rechtbank Rotterdam is er voor iedereen en dat zien we graag terug in de samenstelling van onze organisatie. Voor jonge juristen is er een netwerkvereniging, die interessante én gezellige activiteiten organiseert.

Team bestuursrecht

De afdeling bestuursrecht bestaat uit twee teams, met ieder een teamvoorzitter als eindverantwoordelijke. De aansturing van de gerechtsjuristen en juridisch adviseurs is bij elk van de teams in handen van twee hoofden juridische ondersteuning (HJO). Daarnaast bestaat een team uit (senior) rechters, (senior) juridisch adviseurs en (senior) gerechtsjuristen. We behandelen zaken in 18 verschillende zaakstromen.

Wij zoeken een enthousiaste juridisch adviseur op het gebied van sociale verzekeringen. Onder sociale verzekeringen vallen o.a. zaken die gaan over de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA), de Werkeloosheidswet (WW) en de Ziektewet (ZW).

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt de juridische procesondersteuning van complexe zaken. Het betreft o.a. zaken die weinig voorkomen, die een specialisatie vragen of waarin het om nieuwe materie gaat.
 • Je bereidt zaken voor, ondersteunt de rechter(s) tijdens de procesgang en maakt de conceptbeslissingen.
 • Je bent een belangrijke sparringpartner voor de rechter en een vraagbaak voor andere collega’s.
 • Je begeleidt collega’s zodat zij zich verdiepen in de voor sociale verzekeringen belangrijke onderwerpen.
 • Je doet voorstellen om de juridische kwaliteit te verbeteren. Je deelt je kennis binnen het cluster bestuursrecht. Daarbij hoort dat je tijdig relevante wetswijzigingen en interessante ontwikkelingen in de Rechtspraak signaleert.
 • Je bent lid van de landelijke expertgroep SZ en de landelijke expertgroep deskundigen. Als voorzitter van de interne kennisgroep SV bepaal je de onderwerpen voor het jurisprudentieoverleg. Je werkt mee aan de ontwikkeling van jurisprudentie.
 • Je bent contactpersoon voor het UWV.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht en een ruime relevante werkervaring. Je beschikt over uitstekende theoretische en praktische kennis van het bestuursrecht in brede zin, en over het sociale verzekeringsrecht in het bijzonder. Na gedegen onderzoek kun je de essentie in een goed juridisch betoog weergeven.
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je bent analytisch. Je oordeelsvormend vermogen behoort tot je kernkwaliteiten.
 • Je bent stressbestendig, zorgvuldig, resultaatgericht en je kunt prioriteiten stellen.
 • Je hebt een proactieve werkhouding, werkt graag samen en vindt het leuk kennis en ervaring over te dragen aan collega’s.
 • Je kunt goed organiseren en je bent in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Ons aanbod

In deze functie zijn er volop mogelijkheden om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens cao Rijk:

 • Een salaris in schaal 11 (minimaal € 3.608,64  en maximaal € 5.503,57 op basis van 36 uur);
 • Verlof van 144 uur + IKB-uren (minimaal 21,6) bij een werkweek van 36 uur;
 • Een individueel keuzebudget (IKB-budget) van 16,37% van je jaarsalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen. Zo kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen;
 • Pensioenopbouw volgens het ABP;
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer;
 • Heb je nu geen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd binnen het Rijk, dan geldt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Zoek jij afwisselend en intellectueel uitdagend werk en wil je een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze functie perfect voor jou.

Solliciteer dan direct via het sollicitatieformulier. Dit kan tot en met 30 april 2023.

Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en de potentie om je te ontwikkelen tot juridisch adviseur sociale verzekeringen? Ook dan nodigen we je uit om te reageren. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Ellemijn Kettenis – de Bruin, teamvoorzitter team 2 van bestuursrecht via E.Kettenis-de.Bruin@rechtspraak.nl of via 06-21333259.

Een online selectietest kan deel uit maken van de selectieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 maart 2023
Verloopdatum: 30/04/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

minimaal € 3.608,64 en maximaal € 5.503,57
Scroll naar boven