Rijksoverheid zoekt een

Juridisch adviseur strategisch softwaremanagement – Ministerie van Justitie en Veiligheid, Bestuursdepartement

Deel deze vacature:

Functie­omschrijving

Zin om een steile leercurve door te maken op het snijvlak van ICT, recht en leveranciersmanagement? Als juridisch adviseur adviseer je over de voorwaarden voor verwerving van software(diensten). Het interessante: je krijgt te maken met grote software-aanbieders en enorme financiële en businessbelangen, waardoor je jouw kennis van inkoop, privacy en informatiebeveiliging snel naar een volgend niveau tilt.

Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid verzorgen we voor de hele Rijksoverheid de inkoop van software en het strategisch leveranciersmanagement op Microsoft, Google Cloud en AWS. Met jouw juridische kennis en onderhandelingsvaardigheden ben je onmisbaar in een goed verloop van deze diensten. Je werkt aan rijksbrede contracten met bedrijven als Microsoft, Amazon, Google, Oracle, SAP, IBM en Citrix.

Jij adviseert over verbeteringen op bestaande contracten en nog af te sluiten contracten. Daarnaast verzorg je (juridische) input op correspondentie met leveranciers. En ben je nauw betrokken bij onderhandelingen, onder andere over contract- en licentievoorwaarden en compliance-issues. Tegelijkertijd houd je de nationale en Europese politiek-juridische ontwikkelingen bij op het gebied van data-soevereiniteit, privacybescherming, informatiebeveiliging, mededinging en andere relevante onderwerpen rond de softwaremarkt en hyperscalers. Zo ben jij altijd goed voorbereid op het aangaan van strategische relaties en het afsluiten van verstandige contracten.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-opleiding in rechten afgerond.
  • Je hebt verdiepte kennis van ICT-recht. Bijvoorbeeld door een specialisatie in je studie.
  • Je hebt kennis van het aanbestedingsrecht.
  • Je hebt goede onderhandelingsvaardigheden, ook in Engelse vaktaal.
  • Je kunt anderen van gedegen advies voorzien.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Verder herken je jezelf in de volgende competenties: analyseren, accuratesse, resultaatgerichtheid, netwerken, oordeelsvorming, overtuigingskracht, omgevingsbewustzijn, anticiperen, doorzettingsvermogen, integriteit, stressbestendigheid.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau: schaal 11, schaal 12

Maand­salaris: Min €3.344 – Max. €5.825 (bruto)

Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Contract­duur: 2 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Digitaal solliciteren

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Bestuursdepartement nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 januari 2022
Verloopdatum: 31/03/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…
Scroll naar boven