Provincie Noord-Brabant zoekt een

Juridisch adviseur subsidierecht

Deel deze vacature:

Houd je van afwisseling, werken in een klein team en sta jij stevig in je schoenen? Heb je verstand van subsidie- en bestuursrecht en werk je graag in een innovatieve, maatschappelijke context? Dan hebben wij een leuke en uitdagende juridische functie voor jou!

Wat ga je doen?

Je wordt één van de twee juridische experts van onze uitvoeringsorganisatie Stimulus Programmamanagement. Je werkveld is breed en varieert van contractrecht tot bestuursrecht, de focus ligt hierbij op het subsidierecht. Je werkt samen met financieel adviseurs en programmamanagers van Stimulus Programmamanagement en juristen en beleidsmedewerkers van provincies en ministeries. Daarnaast vertegenwoordig je Stimulus in bezwaar- en beroepsprocedures met subsidieaanvragers. In dat kader heb je contact met ondernemers, adviesbureaus en advocaten. Het is je missie om het subsidiegeld zo effectief en eerlijk mogelijk te verdelen onder projecten die oplossingen bedenken voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaat, energie, landbouw, voeding, grondstoffen en gezondheid.

Jouw kerntaken op een rijtje:

 • Juridisch adviseren binnen het proces van subsidieverlening en over onderwerpen als contractvorming en -beheer, aanbesteding, privacywetgeving, governance en mandaten.
 • Behandelen van informatieverzoeken, WOO-verzoeken en AVG-verzoeken.
 • Stimulus vertegenwoordigen in bezwaar- en beroepsprocedures, inclusief het opstellen van alle processtukken.
 • Subsidieregelingen opstellen ten behoeve van de programma’s die door Stimulus worden uitgevoerd, in afstemming met de beleidsafdelingen van de provincie Noord-Brabant en de externe partners waarvoor de subsidieregelingen mede worden uitgevoerd (zoals de provincies Limburg, Zeeland en de ministeries van EZK, SZW en LNV).
 • Signaleren en delen van juridische actualiteiten (in het Nederlands en Europees recht) die van belang zijn voor de uitvoeringspraktijk van Stimulus Programmamanagement.

Een werkdag als juridisch adviseur subsidierecht

Je werkdag is lekker gevarieerd. Je start bijvoorbeeld met het bespreken van een aantal projectcasussen waarbij juridisch advies nodig is. Samen met de financieel adviseur bepaal je de strategie. Vervolgens werk je aan de subsidieregeling en provinciale cofinancieringsregelingen voor een nieuwe openstelling van één van de Europese programma’s. Als deze straks klaar zijn, stel je de dossiers samen voor de vergadering van Gedeputeerde Staten. Zijn er mandaten nodig voor de uitvoering? Dan tref je daarvoor de nodige voorbereidingen.

Na een gezellige lunchwandeling met collega’s is het tijd om te sparren over een aanbestedings- en staatssteunvraagstuk waarop een juridisch advies moet volgen. De rest van de middag ben je bezig met het schrijven van een verweerschrift en voorbereiden van de hoorzitting van morgen. Je hebt het volste vertrouwen dat je goed beslagen ten ijs komt en de hoor- en adviescommissie zoals gewoonlijk gaat overtuigen. Je kunt met een gerust hart naar huis en hebt zin in morgen!

Met wie werk je samen?

Stimulus Programmamanagement is een zelfstandig onderdeel van de provincie Noord-Brabant dat gevestigd is in een mooi industrieel pand in het centrum van Eindhoven. We voeren Europese, nationale en regionale subsidieprogramma’s uit voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Gelderland. Op die manier dragen we bij aan de ontwikkeling en implementatie van innovaties met economische en maatschappelijke impact. We begeleiden ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten, bewaken de financiële en inhoudelijke voortgang en zorgen ervoor dat subsidiekansen en inspirerende projecten bekend worden bij een breed publiek.

Ons team bestaat uit zo’n 40 professionals die stuk voor stuk goed zijn in wat ze doen. We weten elkaar goed te vinden en houden ervan om samen de handen uit de mouwen te steken. We werken hard, maar maken ook graag tijd voor een praatje of teamactiviteit.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een diploma op doctoraal- / masterniveau in het Nederlands- of Europees recht en enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van de Awb en subsidierecht.
 • Je bent in het bezit van overtuigingskracht en kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen, legt snel en effectief verbanden en bent in staat om nieuwe methoden en inzichten te ontwikkelen.
 • Je bent een meedenker en sparringpartner met het vermogen om kritisch te zijn als dat nodig is.
 • Je werkwijze is pragmatisch, inventief en verbindend.

Wat bieden wij jou?

Er zijn weinig stereotypes over ambtenaren die waar zijn. Eentje is in ieder geval wél waar: goede arbeidsvoorwaarden en een werkgever om trots op te zijn. Van flexibele werktijden en hybride werken tot aan opleiding en Brabantse gezelligheid. Er zijn veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk ze hier allemaal.

 • Een baan op schaalniveau 12 voor 32-36 per week. Het salaris bedraagt minimaal € 4466,67 en maximaal € 6323,27 bruto per maand bij een volledige werkweek (36 uur).
 • Een contract voor de duur van 1 jaar. Dit wordt daarna in principe omgezet in een vast contract.
 • Een individueel keuze budget van 22,3 procent van je jaarsalaris. Je kunt dit bijvoorbeeld laten uitbetalen of er extra vakantiedagen van kopen.
 • Een ontwikkelbudget van € 5.000,-.

Waarom is werken bij Provincie Noord-Brabant zo mooi?

Samen Brabant mooier maken: dat is onze opdracht. Maatschappelijke opgaven gaan ons aan het hart. Zoals het klimaat, de woningmarkt, de waterkwaliteit en mobiliteit. We sluiten aan bij wat er nu leeft. En kijken wat morgen en overmorgen nodig is. Dat doen we met inzet van al onze capaciteiten en talenten. Als een inclusieve, diverse en toekomstbestendige organisatie. Op de werkvloer, en in ons beleid. Gesteund door onze expertise, door nieuwe inbreng, door nieuwe collega’s. Uiteraard: niet alles gaat goed. Fouten maken mag. Met als resultaat dat we Brabant aantrekkelijker, bereikbaar, concurrerend en duurzaam maken en houden.

Word jij onze nieuwe collega?

Jij vindt maatschappelijk bijdragen belangrijk in je werk en je zoekt een werkgever die goed voor je zorgt. Werk je graag vol trots mee aan Brabant? Kom aan boord, dan maken we Brabant samen mooier!

Heb je vragen?

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Hugo Artz, H-manager. Je kunt bellen, appen of mailen via HArtz@brabant.nl of 06-18303240.
Wil je meer weten over de inhoud van het werk? Naam dan contact op met Hans Overbeek, hoofd van Stimulus Programmamanagement. Je kunt bellen, appen of mailen via 06-51009806 of h.overbeek@stimulus.nl.

Solliciteren

Ben je al overtuigd en heb je zin in deze baan? Solliciteer dan tot en met 16 april via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 maart 2023
Verloopdatum: 16/04/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

's Hertogenbosch

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

4466 - 6323 euro bruto per maand
Scroll naar boven