Rechtbank Rotterdam zoekt een

Juridisch adviseur toeslagen bestuursrecht rechtbank Rotterdam (32-36 uur)

Team bestuursrecht van de rechtbank Rotterdam heeft ruimte voor een juridisch adviseur op het gebied van de Toeslagenwet (kinderopvangtoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget).

Deel deze vacature:

Wat ga je doen?

  • Je ondersteunt het juridische proces van complexe zaken. Dat zijn zaken die weinig voorkomen, die een specialisatie vragen of waarin het om nieuwe materie gaat. Je bereidt die zaken voor, ondersteunt de rechter(s) en maakt de conceptbeslissingen. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de rechter.
  • Je signaleert relevante wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak en deelt deze informatie met collega’s.
  • Je doet voorstellen om de juridische kwaliteit te verbeteren. Je bent lid van de kennisgroep en bepaalt mede de onderwerpen voor het jurisprudentieoverleg. Je maakt deel uit van de landelijke expertgroep toeslagen.

Wat vragen wij?

Een afgeronde universitaire studie Nederlands recht en 3 à 5 jaar werkervaring. Je beschikt over uitstekende theoretische en praktische kennis van het bestuursrecht in brede zin, en van de Toeslagenwet in het bijzonder.

Je kunt de essentie van een zaak in een helder juridisch betoog weergeven. Je bent resultaatgericht, analytisch en je kunt prioriteiten stellen. Je vindt het leuk om kennis over te dragen aan collega’s. Je bent een goede netwerker.

Wat bieden wij?

We houden van aanpakken, in een informele, collegiale sfeer. Wat ons motiveert is recht doen aan mensen en nieuwe oplossingen bedenken die de Rechtspraak nog toegankelijker maken. Rechtbank Rotterdam is er voor iedereen en dat zien we graag terug in de samenstelling van onze organisatie. Team bestuursrecht is een betrokken team met hart voor de samenleving. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Klik hier voor meer informatie.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 december 2023
Verloopdatum: 01/12/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

4278,07
Scroll naar boven