Gemeente Utrecht zoekt een

Juridisch adviseur vastgoed

Deel deze vacature:

Zijn contracten-, huur- en goederenrecht voor jou de juiste bouwstenen voor een nieuwe baan als jurist? Bekijk dan nu even onze vacature!

Dit is je werk

Als juridisch adviseur vastgoed houd jij je bezig met de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van contractenrecht, huurrecht, goederenrecht en onderwijshuisvesting. Die vraagstukken kunnen zich voordoen tijdens elke fase in de cyclus van ons vastgoed. Van planvorming tot ontwerp, van uitvoering tot beheer, van exploitatie tot sloop. De omvang van onze vastgoedportefeuille moet je daarbij niet onderschatten! Wij bezitten ruim 360 hectare grond en meer dan 1000 panden. Variërend van school, wijk- en welzijnsgebouwen tot werven, forten, ons Stadskantoor en zelfs de Domtoren.

In de praktijk voorzie jij collega’s, managers en ons bestuur gevraagd en ongevraagd van juridisch advies. Je stelt contracten, brieven, juridische kaders, handreikingen en andere juridische documenten op. Direct of indirect draag je op die manier bij aan het realiseren van de opgaven waar wij met deze mooie stad en organisatie voor staan. Van al onze juristen vragen wij om zich daarbij zoveel mogelijk als eenbusiness partner te gedragen. Dit betekent dat je altijd de balans bewaakt tussen enerzijds de wens om zoveel mogelijk opgavegericht te zijn en anderzijds het streven om te voldoen aan alle geldende juridische kaders. Signaleer je risico’s, dan weeg je deze en probeer je deze zoveel mogelijk om te zetten in passende beheersmaatregelen. Bij ontwikkelingen in beleid, wet- of regelgeving weet jij een goede vertaling te maken naar de Utrechtse praktijk. Tot slot is het belangrijk dat je oog houdt voor mogelijkheden om de juridische kwaliteit van ons werk continu te blijven verbeteren via o.a. procesaanpassingen, het leren van lessen, standaardisatie, kennisdeling en interne kaderstelling.

Je hebt in deze functie veel contact met anderen. Denk aan je directe juridische collega’s, zoals specialisten op het gebied van inkoop, staatssteun, fiscaliteiten of grondzaken. Maar ook aan ‘interne klanten’, zoals de collega’s van de organisatieonderdelen Vastgoedorganisatie Utrecht of Stadsbedrijven. Of aan advocaten, bijvoorbeeld in geval van (dreigende) juridische procedures.

Kortom, een aansprekende en dynamische functie voor een vastgoedjurist die toe is aan een nieuwe uitdaging bij de leukste G4-gemeente.

Dit bieden we je

Wij willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken wij optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

·        Een werkweek van 36 uur.

·        De functie is gewaardeerd in schaal 11. Daar hoort een bruto maandsalaris bij van tussen € 3.364,- en € 5.318,- op basis van 36 uur (salaris per 1 april op basis van de nieuwe CAO gemeenten). Je werkelijke salaris stemmen wij natuurlijk af op de kennis en ervaring die je meebrengt.

·        Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.

·        Een arbeidsovereenkomst voor de duur van maximaal een jaar, met als uitgangspunt een snelle omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

·        Uitstekende verlofregelingen.

·        Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.

·        Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding. Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen zoals (online) sporten met collega’s, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.

Deze functie is ondergebracht in het cluster Juridisch advies & Advocatuur van het organisatieonderdeel Financiën, Inkoop en Juridische Zaken (FIJ). Op die manier kun je werken vanuit een groot team van juridische collega’s met uiteenlopende disciplines waarmee je kunt sparren, kennis kunt delen of naast je werk leuke dingen kunt doen. Daarnaast biedt onze organisatievorm altijd mogelijkheden om je eigen kennis verder te verbreden of door te groeien naar een andere functie.

Dit vragen we van je

·        Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands of notarieel recht, met daarin bij voorkeur één of meer vakken gerelateerd aan vastgoed. Opleiding en/of ervaring in vastgoedrecht en/of onderwijshuisvesting is een pre.

·        Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring in een juridische (advies)functie, waarvan het grootste deel op het gebied van vastgoed. Heb je die ervaring opgedaan binnen een grote gemeente dan is dat voor ons ook een pré. Bij voorkeur heb je ervaring met het opstellen van en onderhandelen over contracten.

·        Je combineert inhoudelijke kennis met een laagdrempelige en oplossingsgerichte houding. Je kunt problemen goed analyseren en denkt mee met de klant. Je bent in staat om jouw jargon om te zetten in voor anderen begrijpelijke taal. Wij zoeken verder iemand die niet op de kennis blijft zitten, maar enthousiast is dit met collega’s en klanten te delen. Een jurist die naar het werk toegaat in plaats van af te wachten tot het werk naar zich toekomt. Iemand die gericht is op een fijne samenwerking, maar ook in staat is om zelfstandig lastige dossiers tot een goed eind te brengen.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om in deze functie aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct, maar uiterlijk 13 maart 2022. Heb je vragen over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marcel Slothouber, clustermanager, tel. 030-2862622 of Hilde Haentjens, senior juridisch adviseur, tel. 06-43145699. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Chawa Verwer, recruiter, 030–2862798.

Kijk voor verdere informatie over het werken bij de afdeling Juridische Zaken graag op: Juridisch – Gemeente Utrecht (werkenbijutrecht.nl).

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen kunnen wij het stadskantoor van de Gemeente Utrecht voorlopig niet gebruiken zoals wij gewend zijn. Wij maken daarom voor de eerste ronde gesprekken zoveel mogelijk gebruik van video bellen. Word je uitgenodigd voor een tweede ronde dan ontmoeten wij je graag in levenden lijve Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen wij contact met je op en bespreken wij hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 7 maart 2022
Verloopdatum: 13/03/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

EUR 3615.00 - EUR 5247.00
Scroll naar boven