Gemeente Velsen zoekt een

Juridisch adviseur vergunningen

Deel deze vacature:

Ben jij zo’n jurist die de randjes van de regels opzoekt en creatief kan denken in oplossingen? Zodat we de inwoners van Velsen zoveel mogelijk de ruimte geven om hun wensen te realiseren? Dan zoeken we jou!

Juridisch adviseur vergunningen
28 – 36 uur (afhankelijk van wat jij ter beschikking hebt)

Functieomschrijving
Je zorgt voor de juridische afhandeling van (complexe) vergunningendossiers. Denk dan bijvoorbeeld aan WABO-, evenementen- en Drank- en horecavergunningen. Maar ook aan verzoeken om tegemoet­koming planschade. Daarbij toets je aanvragen aan relevante wet- en regelgeving en zorg je voor een integrale behandeling van de aanvragen. Vaak doe je dit samen met collega’s uit andere teams. Je behandelt zienswijzen en bezwaren met advisering aan bestuurders. Je vertegenwoordigt het college in bezwaar- en beroeps­zaken.

Voor de inwoners van Velsen en jouw collega’s ben je een vraagbaak op het gebied van nu nog het omgevingsrecht en de Algemene wet bestuursrecht. En straks in het kader van de omgevingswet. Je vindt het leuk om nieuwe ontwikkelingen te signaleren in het omgevingsrecht, dit te delen met collega’s en bij te dragen aan de optimalisatie en aanpassing van beleid- en uitvoeringsregels.

Je komt te werken in team Vergunningen, toezicht en handhaving. Dit team bestaat globaal uit vergunningverleners, bouwinspecteurs, juristen en BOA’s. Alles bij elkaar zo’n 45 mensen, maar de BOA’s zijn vaak op straat. Het team is onderdeel van het domein Fysieke Leefomgeving. De andere teams in dit domein zijn: Regie & Ontwikkeling, Vastgoed & Ondersteuning en Beheer & Onderhoud. Met al deze teams behouden en versterken we de leefomgeving voor Velsenaren. Alles wat je buiten ziet, of het nu groen is, bestrating, asfalt, speeltuinen, huizen, bedrijven of straatverlichting…. Wij van fysiek hebben eraan bijgedragen. Door integraal met elkaar samen te werken, in contact te staan met inwoners en het bestuur tijdig te adviseren.

Het zou mooi zijn als je:

  • beschikt over HBO werk- en denkniveau en als je al ervaring hebt in advisering van het openbaar bestuur.
  • specialist bent op het gebied van het omgevingsrecht en in staat bent om juridische regels te vertalen naar een besluit. Ruim kijkend naar wat mogelijk is binnen de regelgeving.
  • rekening houdt met trends en ontwikkelingen en boven de casuïstiek uit kan stijgen. Je houdt daarbij het overzicht, neemt de regie en verliest de details niet uit het oog (helikopterview).
  • analytisch denkvermogen hebt in combinatie met overtuigingskracht, proactief gedrag en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen
  • je in een krachtenveld van diverse belangen goed kunt opereren en in kan spelen op onverwachte invalshoeken. Daarbij houd je rekening met ontwikkelingen en gevoeligheden binnen en buiten het eigen werkveld.
  • oog hebt voor diverse belangen in de samenleving voor de langere termijn. Je doet ongevraagd voorstellen om te komen tot verbeteringen of vernieuwingen. Daarbij gaat het geven en ontvangen van feedback jou gemakkelijk af.
  • je minimaal 3 jaar werkervaring op dit vakgebied hebt.

Wat wij bieden we jou
Een prettige werksfeer, de mogelijkheid om zowel op kantoor als thuis te werken, volop uitdagingen en ontwikkelkansen en ook niet onbelangrijk: goede arbeidsvoorwaarden. Zo kan je dus opleidingen doen en heb je een team van deskundige collega’s om je heen die je verder helpen als je even vastzit.

Salaris en overige arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.247,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10), salarispeil 1-1-2024. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.

Inlichtingen en solliciteren
Heb je vragen? Bel dan gerust even met Marianne de Graaf, manager Vergunningen, toezicht en handhaving (06-23245213).

Ben jij onze nieuwe collega? Laat ons weten waarom via het online sollicitatieformulier vóór 4 april a.s.

Een door de afdeling HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 maart 2024
Verloopdatum: 04/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

IJmuiden

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 5.247
Scroll naar boven