Gemeente Epe zoekt een

Juridisch Adviseur Vergunningen en Handhaving

Ontdek de uitdagende functie van Juridisch Adviseur Fysieke Leefomgeving in gemeente Epe! Binnen ons enthousiaste team zoeken we een professional die gedreven is om bouwovertredingen, vergunningen en bestemmingsplanovertredingen aan te pakken. Als Juridisch Adviseur krijg je de kans om je juridische expertise in te zetten voor het oplossen van complexe vraagstukken en draag je actief bij aan het handhaven van de regelgeving in onze gemeente. Benieuwd naar de impact die jij kunt maken? Lees snel verder!

Deel deze vacature:

Gemeente Epe is op zoek naar een

Juridisch Adviseur Handhaving en Vergunningen

32-36 uur

Ontdek de uitdagende functie van Juridisch Adviseur Fysieke Leefomgeving in gemeente Epe! Binnen ons enthousiaste team zoeken we een professional die gedreven is om bouwovertredingen, vergunningen en bestemmingsplanovertredingen aan te pakken. Als Juridisch Adviseur krijg je de kans om je juridische expertise in te zetten voor het oplossen van complexe vraagstukken en draag je actief bij aan het handhaven van de regelgeving in onze gemeente. Benieuwd naar de impact die jij kunt maken? Lees snel verder!

Wat ga je doen?
Als gedreven Juridisch Adviseur in gemeente Epe krijg jij de kans om een sleutelfiguur te worden in het aanpakken van juridische uitdagingen binnen de fysieke leefomgeving. Hierbij ben jij dé expert die zich enthousiast stort op de kwaliteit van onze vergunningen, het oplossen van bouwovertredingen, en bestemmingsplanovertredingen. Jouw takenpakket is breed en afwisselend. Zo werk je met de kaders van de nieuwe Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging bouw. Daarnaast zetten we je graag in op de APV en Verordening Fysieke Leefomgeving. Ook kun je met de Wet BRP te maken krijgen, omdat we toezichthouden en handhaven op permanente bewoning op onze vakantieparken.

Concreet ga jij aan de slag met deze uitdagende werkzaamheden:

 • Beoordelen of overtredingen gelegaliseerd kunnen worden.
 • Het bestuur en collega’s adviseren over vergunningverlening, handhaving en meer.
 • Voeren van gesprekken met inwoners en bedrijven over (bouw)overtredingen, strevend naar constructieve oplossingen.
 • Adviseren van vergunningverleners over de (on)mogelijkheden van een te verlenen Omgevingsvergunning.
 • Afhandelen van handhavingsprocedures, vanaf het handhavingsverzoek tot aan de last onder dwangsom/bestuursdwang.
 • Actieve betrokkenheid bij bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Adviseren van bestuurders en collega’s over handhavingsvraagstukken.

Maar wat maakt deze functie extra bijzonder voor jou?
Je wordt niet alleen uitgedaagd om juridische kwesties op te lossen, maar ook om een actieve rol te spelen in het verbeteren van onze dienstverlening. Jouw inzet is gericht op inwonersgericht werken en het creëren van een nog hechtere band met onze Eper gemeenschap. Jij gaat verder dan alleen adviseren; je gaat de interactie aan en draagt bij aan een gemeente waar inwoners zich gehoord en begrepen voelen.

Wie zijn wij?
Gemeente Epe heeft 33.000 inwoners en ruim 200 betrokken collega’s. De sfeer is informeel, de communicatielijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen initiatief. Er zijn tal van mogelijkheden om door te groeien en je te ontwikkelen. Elke dag werken we samen om onze gemeente een stukje mooier, zorgzamer, veiliger en duurzamer te maken. Bij gemeente Epe kies je voor een baan met maatschappelijke impact.

Je wordt onderdeel van het team Vergunningen, Toezicht, Handhaving en Veiligheid (VTHV). Bij ons krijg je meteen de kans om jouw stempel te drukken. De werkomgeving is open; het is een plek waar iedereen wordt aangemoedigd om met frisse ideeën en initiatieven te komen. We luisteren naar je initiatief en ideeën en stimuleren je talent en ontwikkelingsbehoefte. Niet alleen door het goede gesprek, maar ook door ondersteunend leiderschap.

Wat bieden we jou?
Wij streven naar jouw werkgeluk en investeren in jouw welkom met een uitgebreid onboardingsprogramma. Met een salaris tot maximaal €5.247,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10) en flexibele werktijden geniet jij van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Laptop en telefoon (of een netto vergoeding van €29,03 voor het gebruik van je eigen telefoon).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Deelname aan ABP-pensioenregeling.
 • Collectieve zorgverzekering.
 • Thuiswerkvergoeding van €3,- netto per thuiswerkdag.
 • Reiskostenvergoeding, ongeacht je vervoermiddel.
 • Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% boven op je salaris, met opties zoals een leasefiets of extra vrije dagen.

Wie ben jij?
Jij bent de gedreven Juridisch Adviseur die we zoeken om ons team compleet te maken! Jij herkent jezelf in deze punten:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in rechten, bestuurskunde, of een vergelijkbare richting.
 • Sterke klantgerichtheid en sociale vaardigheden, waardoor jij een stevige gesprekspartner bent.
 • Ervaring met politieke en bestuurlijke verhoudingen is een pre, en je hebt actuele kennis van handhavingsprocedures en omgevingsrecht.
 • Als Juridisch Adviseur Fysieke Leefomgeving ben je niet alleen een vak expert, maar ook een communicatieve professional die de-escalerend te werk gaat.

Heb je nog niet op alle gebieden ervaring? Geen zorgen, we nodigen je graag uit voor een gesprek! Bij ons krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen, en we kijken ernaar uit om samen te bespreken welke mogelijkheden het beste bij jou passen.

Laten we kennis maken!
Zijn wij een match? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet. Solliciteren kan tot en met 14 april via de sollicitatiebutton op Werken in Gelderland, t.a.v. Hans Willem Pas (teamleider VTHV). We plannen de gesprekken doorlopend en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je eerst nog vragen over de functie of over onze gemeente? Of wil je eens vrijblijvend langskomen om koffie met ons te drinken? Bel of mail dan met Hans Willem of Rianne Klop (Juridisch Adviseur) via hans.willem.pas@epe.nl, rianne.klop@epe.nl of 14 0578. Hans Willem is van 15 tot en met 25 maart aan het genieten van zijn vakantie. In deze periode is Rianne te bereiken voor vragen.

Een referentiecheck maakt deel uit van de selectieprocedure, dat kan ook gelden voor een assessment. Een meeloopdag behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over onze mooie gemeente? Neem een kijkje op www.epe.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook, X of Instagram.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 maart 2024
Verloopdatum: 20/03/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Epe

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max €5247
Scroll naar boven