Juridisch Adviseur Vergunningen

Deel deze vacature:

28-36 uur per week

Zoek jij werk waarbij je van toegevoegde waarde bent voor de samenleving? Kom dan werken bij Goes: de centrumgemeente van Zeeland, met ruimte voor iedereen. Voor het team Beleid & Juridische Zaken van de afdeling Dienstverlening zoeken wij een Juridisch adviseur Vergunningen.

Wat doe je?

Als Juridisch adviseur Vergunningen is geen dag hetzelfde. Jij bent de spin in het web op jouw taakveld bij de afdeling Dienstverlening van de gemeente Goes. Dit maakt de diversiteit in jouw werkzaamheden groot. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het opstellen van beleidsvraagstukken op het vakgebied APV en bijzondere wetten, waaronder horeca en evenementen.
 • Het opstellen en actualiseren van diverse verordeningen zoals markten en APV.
 • Juridisch adviseren over wet- en regelgeving en de te volgen procedures bij vergunningen of aanschrijvingen.
 • (Op termijn) zorg je ook voor de integratie van het omgeving echtelijke deel van de APV in het omgevingsplan.
 • Fungeren als vraagbaak voor jouw collega’s en het behandelen van bezwaar- en beroepschriften.

Jouw team

Samen met het prettige team Beleid en Juridische zaken ga je voor een veilige leefomgeving Goes. Het team is goed op elkaar ingespeeld en is zeer behulpzaam en bekwaam om jou wegwijs te maken in deze mooie functie. Het team bestaat uit 10 directe collega’s en valt onder de afdeling Dienstverlening (70 collega’s). De vacature Juridische Adviseur Vergunningen is ontstaan vanwege interne doorgroei van één van de directe collega’s.

Wat vragen we van je?

Jij bent de frisse wind die samen met ons onze ambities waar gaat maken. We zijn op zoek naar een Juridisch adviseur met een dienstverlenende instelling. Jij werkt graag samen, neemt initiatief, toont lef en wordt blij van het oppakken van uitdagingen. Ervaring met alle werkzaamheden is geen eis, jij krijgt volop kans je te ontwikkelen in deze rol. Zo staan we ook open voor schoolverlaters.

Wel beschik je over:

 • Een hbo- of wo-diploma rechten of je komt uit het vakgebied en hebt aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau.
 • Kennis op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht, Algemene Plaatselijke Verordening (APV), de alcoholwet en andere bijzonder wetten is een pre.
 • Enige ervaring of affiniteit binnen de gemeente/ bestuurlijke omgeving is een pre.

Wat hebben wij jou te bieden?

Als je bij de gemeente Goes werkt, dan weet je zeker dat je een baan met impact hebt. Je verdient het om je te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied. Die kansen en mogelijkheden zijn er bij ons dan ook volop. Verder kan je voor deze functie van Juridisch adviseur Vergunningen:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (schaal 10 van de cao Gemeenten). Uitloop naar € 5.725,- is onder bepaalde voorwaarden mogelijk.
 • Een contract van een jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Een Individueel Keuze Budget van 17.05% van het bruto jaarsalaris dat je helemaal naar eigen wens kan inzetten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van het laten uitbetalen of het kopen van extra vakantiedagen.
 • Een ontzettend leuke werkplek binnen een goed ingespeeld en professioneel team.
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Hybride werkmogelijkheden en de flexibiliteit om je werktijden in te richten zoals dat bij jou past.
 • Een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Goes als werkgever.
 • Groot genoeg om écht specialisten zoals jij te kennen, klein genoeg om elkaar te kunnen vinden. Dat is de gemeente Goes, jouw nieuwe werkgever. Vanuit het Stadskantoor, midden in het centrum van Goes, werk je samen met jouw collega’s voor de ruim 39.000 inwoners van de gemeente.
 • Met welk vervoermiddel je ook naar je werk reist, je bent zo op je werkplek waar de ruim 70-koppige afdeling van Dienstverlening al op je wacht. Samenwerking, flexibiliteit, aanpassingsvermogen en (zelf)vertrouwen kenmerken jouw nieuwe team. Samenwerking staat sowieso centraal binnen de hele organisatie. Niet alleen met collega’s onderling, ook met bedrijven, inwoners en bezoekers.

Enthousiast? Solliciteer!

Vertel ons waarom je als juridisch adviseur bij de gemeente Goes wilt werken. De organisatie laat zich in deze procedure voor werving en selectie bijstaan door VIA de Leeuw. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de W&S-adviseur van VIA de Leeuw: Gerard Vogel. Bel: 085- 0603456 of mail naar info@viadeleeuw.nl. Een eerste selectie zal worden uitgevoerd door VIA de Leeuw. De gemeente Goes besluit welke kandidaten in de vervolgprocedure worden opgenomen.

Solliciteren doe je door een brief (met motivatie) en cv te sturen naar solliciteren@viadeleeuw.nl. We zien je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 30 oktober 2023 tegemoet. Je sollicitatie wordt direct behandeld en sollicitatiegesprekken kunnen al voor de sluitingsdatum worden gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 september 2023
Verloopdatum: 17/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Goes

Provincie

Zeeland

Salarisindicatie

€5725,- bruto
Scroll naar boven