Hoogheemraadschap van Delfland zoekt een

Juridisch Adviseur

Ben jij een jurist, wellicht wel komende uit de private sector, die een sterke affiniteit heeft met openbaar bestuur en de publieke zaak? Het Hoogheemraadschap van Delfland staat als organisatie midden in de maatschappij en zorgt ervoor dat de inwoners van Delfland schoon water en droge voeten behouden. Zou jij jouw juridische expertise en stevige adviesvaardigheden hier graag voor willen inzetten?

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wat ga je doen als Juridisch Adviseur?

Een dag als Delflands jurist is nooit hetzelfde. De ene dag stel je bijvoorbeeld overeenkomsten op met andere overheden of private partijen, verordeningen en andere regelingen op. De volgende dag voer je bezwaar- en beroepsprocedures, verleen je bijstand in vergunnings- en handhavingstrajecten, en behandel je wob-verzoeken. Daarnaast adviseer je in bouw- en aanbestedingsgeschillen en bij het opstellen van beleidsnota’s.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen. In een hele diverse werkomgeving, werk je er zo iedere dag samen met anderen aan om de leefomgeving mooier en veiliger te maken. We vinden het ook belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen, en daarvoor krijg je volop mogelijkheden.

Hier ga je werken

Delfland is een van de meest dichtbevolkte waterschappen van Nederland. De drie kerntaken van Delfland – de zorg voor waterkering, waterbeheer en waterkwaliteit – hebben veel met elkaar te maken. Delfland voert zijn taken daarom uit rekening houdend met alle factoren die van belang kunnen zijn. Dat wordt ook wel integraal waterbeheer genoemd. Daarbij streeft Delfland naar een duurzame samenwerking met andere overheden en instanties.

“Onze ambitie is groot maar onze drive om samen te streven naar een schone en veilige leefomgeving is nog groter!”

De Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken bestaat uit ongeveer 27 medewerkers, waaronder 10 juristen. Zij houden zich bezig met de juridische advisering aan de organisatie op verschillende rechtsgebieden en zijn stevige sparringpartners voor elkaar indien nodig. Daarnaast verricht de afdeling werkzaamheden op het gebied van (het beheer van) onze eigendommen, en de advisering en ondersteuning van het bestuur. Ook de secretaris van de bezwaarschriftencommissie en een aantal ondersteunende medewerkers maken deel uit van de afdeling.

Samen met alle andere collega’s van Delfland werken we aan een verandertraject, en zijn we dus volop in ontwikkeling. De organisatie kent korte lijnen en je krijgt een grote mate van zelfstandigheid.

Dit neem je mee

 • Afgeronde academische opleiding Nederlands recht
 • Kennis van het burgerlijk recht (algemeen deel) en het algemeen bestuursrecht
 • Minimaal 4 jaar (juridische) ervaring, het is een pré als je ervaring hebt opgedaan op een advocatenkantoor of een andere juridische dienstverlener
 • Goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid, gecombineerd met goede adviesvaardigheden
 • Je hebt plezier in samenwerking met anderen, zowel met collega-juristen als collega’s van andere afdelingen.
 • Kennis van het omgevingsrecht en het overheidsprivaatrecht is een pré

Dit kun je verwachten

 • Delfland biedt jou een stevig salaris dat afhankelijk is van je opleiding en werkervaring. Deze functie is ingedeeld in schaal 11 van de CAO Waterschappen en kent een max van-5045,- bruto per maand.
 • Het betreft een functie van 36 per week, maar 32 uur is bespreekbaar
 • Mogelijkheid tot flexibel werken: wij vinden de werk-privé balans erg belangrijk!
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van circa 20% van het salaris. Dit budget geeft jou de vrijheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen, een studie wil financieren of bijvoorbeeld je basissalaris maandelijks aan wil vullen.
 • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden en afwisseling in werkzaamheden!

Ben jij de collega die ons team compleet maakt? Reageer dan uiterlijk 5 juli 2020 via onderstaande link en vertel ons waarom! Na sluitingsdatum van de vacature zullen wij contact met je opnemen en plannen we graag een eerste gesprek in op dinsdagmiddag 14 juli 2020. Dit eerste gesprek zullen wij voeren via Skype voor Bedrijven.

Heb je vragen over deze functie? Neem contact op met Mathijs Terwindt via 06- 15825947 of met Fem Vijgen via 06-11 59 74 97. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Jet Bloemhoff Bevers; 06-54901704

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 24 juni 2020

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Delft

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top