Gemeente Heemstede zoekt een

Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Wil jij als jurist op vele diverse rechtsgebieden werkzaam zijn? En doe je dat het liefst in een professionele en warme organisatie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid?

Wat ga je als Juridisch adviseur doen?

Als Juridisch adviseur ben je werkzaam op het brede terrein van het bestuursrecht. Maar ook  privaatrechtelijke aangelegenheden op bijvoorbeeld het gebied van overeenkomsten komen aan de orde. Je geeft juridisch advies aan de organisatie en het bestuur. Ook geef je juridisch advies bij projecten en afdeling overstijgende zaken. Je vertegenwoordigt het bestuur in bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures en voorlopige voorzieningen. Daarnaast bied je juridische ondersteuning bij privaatrechtelijke en strafrechtelijke procedures.

Als Juridisch adviseur vervul je ook de rol van secretaris van de commissie voor bezwaarschriften. Deze commissie adviseert de raad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester over de te nemen beslissing op bezwaarschriften. Je bereidt de hoorzittingen inhoudelijk voor, overlegt met de vakafdeling, adviseert de commissie en stelt een juridisch advies op. Vanzelfsprekend waarborg je de juridische kwaliteit van besluiten, regelingen en overeenkomsten en bevorder je het juridische bewustzijn van de organisatie door bijvoorbeeld het opstellen van handleidingen.

Kortom, een brede en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid!

Wie zijn jouw directe collega’s?

Als Juridisch adviseur werk je voor het team Algemene en Juridische Zaken. Ons team bestaat uit 4 juridisch adviseurs, 1 juridisch administratief medewerker, 2 privacy medewerkers en een stagiaire. We werken nauw samen en ondersteunen elkaar. Ons hechte team is inhoudelijk sterk op thema’s. Bij de verdeling van taken wordt er ook gekeken naar jouw interesses en talenten. We vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen. Een leuk en inspirerend team om in te werken! Ons team valt binnen het domein Bestuurs- en Juridische Zaken. Dit bestaat uit diverse onderdelen: Algemene en Juridische Zaken, Openbare orde en veiligheid, Bestuurssecretariaat en Bestuursadvies, en Communicatie.

Waar beschik je over?

 • Een afgeronde juridische opleiding op hbo of universitair niveau
 • Relevante werkervaring of affiniteit met de werkzaamheden
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Analytisch vermogen, flexibiliteit en overtuigingskracht
 • Politieke sensitiviteit

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende functie voor 24 uur per week;
 • Wij bieden een salaris van maximaal € 5.021,- (schaal 10A) bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een individueel keuzebudget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
 • Tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis, en een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Lennard Kadiks, domeinmanager Bestuurs- en Juridische Zaken. Zijn telefoonnummer is (023) 5485 608.

Interesse?

Solliciteren kan tot en met zondag 1 mei t.a.v. Lennard Kadiks. We kijken uit naar je reactie!

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 april 2022
Verloopdatum: 01/05/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Heemstede

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. € 5.021,-
Scroll naar boven