Meerinzicht zoekt een

Juridisch (beleids)adviseur

Deel deze vacature:

Ben jij proactief en heb je een juridische opleiding op tenminste HBO niveau? Sta jij achter je mening en kun je deze ook goed onderbouwen? Kun je daarnaast outside the box denken en politiek sensitief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor ons team Juridisch zaken zijn wij op zoek naar:

Juridisch (beleids)adviseur

28-32 uur | Zeewolde

Hier ga je werken

Meerinzicht is het samenwerkingsverband van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde.

Wij zijn een jonge organisatie, bestaande uit twee domeinen: Bedrijfsvoering en Sociaal. We werken voor een gebied met ca. 100.000 inwoners. De organisatie is volop in ontwikkeling en biedt tal van uitdagingen aan de medewerkers. Samenwerken en ondernemerschap staan daarbij centraal in nabijheid van de gemeenten. We begrijpen dat jij als professional het verschil maakt en je krijgt dan ook volop de gelegenheid om jouw competenties verder te ontwikkelen. Je komt te werken binnen het team Juridische Zaken binnen de afdeling Belastingen, Gegevensbeheer en Juridische Zaken, een dynamisch en enthousiaste club juristen en privacy-officers. Het is een ambitieus team dat in de hectiek van de dag de humor goed weet te bewaren.

Dit ga je doen

Je geeft gevraagd en ongevraagd juridisch advisering ten behoeve van de drie brongemeenten (Zeewolde, Ermelo en Harderwijk) als Meerinzicht zelf. Daarnaast ben je specifiek juridisch consulent voor de gemeente Zeewolde voor allerlei juridische vragen. Verder bestaat de functie uit:

 • Opstellen en toetsen gemeentelijke regelgeving en beleid, met name op het gebied de Apv, bijzondere wet- en regelgeving en subsidie, wet Bibob.
 • Opstellen van mandaat- en delegatiebesluiten en het adviseren daarover.
 • Adviseren over de Woo.
 • Deelname aan diverse projecten vanuit juridische control/ juridische kwaliteitszorg.

Jouw talenten

Ben jij proactief en heb je een juridische opleiding op tenminste HBO niveau? Sta jij achter je mening en kun je deze ook goed onderbouwen? Kun je daarnaast outside the box denken en politiek sensitief? Dan ben jij de Juridisch (beleids)adviseur die wij zoeken. Zeker in combinatie met:

 • Je hebt een juridische opleiding op minimaal Hbo-niveau.
 • Je hebt affiniteit met alle facetten van het bestuursrecht (waaronder de Algemene wet bestuursrecht, de APV en bijzondere wetten, de sociale wetten als Participatiewet, Wmo en Jeugdwet).
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je bent je bewust van de politieke omgeving en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent punctueel en nauwgezet.
 • Ervaring hebben met het schrijven van beleid(stukken) (denk bijvoorbeeld aan Bibob beleid) is een pre.
 • Met gevoel voor humor kom je een heel eind.

Dit krijg je van ons

Je komt terecht in een jonge organisatie die nog volop in ontwikkeling is, waarin je deel uitmaakt van een team met bevlogen collega’s waarmee je kunt sparren over diverse onderwerpen. Geen dag is bij ons hetzelfde. We staan continu voor nieuwe uitdagingen en leuke juridische vraagstukken. We zijn een gezellig team dat dagelijks werkt aan een goed juridisch product, maar we hebben zeker ook oog voor elkaar en een prettige werksfeer.

De functie van juridisch (beleids)adviseur is ingedeeld in de HR 21 functie van Adviseur IV. Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 10 (minimaal € 2.856,- (aanloopschaal) / maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van 36 uur per week).

Daarnaast kent Meerinzicht ook nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Naast dat je dit kan laten uitbetalen kan je ook gebruik maken van een fiscaal voordeel door gebruik te maken van bijvoorbeeld ons fietsplan of jouw contributie voor de vakbond;
 • plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast ook goede thuiswerk voorzieningen;
 • een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km (max. 40 km enkele reis, mogelijkheid om fiscaal uit te ruilen met je IKB) of je volledige reiskosten als je met het OV reist;
 • een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag.

Ben je benieuwd naar al onze arbeidsvoorwaarden? Deze kan je lezen op onze Werken bij website.

Laten we kennismaken

Zijn wij op zoek naar jou? Dan zien we jouw sollicitatie graag vóór 1 november 2022 tegemoet.  Solliciteren kan via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op 10 november, we willen je vragen hier rekening mee te houden.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Lisette Jonker via 085-1108239. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Anna Besselink, HR Adviseur, via 085-1108249.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 oktober 2022
Verloopdatum: 01/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Drie brongemeenten (Zeewolde, Ermelo en Harderwijk)

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max. € 4.671,-
Scroll naar boven