Gemeente Noordoostpolder zoekt een

Juridisch Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Deel deze vacature:

Bij het cluster Beleidsontwikkeling zijn wij voor het team Planontwikkeling op zoek naar een enthousiaste

Juridisch Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling
32-36 uur | Emmeloord 

Dit is de functie
Binnen het team Planontwikkeling ben je verantwoordelijk voor diverse ruimtelijke projecten naar aanleiding van herzieningen van ruimtelijke plannen en particuliere verzoeken. Je adviseert het management en het bestuur in brede zin over de ontwikkeling van het ruimtelijke ordeningsbeleid, bestemmingsplannen en andere ruimtelijke procedures.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werkverdeling, planning en voortgangscontrole van de werkzaamheden binnen het team. Je bent vraagbaak en klankbord voor collega’s binnen het team. Je stimuleert de samenwerking binnen het team en binnen en buiten het cluster.

Concreet betekent dit:

 • Het verstrekken van informatie op het gebied van ruimtelijke ordening aan inwoners en bedrijven en helder uitdragen van het gemeentelijk beleid
 • Het begeleiden van de wijzigings- en afwijkingsprocedures op grond van de Wro
 • Het behandelen van (complexe) juridische vraagstukken
 • Op verzoek adviezen voorleggen aan het college en/of gemeenteraad op het gebied van de ruimtelijke ordening
 • Organiseren en/of deelnemen aan aan in- en externe overlegverbanden met diverse externe partijen als ingenieursbureaus, architectenbureaus, aannemers, waterschappen, rijks- en provinciale overheden, regionale samenwerkingsverbanden, bedrijven, burgers en andere partijen met als doel om gezamenlijk tot een goed plan te komen.
 • Het leveren van een bijdrage aan de implementatie van de Omgevingswet waaronder het komen tot een gebiedsdekkend Omgevingsplan
 • Het eerste aanspreekpunt zijn voor de manager voor wat betreft de verschillende taakvelden binnen het team
 • Deelnemen aan het programmateam dat verantwoordelijk is voor de implementatie van de Omgevingswet
 • Verantwoordelijk zijn voor de invoering van het omgevingsplan
 • Bewaken, borgen en toetsen van de voortgang, de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden. Daarbij heb je continu oog voor de optimalisatie van de werkprocessen vanuit de uitvoering

Cluster Beleidsontwikkeling
Het cluster Beleidsontwikkeling is het cluster waar het integraal beleidsmatig denkvermogen op sociaal en fysiek gebied samenkomt. Het cluster richt zich op het vinden van passende antwoorden en oplossingen op ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken die zich in de Noordoostpolder voordoen. Samen met betrokkenen stellen we strategische visies op en vertalen deze door in meerjarenplannen en planningen en projecten. We zijn sparringpartner voor directie en bestuur als het gaat over strategische kaders en doelstellingen. De context van vraagstukken van inwoners en ondernemers is daarbij leidend, we zoeken naar ruimte binnen de regels. We werken met teams die een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om doelen en resultaten te bereiken. In dit cluster werken ca. 45 medewerkers.

Dit breng jij mee

 • een afgeronde relevante WO/HBO opleiding (bijvoorbeeld Rechten, Ruimtelijke ordening en Planologie)
 • minimaal 3 jaar ervaring als juridisch beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling
 • kennis omtrent ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving.
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling
 • een gedreven en enthousiasmerende persoonlijkheid
 • een flexibele instelling.

Dit bieden wij
Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent.

Daarnaast:

 • Een salaris van maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband.
 • Dit salaris wordt medio 2022 verhoogd met in totaal 3,9%
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
 • Deelname aan pensioenregeling van het ABP
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk en/of een thuiswerkvergoeding
 • Onze organisatie kent 21 verlofdagen bij een fulltime dienstverband. Het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?
Roelof Burghoorn, manager van Beleidsontwikkeling, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 48 13 47 07.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Hilja van der Meer, adviseur HR, via telefoonnummer 06 13 32 42 91.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!
Stuur je cv en motivatie (graag als pdf) uiterlijk 11 januari 2022 door te klikken op de sollicitatiebutton.
Sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 17 januari 2022.
Afhankelijk van de richtlijnen en adviezen in verband met Covid-19 vinden gesprekken plaats via videobellen of face-to-face in het gemeentehuis in Emmeloord.

Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Werken voor de Noordoostpolder
Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 december 2021
Verloopdatum: 11/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Noordoostpolder

Provincie

Flevoland
Scroll naar boven