Gemeente Noordoostpolder zoekt een

Juridisch beleidsadviseur ruimtelijke ordening

Deel deze vacature:

Dit is de functie

Wij zijn op zoek naar een juridisch beleidsadviseur ruimtelijke ordening binnen het team Planontwikkeling.

 • Je bent verantwoordelijk voor diverse ruimtelijke projecten naar aanleiding van particuliere verzoeken en herzieningen van ruimtelijke plannen. Je begeleidt wijzigings- en afwijkingsprocedures en behandelt (complexe) juridische vraagstukken.
 • Je vervult daarnaast een brugfunctie tussen beleid en planontwikkeling. Je signaleert waar vragen liggen voor afwijkingen of aanpassingen van kaders.
 • Je denkt mee met beleid om zo nodig de kaders aan te passen. Je helpt mee deze te vertalen naar werkbare en uitlegbare regels en werkprocessen voor ruimtelijke plannen.
 • Je brengt mede de samenwerking tot stand tussen de teams Koers, Beleid en Planontwikkeling.
 • Je bent daarbij ook contactpersoon en aanspreekpunt voor de provincie en het waterschap.
 • De rol van projectleider Omgevingsplan kan een onderdeel van jouw functie worden.

Dit breng je mee

Je bent een inventieve beleidsadviseur die zelfstandig kan opereren. Je hebt een gedreven en enthousiasmerende persoonlijkheid en werkt graag in multidisciplinaire teams. Je bent makkelijk benaderbaar, flexibel, pragmatisch en doelgericht. Je weet wat er in je omgeving speelt en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

Daarnaast heb je:

 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding met specialisatie ruimtelijke ordening, planologie of bestuursrecht
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie is wenselijk
 • kennis van de Omgevingswet.

Dit is het cluster

Het cluster richt zich op het vinden van passende antwoorden en oplossingen op ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken die zich in de Noordoostpolder voordoen. Samen met betrokkenen stellen we strategische visies op. Deze worden door vertaald in meerjarenplannen en planningen en projecten.

We zijn sparringpartner voor directie en bestuur als het gaat over strategische kaders en doelstellingen. De context van vraagstukken van inwoners en ondernemers is daarbij leidend, we zoeken naar ruimte binnen de regels.

We werken in teams die een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om doelen en resultaten te bereiken. In het cluster werken ongeveer 45 medewerkers.

Dit bieden wij

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent.

Daarnaast:

 • een salaris in schaal 10A. Dat is maximaal € 5.021,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Gemeenten, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP
 • een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. Per thuiswerkdag ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 2,-
 • onze organisatie kent 21 verlofdagen bij een fulltime dienstverband. Het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Dennis Eikenaar, manager a.i. van Beleidsontwikkeling, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 48 13 46 25. Of bel met Esther Steenbergen-Haak, coördinator van het team, via nummer 06 13 38 87 90.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt?
Reageer dan snel via de sollicitatiebutton. Doe dit vóór 25 april 2022.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengezet.
Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandagmiddag 2 mei in het gemeentehuis in Emmeloord.

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 april 2022
Verloopdatum: 25/04/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Emmeloord

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max. € 5.021,-
Scroll naar boven