Gemeente Amsterdam zoekt een

Juridisch beleidsadviseur

Deel deze vacature:

 • Ben jij de juridisch adviseur met een hart voor de zorg? Kom dan werken bij de GGD Amsterdam!
 • Zorgen voor een stad die goed omgaat met geschillen en conflicten en handelt binnen juridische kaders.
 • Werken in een groot maar informeel en collegiaal juridisch team van totaal 20 leden, waar altijd iemand beschikbaar is om inhoudelijk mee te sparren.

De functie

In de functie van Juridisch Beleidsadviseur zorg jij ervoor dat wij onze missie, gezonde Amsterdammers en Amstellanders, blijvend kunnen waarmaken. Dit doe je door je onder andere te richten op (complex) juridisch advies op het gebied van gezondheidsrecht.

Je bent, samen met twee GGD-collega juristen, onderdeel van een groot juridisch team (20 leden). Er is dus altijd iemand om inhoudelijk mee te sparren en de kwaliteit van jouw werk blijvend te ontwikkelen. Het is een collegiaal en informeel team. De werkdruk kan hoog zijn, tegelijkertijd lachen wij met elkaar en is er zeker ruimte voor koetjes en kalfjes.

Flexibiliteit in werktijden en werkplek vinden wij voor nu en in de toekomst belangrijk. Dit betekent dat jij zowel thuis als op kantoor kan werken. Ook kan jij, in afstemming met jouw collega’s, jouw werktijden flexibel indelen.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Jouw werkveld is groot, van uitleg over wet -en regelgeving tot afhandeling van complexe dossiers die een directe impact hebben op de Amsterdammers en Amstellanders.
 • Dit betekent dat je je vooral bezighoudt met advisering over (complexe) vraagstukken op het snijvlak van gezondheidsrecht, bestuursrecht en privacy.
 • Daarnaast zul je gevraagd worden om overeenkomsten op te stellen en vragen op andere rechtsgebieden op te pakken.
 • Je werkt in de dagelijkse advisering intensief samen met twee GGD-collega juristen.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Als juridisch adviseur ben jij onderdeel van het Juridisch Bureau Sociaal, team Juridische dienstverlening en advies. Dit team maakt deel uit van de directie Subsidies, Inkoop en Juridisch Bureau Sociaal (SIS) binnen het cluster Sociaal van de gemeente Amsterdam. Jij werkt samen met alle afdelingen van het cluster en met de andere teams binnen de directie SIS: het Subsidiebureau, Team Inkoop, Bureau Social Return, Team Advisering Interne Beheersing en de teams Geschilbeslechting (klachten, bezwaar en beroep). Ook met gemeentelijke afdelingen buiten het cluster Sociaal werk je samen zoals Openbare Orde en Veiligheid, de directie Juridische Zaken en het Juridisch Bureau.

Dit breng je mee

Voor de functie Juridisch Beleidsadviseur beschik je over:

 • Een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht, bij voorkeur een specialisatie in gezondheidsrecht;
 • Relevante werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving (pré).

Wij vinden persoonlijkheid heel belangrijk. Je kan met je voeten in de modder staan en tegelijkertijd kan je van een afstand waarnemen. Je stemt van nature af met je collega’s en je draagt bij aan een positieve werksfeer.

Aan competenties breng je mee:

 • Aanpassingsvermogen: Jij bent in staat nieuwe rechtsgebieden je snel eigen te maken.
 • Pragmatisch: Jij bent pragmatisch in jouw advies, houdt van snel schakelen en weet je staande te houden in een dynamische omgeving.
 • Omgevingsbewustzijn: Jij bent je goed bewust van de bestuurlijke verhoudingen, onze doelen en jouw eigen invloed hierop.
 • Communicatief: Jij weet het goede gesprek te voeren: naast het inbrengen van jouw expertise, luister jij vooral naar wat de vragen en problemen zijn, zodat jij hier goed op kunt inspelen.

Dit bieden we jou

Als Juridisch beleidsadviseur kom je ons 32 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.736,- (schaal 11A) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten.
 • Een mobiele telefoon en werklaptop.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 26 september 2022 via de sollicitatie button.
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
 • Wij ontvangen graag je motivatiebrief, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingstermijn en bestaat uit maximaal 2 selectierondes.
 • Sluit je cv aan op de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden fysiek plaats op onze kantoorlocatie aan de Jodenbreestraat te Amsterdam.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Vragen over deze vacature?

Bij vragen over de functie en/of sollicitatieprocedure neem je contact op met: Astrid van der Wal, Juridisch beleidsadviseur, op telefoonnummer 06 1265 5222 of e-mailadres jurist@ggd.amsterdam.nl; of Trevor Waal, Manager Juridische Dienstverlening en Advies en Sociale Basis op telefoonnummer 06-30481639 of e-mailadres T.Waal@amsterdam.nl.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 september 2022
Verloopdatum: 26/09/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max € 5.736,-
Scroll naar boven