Provincie Utrecht zoekt een

Juridisch Beleidsmedewerker

Wij zijn op zoek naar een Juridisch Beleidsmedewerker

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een
Juridisch Beleidsmedewerker
32-40 uur

Binnen onze cluster zijn we op zoek naar een enthousiaste juridisch beleidsmedewerker Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Vanuit deze rol werk je nauw samen in een hecht team van professionals die actief zijn in het brede beleidsveld Gezonde en veilige leefomgeving.

Wat ga je doen?
Als onze collega weet je goed de weg te vinden bij de uitvoeringsdiensten en in wet- en regelgeving op het gebied van de taken voor Milieu en vergunningen en toezicht, die door (of namens) de provincie worden verricht (WABO/omgevingswet, luchtvaart, groene wetten, ontgrondingen, bodem etc.). Je maakt je snel dingen eigen en kunt beleid en operationele zaken over en weer zo aan elkaar koppelen. Je bent iemand met een flexibele instelling en verbindend vermogen. Iemand die van nature creatief meedenkt over kansen, mogelijkheden en oplossingen. Je neemt initiatief en netwerken en integraal werken passen goed bij jou. Je neemt deel aan de groep van de Omgevingswet en levert hierop input vanuit een gezonde en veilige leefomgeving (geluid, externe veiligheid, luchtkwaliteit etcetera).

Wie zoeken wij?

 • Je bent enthousiast en proactief. Je bent iemand die meedenkt over de oplossing
 • Jouw deskundigheid en adviesvaardigheden zet je graag in voor de kwaliteit van de leefomgeving. Door jouw interesse in VTH, milieu en leefomgeving weet je veel van relevante wetgeving en de toepassing ervan.
 • Van nature bewaak je gemakkelijk het overzicht en schakel je vlot met teamleiders en collega’s.
 • Je werkt nauwkeurig, gaat voor kwaliteit en hebt je zaken goed voor elkaar.
 • Je voelt je vrij om mee te denken over mogelijkheden en oplossingen.
 • Je het oog voor de belangen van de organisatie, je bent servicegericht en natuurlijk (klant) vriendelijk.


Functie-eisen

 • Een afgeronde juridische opleiding op (minimaal) Hbo-niveau
 • Politiek/Bestuurlijke sensitiviteit
 • Verder zou het een pre zijn wanneer je beschikt over beleidsmatige ervaring op het gebied van VTH en de Omgevingswet.


Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tpt 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11);
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.


Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nel Schoehuijs teamleider Milieu, telefoon 06 – 10 07 22 09.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, telefoon 06 – 25 77 89 81 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 23 oktober 2023 via onze sollicitatiepagina.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Domein Stedelijke Leefomgeving
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk én vitaal stedelijk gebied, inclusief het uitloopgebied. Onze kerntaken zijn ruimtelijke ontwikkeling, milieu en gezond leefklimaat, duurzame economische groei, cultuur en erfgoed, binnenstedelijke vitaliteit en energietransitie. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. We verbinden de opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Energietransitie en Gezonde Leefomgeving.

Team Milieu
Het team Milieu zorgt met de uitvoering van haar taken voor een aantrekkelijke, gezonde en veilige leefomgeving. De werkvelden zijn vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH), milieu en gezondheid, luchtkwaliteit, geluid en duurzame gebiedsontwikkeling. We brengen kennis en expertise in bij diverse programma’s (Gezonde Leefomgeving, Omgevingswet, Energietransitie) en in diverse grote projecten. We werken samen met onze partners, binnen en buiten de organisatie. We doen dat integraal, gebiedsgericht en projectmatig. Het team bestaat uit circa 25 medewerkers in vaste dienst.

Jaarlijks stelt het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht een Uitvoeringsprogramma Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving op. Daarmee laat het college aan Provinciale Staten, inwoners, instellingen en bedrijven zien, wat het doet om de doelstellingen uit haar beleidsplannen te realiseren. Evaluatie van de uitvoering in het voorafgaande jaar is daarbij belangrijke input.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 september 2023
Verloopdatum: 29/09/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56
Scroll naar boven