Meerinzicht zoekt een

Juridisch Beleidsmedewerker Belastingen

Deel deze vacature:

Het team Belastingen is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet WOZ, belastingheffing en invordering van en voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Het is een klein en gezellig team bestaande uit 14 medewerkers. Standplaats voor het team Belastingen is het prachtige nieuw verbouwde gemeentehuis van Ermelo.

Als juridisch beleidsmedewerker Belastingen ben je dé deskundige op het gebied van belastingen. Je adviseert colleges en raden, neemt deel aan projecten en ben je voor de collega’s het aanspreekpunt op dit gebied. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan vooral verder!

Hier ga je werken

Bij Meerinzicht maken mensen het verschil. Meerinzicht is dé organisatie die voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de adviserende, faciliterende en uitvoerende taken met betrekking tot bedrijfsvoering verricht. Ook verricht Meerinzicht taken op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerling zaken. De laatste twee worden ook uitgevoerd voor de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Een groot en sterk samenwerkingsverband waarbij een goede dienstverlening en ondersteuning aan de gemeenten ons hoofddoel is. Klantgerichtheid, een proactieve serviceverlening en een hart voor de samenleving zijn hierbij heel belangrijk. Dit vraagt om een ondernemende, efficiënte en procesgerichte werkwijze waarbij de samenwerking met elkaar en de klant niet uit het oog wordt verloren. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling.

Meerinzicht zelf is opgesplitst in twee domeinen, het Domein Sociaal en het Domein Bedrijfsvoering. De afdeling Belastingen, Gegevens en Juridische Zaken is één van de afdelingen binnen het domein Bedrijfsvoering. De afdeling bestaat uit de teams: GEO, Documentaire Informatievoorziening, Juridische Zaken en Belastingen.

Binnen ons samenwerkingsverband werken ongeveer 1000 medewerkers en bedienen wij zo’n 100.000 inwoners van de drie verschillende gemeenten. Dit maakt Meerinzicht een complexe en dynamische organisatie waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Dit ga je doen

Als juridisch medewerker binnen het team Belastingen ben je als deskundige verantwoordelijk voor de tijdige, juiste en volledige uitvoering van de fiscaal juridische processen. Samen met twee collega’s adviseer je de Colleges en Raden van de deelnemende gemeenten bij het vaststellen van belastingverordeningen en overige regelgeving.

Vanuit jouw fiscaal juridische kennis neem je deel aan projecten., handel je bezwaar- en beroepschriften af en treed je op als juridisch deskundige bij beroepsprocedures. Je hebt daarnaast ook een signalerende en adviserende rol richting je collega’s over vakinhoudelijke ontwikkelingen.

Verder ga je aan de slag met:

 • Redigeren uitspraken en verweerschriften in bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Bijhouden van de registratie bezwaar- en beroepschriften.
 • Analyseren bezwaar- en beroepschriften.
 • Inrichten en verzorgen hoorzittingen.
 • Redigeren belastingverordeningen.

Jouw talenten

Jouw kracht is het snel kennis en vaardigheden kunnen opdoen in verschillende applicaties. Je werkt graag samen en luistert naar de inbreng van anderen. Daarnaast ben je flexibel en klantgericht. Juist deze eigenschappen maken jou tot de juridische beleidsmedewerker die wij zoeken, zeker in combinatie met:

 • HBO werk- en denkniveau in bijvoorbeeld de richting van bestuurskunde.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie.
 • Kennis en vaardigheid met geautomatiseerde systemen.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en analytisch vermogen.
 • Je bent integer en omgevingsbewust.

Dit krijg je van ons

De functie van medewerker juridisch beleidsmedewerker belastingen is ingedeeld in de HR 21 functie van Medewerker Bedrijfsvoering III. Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 9 (minimaal € 2.581, – (aanloopschaal)/ maximaal € 4.208, – bruto per maand op basis van 36 uur per week).

Daarnaast kent Meerinzicht ook nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Naast dat je dit kan laten uitbetalen kan je ook gebruik maken van een fiscaal voordeel door gebruik te maken van bijvoorbeeld ons fietsplan of jouw contributie voor de vakbond.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast ook goede thuiswerk voorzieningen.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km (max. 40 km enkele reis, mogelijkheid om fiscaal uit te ruilen met je IKB) of je volledige reiskosten als je met het OV reist.
 • Een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag.

Ben je benieuwd naar al onze arbeidsvoorwaarden? Deze kan je lezen op onze Werken bij website.

Laten we kennismaken

Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot 16 mei via de sollicitatiebutton.

De gesprekken staan gepland op 25 mei.

Informatie over de functie wordt verstrekt door Ferdi Wind, via 085-1108146. Voor vragen over de procedure kan met de HR-adviseur, Anna Besselink contact op worden genomen via 085-1108249.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 april 2022
Verloopdatum: 16/05/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Ermelo

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max. € 4.208,-
Scroll naar boven