Gemeente Altena zoekt een

Juridisch medewerker Bestuursondersteuning 24-32 uur | Almkerk

Deel deze vacature:

Ga jij integer te werk, werk je gestructureerd en beschik je over plantalent? Ben jij met jouw juridische achtergrond in staat om onze concernjuristen op vakinhoudelijk gebied te ondersteunen? Zo ja, dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk

Je verzorgt de administratief juridische ondersteuning voor de secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Jij bewaakt de termijnen en zorgt ervoor dat het proces goed verloopt. Je plant hoorzittingen en bereid deze (administratief) voor. Daarnaast ondersteun je de concernjuristen op vakinhoudelijk gebied, op een breed scala aan juridische thema’s. Je verzorgt de centrale klachtenregistratie en ondersteunt de jurist Woo bij de coördinatie en afhandeling van WOO-verzoeken en klachten. Ook ben je het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor het publiceren van regelingen op overheid.nl. Tot slot verricht je enkele algemene ondersteunende werkzaamheden binnen het team Bestuursondersteuning.

Over jou

Je hebt een juridische achtergrond en een goed analytisch vermogen. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Je houdt van aanpakken en bent uitstekend in staat om in een dynamische omgeving prioriteiten te stellen. Jouw wijze van werken is secuur en tegelijkertijd efficiënt. Competenties als oordeelsvorming, ondersteunen en kwaliteitsgericht zijn jou op het lijf geschreven. Je bent een betrokken collega en een echte teamplayer.

 

 • Je hebt een MBO+/HBO-opleiding afgerond, bij voorkeur in een relevante juridische richting;
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie;
 • Je beschikt over basiskennis over het Gemeenterecht;
 • Je bent in staat om verbeteringen in de administratieve organisatie te signaleren en door te voeren;
 • Je hebt een goed gevoel voor politiek bestuurlijke en organisatorische verhoudingen.

Over ons

Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Met maar liefst 226 km2 aan groen, water en innovatieve landbouw, met ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn ambitieus en ontwikkelen ons continu, daarom investeren we in nóg meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. Er staat veel op onze agenda: een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden en meer aandacht voor duurzaamheid en natuur. Ook jouw ontwikkeling heeft prioriteit, dus daar krijg je alle ruimte voor. Met zo’n 400 bevlogen collega’s zetten we ons in voor ondernemers en inwoners.

Team Bestuursondersteuning

Team Bestuursondersteuning bestaat uit circa 25 professionals met verschillende expertisegebieden, zoals communicatiemedewerkers en (strategisch) communicatieadviseurs, bestuurs- en directieadviseurs, privacyspecialisten, juristen en secretaresses. Het cluster juridische zaken bestaat uit 6 collega’s waarmee je nauw gaat samenwerken. Het taakveld is in alle opzichten een echt team dat altijd voor elkaar klaar staat. Iedereen levert een actieve bijdrage en zet zich optimaal in voor een goed resultaat.

 

“Als onderdeel van ons juristenteam draag jij bij aan de juridische kwaliteit die wij willen leveren. De juristen maken hierin dankbaar gebruik van jouw inhoudelijke en administratieve ondersteuning. Zie jij jezelf met plezier deze rol vervullen? Dan kijken we uit naar je komst!” – Aline Nederveen, teammanager Bestuursondersteuning

 

Wat bieden wij jou?

We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé.Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder ontvang je natuurlijk:

 

 • Een salaris minimaal € 2878,- en maximaal € 4052,- (schaal 8) bij een fulltime dienstverband (36 uur). We schalen je in op basis van opleiding en ervaring. De functie is voor 32 uur.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Een zakelijke iPhone en een laptop.
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantie-uren opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Nog een aantal mooie zaken, zoals een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen en allerlei opleidingsmogelijkheden via onze Altena Academie.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

 

Klinkt goed toch?

Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct en stuur je cv en motivatie uiterlijk 17-9-2023 in via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Aline Nederveen teammanager Bestuursondersteuning via 0183 – 516 100 of via a.nederveen@gemeentealtena.nl.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2023
Verloopdatum: 31/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Altena

Provincie

Noord-Brabant
Scroll naar boven