Juridisch medewerker Industrie en MKB

Deel deze vacature:

Ben jij goed thuis in de juridische kant van complexe milieuvergunningen in de lichte en zware industrie? Wil jij met jouw kennis een maatschappelijke bijdrage leveren aan de fysieke leefomgeving? Als juridisch medewerker draag jij bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving. 

Wie zoeken wij?

Voor het team vergunningverlening Industrie en MKB zoeken wij een juridisch medewerker voor het beoordelen van de juridische aspecten van complexe milieuvergunningen. De nadruk ligt op de grote industriële inrichtingen, waaronder de Brzo-inrichtingen.

Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen als de Omgevingswet. Je bent communicatief vaardig en zet dat in tijdens (voor)overleg met bedrijven, maar ook met andere overheden waaronder gemeenten, provincie, waterschappen, Inspectie Leefomgeving en Transport en de Veiligheidsregio. Je kunt op een overtuigende manier Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant vertegenwoordigen bij bezwaar- en beroepszaken. Je hebt dan ook gevoel voor een bestuurlijke context.

Je hebt de opleiding Rechtsgeleerdheid, master Bestuursrecht afgerond en je beschikt minimaal over 3 jaar relevante werkervaring. Je bent als persoon benaderbaar, proactief, stressbestendig, open en accuraat.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Afhankelijk van je agenda werk je op kantoor of vanuit huis. Je begint de week met een belafspraak met de provincie over het door jouw uitgebrachte advies tot weigering van een complexe vergunning.

Vervolgens overleg je met een vergunningverlener, met wie je morgen een gemeente vertegenwoordigt bij de Raad van State. Je neemt met haar de laatste punten door over de te voeren strategie in het verweer. Hierna start je met de juridische toets van een door een collega opgestelde revisievergunning. Na de lunch ga je hiermee verder en leg je een aantal vragen over de vergunning neer bij de vergunningverlener. Daarna neem je deel aan een periodiek overleg met collega-juristen van de andere Brabantse omgevingsdiensten. Je sluit af met een afspraak met een junior-collega die met je wil sparren. Tot slot informeer je je collega’s over de consequenties van een recente uitspraak en heb je kort telefonisch overleg met je leidinggevende over een bestuurlijk gevoelige kwestie.

Wat bieden wij?

  • een arbeidsovereenkomst in de brede functie van juridisch medewerker;
  • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal €4.671,- bruto per maand;
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • deelname in het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg.

We kijken ook wat jíj nodig hebt. We bieden je een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 250 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten in een gebied met zware industrie; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving. Een perspectief waaraan we jouw bijdrage verwachten.

Solliciteren

Uiteraard zijn we benieuwd naar je cv en bovenal zijn we benieuwd naar je motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot en met 3 april 2022 ter attentie van Nicolette Baijer, HR-adviseur, via onze sollicitatiepagina. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Diantha Wijngaard, manager VV Industrie & MKB (bereikbaar via 06- 528 574 63).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 maart 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Tilburg

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

Max. €4.671,-
Scroll naar boven