Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant zoekt een

Juridisch medewerker Industrie en MKB

Deel deze vacature:

36 uur | Tilburg

Zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving

Ben jij thuis in de juridische kant van milieuvergunningen in de industrie en MKB? Wil jij met jouw kennis een maatschappelijke bijdrage leveren aan de wereld om je heen? Als juridisch medewerker draag jij bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een juridisch medewerker voor het beoordelen van de juridische aspecten van milieuvergunningen en het bouwdeel voor de meervoudige omgevingsvergunningen. Daarnaast zul je fungeren als casemanager voor gemeentelijke meervoudige omgevingsvergunningen. Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen als de Omgevingswet.

Je bent communicatief vaardig en zet dat in tijdens (voor)overleg met bedrijven, maar ook met andere overheden als gemeenten en provincie. Je kunt op een overtuigende manier Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant vertegenwoordigen bij bezwaar- en beroepszaken. Je hebt dan ook gevoel voor een bestuurlijke context.

Je hebt een academische opleiding rechten of juridische hbo-opleiding bestuursrecht met de specialisatie omgevingsrecht of milieurecht en minimaal 2 tot 3 jaar relevante werkervaring. Je bent iemand die graag een steentje bijdraagt aan uitvoeringsbeleid. Je bent benaderbaar, proactief, stressbestendig, open en accuraat.

Ben je startend juridisch medewerker?

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Want, als startend juridisch medewerker sta je bij ons niet alleen. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou tijdens je ontwikkeling. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke vakinhoudelijke opleidingen en trainingen je gaat volgen en welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Is dat geen mooi perspectief?

Hoe ziet jouw dag eruit?

Afhankelijk van je agenda werk je op kantoor of vanuit huis. Je start je dag met een meervoudige aanvraag waarvan jij de casemanager bent. Je hebt overleg met een adviseur zodat binnen de wettelijke termijn kan worden beschikt. Vervolgens overleg je met een vergunningverlener, met wie je morgen een gemeente vertegenwoordigt bij de rechtbank. Je neemt met haar de laatste punten door over de te voeren strategie in het verweer. Hierna start je met een juridische toets van een door een collega opgestelde vergunningverlener. Na de lunch ga je hiermee verder en leg je een aantal vragen over de vergunning neer bij de vergunningverlener. Tot slot informeer je je collega’s over de consequenties van een recente uitspraak en heb je kort telefonisch overleg met je leidinggevende over een bestuurlijk gevoelige kwestie.

Wat bieden wij?

  • een arbeidsovereenkomst in de brede functie van juridisch medewerker;
  • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal €4.494,- bruto per maand;
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • deelname in het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg.

We kijken ook wat jíj nodig hebt. We bieden je een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 250 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten in een gebied met zware industrie; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving. Een perspectief waaraan we jouw bijdrage verwachten.

Solliciteren

Uiteraard zijn we benieuwd naar je cv en bovenal zijn we benieuwd naar je motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot en met 15 januari 2022 ter attentie van Nicolette Baijer, HR-adviseur, via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Diantha Wijngaard, manager VV Industrie & MKB (bereikbaar via 06- 528 574 63).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 30 december 2021
Verloopdatum: 15/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Locatie

Tilburg

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

Max. €4.494 bruto
Scroll naar boven