Gemeente Bloemendaal zoekt een

Juridisch medewerker

Deel deze vacature:

Ben jij een enthousiaste jurist met een hart voor het veiligheids- en sociaal domein? En zoek je een uitdagende functie dicht bij de politiek?

De gemeente Bloemendaal is op zoek naar een

Juridisch medewerker

32-36 uur

Wat ga je als juridisch medewerker Openbare Orde en Veiligheid en Sociaal Domein doen?
Als juridisch medewerker adviseer je collega’s, de burgemeester en het college over juridische vraagstukken binnen het veiligheidsdomein en het sociaal domein. Je bewaakt de juridische kwaliteit en toetst dan wel adviseert (over) besluiten, regelingen, beleid en overeenkomsten. Hiervoor stel je ook de noodzakelijke beschikkingen/regelingen op. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepszaken. De functie is breed waardoor iedere dag anders is. Regelmatig ben je betrokken bij veiligheidszaken en ben je (juridisch) adviseur voor de burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid. Kortom, je levert een belangrijke bijdrage aan het sociaal beleid van onze gemeente! Word jij onze nieuwe collega?

Hoe ziet het team Sociaal Domein en Openbare Orde en Veiligheid eruit?
Ons team bestaat uit 15 collega’s. Als dynamisch beleidsteam houden we ons bezig met de advisering over – en uitvoering van – beleid op de terreinen Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), ouderen, onderwijshuisvesting, lokaal onderwijs, leerlingenvervoer, sport, kunst & cultuur, kinderopvang, vrijwilligers, mantelzorgers, gezondheid, veiligheid en subsidies. Daarnaast houden we ons bezig met diverse onderwerpen op het gebied van openbare orde en veiligheid, waaronder ondermijning, Bibob, woonoverlast, gebiedsverboden, handhavingsbesluiten en noodverordeningen. De samenwerking is ons team is prettig en we vinden het belangrijk om in gezamenlijkheid naar sociale vraagstukken te kijken en een integrale aanpak te kiezen. Binnen het team is de functie van juridisch medewerker een nieuwe functie.

Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal.

Waar beschik je over?
Bij voorkeur ben je een ervaren juridisch medewerker (minstens één jaar ervaring), die nauwkeurig en gestructureerd werkt en integraal denkt. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde juridische hbo-/wo-opleiding;
 • Ervaring met het adviseren over juridische vraagstukken binnen het veiligheids- of sociaal domein;
 • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
 • Een gezonde dosis overtuigingskracht en goede adviesvaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met daarna uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Eva Smit (Domeinmanager sociaal domein en openbare orde en veiligheid). Haar telefoonnummer is 023 – 522 57 39, of stuur een mailtje naar E.Smit@bloemendaal.nl.

Wil je reageren?
Wat leuk! Solliciteren kan tot en met 9 februari 2023 via onze sollicitatiepagina. We kijken uit naar je reactie!

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijbloemendaal.nl/privacyverklaring/.

Locatie: Overveen

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Overveen

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. €4671,-
Scroll naar boven