CAOP zoekt een

Juridisch secretaris klachtzaken

Heb jij affiniteit met klachtenregelingen voor ongewenst- en grensoverschrijdend gedrag? Solliciteer dan op de functie van Juridisch secretaris klachtzaken bij het CAOP!

Deel deze vacature:

Heb jij affiniteit met klachtenregelingen voor ongewenst- en grensoverschrijdend gedrag? Solliciteer dan op de functie van Juridisch secretaris klachtzaken bij het CAOP!

Juridisch secretaris klachtzaken(32-38 uur)

Beschik je over kennis van of heb je affiniteit met klachtenregelingen voor ongewenst- en

grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? Heb je interesse in de rol van secretaris – de spin in het web – bij diverse klachtencommissies van onze opdrachtgevers? Solliciteer dan op de functie van Juridisch secretaris klachtzaken!

Wat ga je doen?Als juridisch secretaris klachtzaken maak je deel uit van team IIJS binnen het CAOP. Dit team houdt zich bezig met ondersteuning en advisering van opdrachtgevers bij het creëren van een integere en sociaal veilige werkomgeving, het inrichten van een effectieve medezeggenschap, advisering bij arbeidsjuridische vraagstukken en ondersteuning bij de behandeling van geschillen, bezwaren en klachten. Dit doen we van oudsher binnen de publieke sector, maar inmiddels ook voor organisaties in de private markt. Het team bestaat uit enthousiaste en betrokken professionals. Zij leveren onder andere inhoudelijke expertise op het terrein van arbeidsrecht, klachtrecht, cao’s, medezeggenschap, integriteit, sociale veiligheid, formatiezaken en functiewaardering. Onze opdrachtgevers zijn divers. Zo kan je werken voor klachtencommissies van het Rijk, provincies, gemeenten, ZBO’s, politie, Defensie, universiteiten of de Tweede Kamer.

Je taken als juridisch secretaris klachtzaken zijn gericht op het geven van juridisch advies aan klachtencommissies van diverse opdrachtgevers. Dit advies heeft voornamelijk betrekking op klachten op het gebied van ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Jij bent het aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en de voorzitter en leden van de klachtencommissies.

Als secretaris vervul je een brede rol en verzorg je diverse werkzaamheden. Je verricht het vooronderzoek en zorgt ervoor dat dossiers compleet zijn. Je beoordeelt de ontvankelijkheid van een klacht, in overleg met de voorzitter, en woont de hoorzittingen bij. Je neemt daarnaast actief deel aan het beraad van de klachtencommissie en stelt het (concept)verslag van bevindingen, inclusief een verslag van de hoor gesprekken, het advies en eventuele aanbevelingen op. Voor onze grotere commissies stel je ook de jaarrapportages op en signaleer je knelpunten in de uitvoering van de opdracht.

Ook kun je gevraagd worden mee te denken over de inrichting van de infrastructuur rondom sociale veiligheid en integriteit en het opstellen van bijbehorende klacht- en meldregelingen.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau met een juridische opleiding
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt affiniteit met het bijdragen aan een integere en sociaal veilige werkomgeving
 • Je bent klantgericht, representatief en kunt zelfstandig werken
 • Je beweegt je makkelijk in een complexe omgeving
 • Je beschikt over een uitstekend gevoel voor verhoudingen
 • Je bent accuraat
 • Je vindt het leuk om meerdere ballen hoog te houden in de uitvoering van verschillende opdrachten

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie binnen een interessant en complex werkveld in een inspirerende werkomgeving in hartje Den Haag
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.620,- en maximaal € 5.171,- (schaal 10 CAO-CAOP) bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.
 • Een vakantietoelage van 8 % op jaarbasis
 • Een Individueel Keuzebudget van 9,56 % op jaarbasis
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP
 • Een NS Businesscard voor trein, metro, bus en tram die je ook privé kunt gebruiken
 • Een netto internetvergoeding en een bijdrage in de ziektekosten
 • Een buddy die jou het eerste jaar wegwijs maakt binnen onze organisatie
 • Een ruime keuze aan scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden waaronder een online leerplatform

Wie zijn wij?Werken aan maatschappelijke uitdagingen en complexe arbeidsvraagstukken. Dat is wat we bij het CAOP doen. Vol passie houden wij ons dagelijks bezig met actuele onderwerpen als het lerarentekort, d werkdruk in zorg en onderwijs, de invloed van technologie op de werkvloer, duurzame ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden, cao-onderhandelingen, en nog veel meer. Dit doen we door advies, onderzoek, opleiding en ondersteuning te bieden. Maar ook door opdrachtgevers fonds-, project- en programmamanagement uit handen te nemen. Samen werken we aan een betere samenleving, zorgen we voor impact en maken we écht het verschil.

InformatieMeer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Sandra van ’t Westende, Sectormanager, telefoonnummer 06 – 106 120 52. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Frank Korendijk, HRM-adviseur via hrm@caop.nl.

Solliciteren?Stuur ons een motivatie en je cv via onze sollicitatiepagina en wij nemen contact met je op.De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een integriteitscan. Een capaciteiten- en talententest kan deel uitmaken van de procedure.

Het CAOP staat middenin de samenleving en werkt dagelijks aan maatschappelijk uitdagingen. Dat kan alleen als onze organisatie een goede afspiegeling is van de maatschappij. Wij streven naar divers en inclusief samengestelde teams, waarin respect centraal staat. Alleen dan leren wij onze maatschappij beter te begrijpen en kunnen onze adviezen van waarde zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 17 oktober 2023
Verloopdatum: 06/12/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.620,- en maximaal € 5.171,-
Scroll naar boven